Neler Yeni

Forza Horizon 4'te kaplamalar geç yükleniyor

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can
Sistemim iyi ama bende de oyun ilk açtığım da geç yükleniyor böyle bir 5 dk falan haritayı yüklüyor ve haritayı yüklerken fena drop giriyor sonrada çok az drop giriyor o da 8 GB RAM olduğu için galiba . Neden ilk açtığımda harita geç yükleniyor ve fena drop gidiyor ?

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ya işlemci renderlamıyordur ya da depolama yüzünden yavaş yükleniyordur.
İşlemci ve SSD'niz nedir?

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya işlemci renderlamıyordur ya da depolama yüzünden yavaş yükleniyordur.
İşlemci ve SSD'niz nedir?
SİSTEM ÖZELLİKLERİ
Kasa: Dark Maxima V20 Temperli Cam Yan Panel ARGB LED Fanlı
Anakart: Msi B450M Bazooka V2
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Ekran kartı: Sapphire RX590 NITRO+ SE 8GB
Ram:Crucial 8GB Ballistix Sport L GRAY DDR4 3000MHZ CL15
SSD: Crucial 120gb BX500 Serisi sata ssd(okuma 540mb yazma 500mb)
HDD:WD Blue 1TB 7200RPM SATA(WD10EZEX)
OYUN SSD YE KURULU DEĞİL HDD YE KURULU

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
SİSTEM ÖZELLİKLERİ
Kasa: Dark Maxima V20 Temperli Cam Yan Panel ARGB LED Fanlı
Anakart: Msi B450M Bazooka V2
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Ekran kartı: Sapphire RX590 NITRO+ SE 8GB
Ram:Crucial 8GB Ballistix Sport L GRAY DDR4 3000MHZ CL15
SSD: Crucial 120gb BX500 Serisi sata ssd(okuma 540mb yazma 500mb)
HDD:WD Blue 1TB 7200RPM SATA(WD10EZEX)
OYUN SSD YE KURULU DEĞİL HDD YE KURULU
HDD yüzünden büyük ihtimalle.

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin
Sistemim iyi ama bende de oyun ilk açtığım da geç yükleniyor böyle bir 5 dk falan haritayı yüklüyor ve haritayı yüklerken fena drop giriyor sonrada çok az drop giriyor o da 8 GB RAM olduğu için galiba . Neden ilk açtığımda harita geç yükleniyor ve fena drop gidiyor ?
oyundaki grafikler güçlü olduğu için render yaparken HDD hızı yetersiz kalıyor, bu yüzden geç render alıyorsun başta oyun kasıyor. oyunu SSD ye al sorunun çözülür. 8gb ram ile drop yemezsin merak etme. yersin diyen arkadaşlar gelmeden gideceğim, imzadaki sistem ile 70-90 FPS akıcı oynuyorum oyunu düşük ayarda

Qbört

80+ Bronze
Bende de HDD var ama öyle geç açılma veya harita yüklenme gibi bir durum yaşamıyorum.
Ayrıca benim sistemim biraz daha düşük. sorun sanırım yazılımsal olabilir, HDD'yi ne zamandır kullanıyorsunuz.
Bu sorunu sadece bu oyunda mı yaşıyorsunuz yoksa başka oyunlarda da varmı?

Ladidadi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Ulaş
oyundaki grafikler güçlü olduğu için render yaparken HDD hızı yetersiz kalıyor, bu yüzden geç render alıyorsun başta oyun kasıyor. oyunu SSD ye al sorunun çözülür. 8gb ram ile drop yemezsin merak etme. yersin diyen arkadaşlar gelmeden gideceğim, imzadaki sistem ile 70-90 FPS akıcı oynuyorum oyunu düşük ayarda
Nasıl yemez?

Önerilen Sistem Gereksinimleri​

İşletim Sistemi:Windows 10
İşlemci:Intel i7-3820 @ 3.6Ghz
Bellek (RAM):12 GB
Ekran Kartı:NVidia GTX 970
NVidia GTX 1060
DirectX:Sürüm 12
Depolama:100 GB

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin
Nasıl yemez?

Önerilen Sistem Gereksinimleri​

İşletim Sistemi:Windows 10
İşlemci:Intel i7-3820 @ 3.6Ghz
Bellek (RAM):12 GB
Ekran Kartı:NVidia GTX 970
NVidia GTX 1060
DirectX:Sürüm 12
Depolama:100 GB
arkadaşım yemiyorum ben diyorum anlamıyor musun ? adam oraya yazmış ÖNERİLEN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ demiş. 12 GB ram altı olunca drop yer dememiş dimi ? ben kullanıyorum diyorum bilgisayarım 8gb ram belleğe sahip ve drop yemiyorum

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
oyunu ilk açarken 8 gbın üstünde kullanıyor daha sonrada 7900 civarında kullanılıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende de HDD var ama öyle geç açılma veya harita yüklenme gibi bir durum yaşamıyorum.
Ayrıca benim sistemim biraz daha düşük. sorun sanırım yazılımsal olabilir, HDD'yi ne zamandır kullanıyorsunuz.
Bu sorunu sadece bu oyunda mı yaşıyorsunuz yoksa başka oyunlarda da varmı?
var

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin
oyunu ilk açarken 8 gbın üstünde kullanıyor daha sonrada 7900 civarında kullanılıyor

var
ne tür oyunlarda yaşıyorsunuz aynı problemi ?

Arax

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
471
İsim
Aras Alsanç
arkadaşım yemiyorum ben diyorum anlamıyor musun ? adam oraya yazmış ÖNERİLEN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ demiş. 12 GB ram altı olunca drop yer dememiş dimi ? ben kullanıyorum diyorum bilgisayarım 8gb ram belleğe sahip ve drop yemiyorum
Sonuçta sen drop yemiyorsun diye diğerlerinin drop yemeyeceği belli değil

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız

var
Hocam dokuların geç yüklenme sorunu bende de var. Ben ramden kaynaklandığını düşünüyorum şahsen bende de 8gb ram var 8 daha takviye yapmayı düşünüyorum

ibrahimcancl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
ibrahim can
SSD ye alamam çok şey var ssd de yani ne var bende bilmiyorum böyle şeyler var (ssd de zaten 120 gb hdd 1 tb)
1642968958119.png

Hocam dokuların geç yüklenme sorunu bende de var. Ben ramden kaynaklandığını düşünüyorum şahsen bende de 8gb ram var 8 daha takviye yapmayı düşünüyorum
Hocam aynen bende sizin gibi düşünüyorum takviye yapıcam ama hangi markanın ramini kullaıcam bilmiyorum öneriniz varsa buyrun söyleyin

ne tür oyunlarda yaşıyorsunuz aynı problemi ?
forza ,pubg yani minimum 8gb ram istiyen oyunlarda

Son düzenleme:
Top Bottom