Forza Horizon 4'ü Açamıyorum

ForgettaShow

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
691
Selam, Forza Horizon 4 yükledim. Oyunu açtığımda "Ekran kartı DX12" desteklemiyor hatasıyla oyun açılmıyor. Fakat DXDIAG'da sistem kısmına baktığımda DX12 gözüküyor. Sorun nedir? Ekran kartım HD6790.
Post automatically merged:

Şimdi baktım ekran kartım DX11 destekliyormuş. Sistemde DX12 yazan ayrıymış..

Forza'ı (DX12), DX11 destekli bir ekran kartında oynayabilir miyim?
@Umut Nas Hocam bilginiz var mı sizin?

Ekler

• resim_2022-09-12_220040876.png
    resim_2022-09-12_220040876.png
    30.1 KB · Hit: 45
Son düzenleme:
Forza Horizon 4 oyunu directx 12 isteyen bir oyun. Sizin ekran kartınız ise directx 11. O yüzden oyunu açamıyorsunuz. E orada DX12 yazıyor derseniz o kısım Windows'un DX sürümü.

Forza Horizon 4 oyunu directx 12 isteyen bir oyun. Sizin ekran kartınız ise directx 11. O yüzden oyunu açamıyorsunuz. E orada DX12 yazıyor derseniz o kısım Windows'un DX sürümü.
Evet onu farkettim. DX11 destekli ekran kartında DX12 oyunu açabilir miyim? Bir çözümü var diye biliyordum ama bulamadım.

Maalesef öyle bir yol yok hocam. Bebek gibi sisteme o ekran kartı yakışmamış. RAM'i 16 yapıp ekran kartı olarak RX 6400 öneririm. Aklında bulunsun.

Maalesef öyle bir yol yok hocam. Bebek gibi sisteme o ekran kartı yakışmamış. RAM'i 16 yapıp ekran kartı olarak RX 6400 öneririm. Aklında bulunsun.
Rami 16 yapıp 6500XT alacağım hocam. Bütçe sıkıntı yoksa ben alır mıyım şu sisteme bu ekran kartını. Bu arada emin misiniz açamayacağımı? DX11 destekli ekran kartında DX12 oyun açanlar varmış.

@Helixo @Che_ Sizin bilginiz var mı hocam? DX11 konusunda açabileceğini söylemişsiniz.

Son düzenleme:
Rami 16 yapıp 6500XT alacağım hocam. Bütçe sıkıntı yoksa ben alır mıyım şu sisteme bu ekran kartını. Bu arada emin misiniz açamayacağımı? DX11 destekli ekran kartında DX12 oyun açanlar varmış.

@Helixo @Che_ Sizin bilginiz var mı hocam? DX11 konusunda açabileceğini söylemişsiniz.
Umut NAS hocam gerekeni yazmış zaten. Dx 12 desteği yok o kartta o yüzden oynanmıyor. Ama Dx 12 destekli bir kart alıp oynayabilirsin

Geri