Neler Yeni

Fps düşmüyor ama görüntü takılıyor

Shriov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren Karakabak
Öncelikle Merhabalar 1,5 yıldır kullandığım kasamda şöyle bir sorun olmaktaydı Bazı oyunlarda LoL,Fortnite bariz şekilde olmak üzere Şu şeilde bir sorun bulunmakta

Lol'de hangi fps ye sabitlersem sabitleyelim 144 200 240 sınırsız Monitör 165 hz olmasına rağmen fps 200 sabitten den 183 e düşünce direkt takılma oluyor yine oynanabilicek seviyede takılmalar ama sinir bozucu.(işlemcim değiştikten sonra biraz daha düzeldi)

Fortnite'da oynanmayacak seviyede takılmalar oluyor hiç fps ye bile bakmadım.(Hala aynı durumda)

Valorantta fps yüksek olsa da aşırı arada sırada bir 0.1 saniyelik ufak hissedilibeilir drop oluyor. (işlemcim değiştikten sonra biraz daha düzeldi)

ama Forza Horizon 4 Gibi bir oyunda hiç bir fps drop yemediğimi görüyorum.

Bu sorunun işlemciden dolayı olabiliceğini düşünüp anakart ve işlemcimi yükselttim fakat hiçbir şey değişmedi sorun neyden kaynaklı olabilir?
Yazılımsal Donanımsal her şeyi çözmeye hazırım.
Artık Düşüncem Sorun Psu'nun yetersizliğinden olduğu ama bir fikrim yok
Veya ramden
Ekran kartından dolayı sorun yaşıyor olsaydım anlaşılırdı 2 kere bu sebepten kendi teknik servisine götürdüm ama bir sorun bulamadıklarını söylemişlerdi... ben de pes etmiştim fakat bu yaptığım yükseltmeden sonra hala aynı şeyin olması can sıkıcı

Ramler 3200 mhz de çalışıyor.
Değiştirdiğim parçaları da aşağıya bırakıyorum.
Ulaşmak isterseniz dm den telefon numaramı atabilirim...

Monitör 165 hz
Lolde normalde 165 fps üstünde drop olmaması gerek ama oluyor.

AMD Ryzen 5 3500 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci(eski) AMD Ryzen 5 5600X Altı Çekirdek 3.70 GHz(şuanki)

ASUS PRIME B450M-K II AMD B450 Soket AM4 DDR4 4400MHz(O.C.)M.2 Anakart(eski) MSI B550-A PRO(şuanki)

PNY XLR8 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Ram

Asus ROG-STRIX GTX 1660 Super 6GB GDDR6 192Bit DX12 Ekran Kartı

Adata SWORDFISH 500GB 1800/1200MB/s M.2 SSD Disk

GamePower Horizon Gaming MESH 4*120mm RGB ATX Kasa

Fsp Hydro HD500 500W 80+ Bronze Power Supply

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
eşinizin dostunuzun veya bir bilgisayarcıda deneme şansınız varmı
bazen elektrık kaynaklı olabılıyor evinizdeki hattan dolayı

Shriov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren Karakabak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
eşinizin dostunuzun veya bir bilgisayarcıda deneme şansınız varmı
bazen elektrık kaynaklı olabılıyor evinizdeki hattan dolayı
Hat imkansız onu ben de düşünmüştüm ama farklı 2 yerde deneme yatpım

Shriov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren Karakabak
Sorun valorantta da var çok dikkatli bakınca belli oluyor yani çözüm olarak hiçbir şey olmaması çok üzücü.

quik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Enes
Termal degerlerinizi kontrol ettiniz mi bunlar yasanirken? Fazla isinmadan dolayi termal throttling yasiyor olabilirsiniz.

mfimmel

80+ Silver
Öncelikle Merhabalar 1,5 yıldır kullandığım kasamda şöyle bir sorun olmaktaydı Bazı oyunlarda LoL,Fortnite bariz şekilde olmak üzere Şu şeilde bir sorun bulunmakta

Lol'de hangi fps ye sabitlersem sabitleyelim 144 200 240 sınırsız Monitör 165 hz olmasına rağmen fps 200 sabitten den 183 e düşünce direkt takılma oluyor yine oynanabilicek seviyede takılmalar ama sinir bozucu.(işlemcim değiştikten sonra biraz daha düzeldi)

Fortnite'da oynanmayacak seviyede takılmalar oluyor hiç fps ye bile bakmadım.(Hala aynı durumda)

Valorantta fps yüksek olsa da aşırı arada sırada bir 0.1 saniyelik ufak hissedilibeilir drop oluyor. (işlemcim değiştikten sonra biraz daha düzeldi)

ama Forza Horizon 4 Gibi bir oyunda hiç bir fps drop yemediğimi görüyorum.

