Neler Yeni

FPS Düşüşü Sorunu ve Çözüm Önerileri

Reaksiyon skoru
5
Merhaba herkese iyi sosyaller.
İşlemci: 5600X.
Ekran kartı: 6700XT.
RAM 8x2 16 GB.
Sıvı soğutucu mevcut oyunlarda 55 derecenin üstüne çıkmıyor.

1 ay öncesine kadar oyunları yüksek FPS'de oynuyordum drop vs FPS düşmesi gibi sorunlar yoktu 1 aydır böyle bir sorun ortaya cıktı LoL'de 240 FPS sabit oynarken 150 160'lara düşmeye başladı bende bilgisayara format attım belki virüs vs vardır sistem temizlensin diye format atalı 2 gün oldu sorunlar hala devam ediyor acaba problem neden kaynaklanabilir?

Güç kaynağından da olabilir. Ömrünü doldurmuş olabilir.

SSD olabilir.

Gibi gibi seçeneklere bakmak lazım.

Nasıl kontrol sağlayabilirim ?
depolama birimleri oyunların fps değerlerini etkilemez kısacası ssd fpsi etkilemez. yüklenme ekranlarını hızlandırır. yükteyken sıcaklıklarda problem yoksa büyük ihtimalle psu veya işlemci miadını doldurmuştur.

depolama birimleri oyunların fps değerlerini etkilemez kısacası ssd fpsi etkilemez. yüklenme ekranlarını hızlandırır. yükteyken sıcaklıklarda problem yoksa büyük ihtimalle psu veya işlemci miadını doldurmuştur.
Peki nasıl kontrol sağlayabilirim ?

Merhaba herkese iyi sosyaller.
İşlemci: 5600X.
Ekran kartı: 6700XT.
RAM 8x2 16 GB.
Sıvı soğutucu mevcut oyunlarda 55 derecenin üstüne çıkmıyor.

1 ay öncesine kadar oyunları yüksek FPS'de oynuyordum drop vs FPS düşmesi gibi sorunlar yoktu 1 aydır böyle bir sorun ortaya cıktı LoL'de 240 FPS sabit oynarken 150 160'lara düşmeye başladı bende bilgisayara format attım belki virüs vs vardır sistem temizlensin diye format atalı 2 gün oldu sorunlar hala devam ediyor acaba problem neden kaynaklanabilir?
Öncelikle bios guncelle ve cbp, sam ve xmp açık olduğundan emin ol.

Bunlar açık ve sorun devam ediyorsa driver kaynaklı olabilir driverı amd driver uninstaller ile sil ve eski sürüm driver kur.

Burdan bulabilirsin

Geri