Bu sorunun işlemciden dolayı olabiliceğini düşünüp anakart ve işlemcimi yükselttim fakat hiçbir şey değişmedi sorun neyden kaynaklı olabilir?
Yazılımsal Donanımsal her şeyi çözmeye hazırım.
Artık Düşüncem Sorun Psu'nun yetersizliğinden olduğu ama bir fikrim yok
Veya ramden
Ekran kartından dolayı sorun yaşıyor olsaydım anlaşılırdı 2 kere bu sebepten kendi teknik servisine götürdüm ama bir sorun bulamadıklarını söylemişlerdi... ben de pes etmiştim fakat bu yaptığım yükseltmeden sonra hala aynı şeyin olması can sıkıcı

Ramler 3200 mhz de çalışıyor.
Değiştirdiğim parçaları da aşağıya bırakıyorum.
Ulaşmak isterseniz dm den telefon numaramı atabilirim...

Monitör 165 hz
Lolde normalde 165 fps üstünde drop olmaması gerek ama oluyor.

AMD Ryzen 5 3500 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci(eski) AMD Ryzen 5 5600X Altı Çekirdek 3.70 GHz(şuanki)

ASUS PRIME B450M-K II AMD B450 Soket AM4 DDR4 4400MHz(O.C.)M.2 Anakart(eski) MSI B550-A PRO(şuanki)

PNY XLR8 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Ram

Asus ROG-STRIX GTX 1660 Super 6GB GDDR6 192Bit DX12 Ekran Kartı

Adata SWORDFISH 500GB 1800/1200MB/s M.2 SSD Disk

GamePower Horizon Gaming MESH 4*120mm RGB ATX Kasa

Fsp Hydro HD500 500W 80+ Bronze Power Supply
Ekran yırtılmasıdır yüksek ihtimalle.

Shriov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren Karakabak
Sorunun monitörden kaynaklı olası bir ihtimal mi çünkü sorun monitörde olsa oyundan oyuna değişiklik olucağını sanmıyorum...
Mesaj otomatik birleştirildi:

parçalar değişmeden önce 2 kere aldığım yerin servisine gitti bir sorun olmadığını söylediler ısı konusunda.
Doom gibi bir oyunda denemişler ve sorun yaşamamışlar sorun monitörle ilgili olabilir ama onla ilgili olsa 144 den 137 e düşmez ve takılma olmaz.
Lolde sabitleme kalkınca 200 altına inmiyor fps 144 sabitleyince de 144 de durmuyor o dediğim saçma takılma oluyor.
Valorant için de şöyle bir şey var 300-550 arası fps alırken ufak takılmalar oluyor gibi hissediyorum bilmiyorum artık deliricem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.userbenchmark.com/UserRun/55479331 Burda arka planda cpu nun çok kullanıldığı uyarısını verdi ama öyle bir şey yok.
Bunun dışında ekran kartı driverlarımı ddu ile kaldırıp tekrar kurdum...

Shriov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren Karakabak
Ramlerimi de değiştirdim 3200 mhz den 3600 e çektim fakat sorun ramlerde de değilmiş şimdi de farklı bir ssd disk sipariş ettim eğer ondan sonra da düzelmezse geriye ekran kartı ve güç kaynağı kalıyor.

Sorunun Ekran kartından kaynaklı olmasından korkuyorum FURMARK testlerinde ve diğer benchmark tesltlerinde ekran kartımda hiçbir sorun çıkmadı ama bakalım ne olucak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,798
Üyeler
162,064
Son üye
farukcanb
Top Bottom