Neler Yeni

Freesync ve Vsync hk.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ceyhun
Arkadşalar merhaba

RX 570 4gb kullanmamın ardında şuanda RX 5500 XT kullanmaya başladım ortalama bir FPS 180 civarı alıyorum ve sadece Valorant oynuyorum. FreeSync otomatik olarak AMD için en iyi iyileştirilmiş olarak ayarlı bu böyle kalıcak sanırım açık veya kapalı yapmalımıyım ? Ayrıca oyun içinde Vsync açtığımda oyun fazla akıcı ve 144 FPS sabit kalıyor. Monitörüm 144Hz ve Freesync özelliği mevcut, bu özelliği açmalımıyım yoksa kapatmalımıyım bir türlü açıklayıcı veya mantıklı bir cevap bulamadım yardım eder misiniz ?

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,750
İsim
SANANE
Freesync açık olması daha iyi. Vsync yine freesync etkisi yapar fakat fpsi kısıtlar.

Armi3067

80+ Bronze
Arkadşalar merhaba

RX 570 4gb kullanmamın ardında şuanda RX 5500 XT kullanmaya başladım ortalama bir FPS 180 civarı alıyorum ve sadece Valorant oynuyorum. FreeSync otomatik olarak AMD için en iyi iyileştirilmiş olarak ayarlı bu böyle kalıcak sanırım açık veya kapalı yapmalımıyım ? Ayrıca oyun içinde Vsync açtığımda oyun fazla akıcı ve 144 FPS sabit kalıyor. Monitörüm 144Hz ve Freesync özelliği mevcut, bu özelliği açmalımıyım yoksa kapatmalımıyım bir türlü açıklayıcı veya mantıklı bir cevap bulamadım yardım eder misiniz ?
Vsync açtığınızda oyunun vermiş olduğu fps, monitörünüz kaç hz ise o sayıya kitlenir yani 144 hz monitörünüz varsa 144fps de kitlenir daha üstüne çıkmaz. altınada eğer iyi bir sistemse düşmez fakat aşırı giriş gecikmesi yan,i inputlag ekler artısı ise kırılmaları giderir. Freesync ise fpsyi kitlemeden ve minimum giriş gecikmesi ile kırılmaları önler yani AMD Freesync > Vsync

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ceyhun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vsync açtığınızda oyunun vermiş olduğu fps, monitörünüz kaç hz ise o sayıya kitlenir yani 144 hz monitörünüz varsa 144fps de kitlenir daha üstüne çıkmaz. altınada eğer iyi bir sistemse düşmez fakat aşırı giriş gecikmesi yan,i inputlag ekler artısı ise kırılmaları giderir. Freesync ise fpsyi kitlemeden ve minimum giriş gecikmesi ile kırılmaları önler yani AMD Freesync > Vsync
O zaman şöyle diyebilir miyiz, Vysnc açma Freesync aç daha mantıklı ?

Armi3067

80+ Bronze
Bende şuan aktif oalrak RX 570 kullanıyorum fakat monitörüm freesync veya gsync desteklemiyor, rekabetçi oyunda da vsync açılmayacağı için öyle dümdüz herhangi bir sync desteği olmadan 350-400 fps arası oynuyorum tabi kırılmalar yer yer oluyor ekranda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman şöyle diyebilir miyiz, Vysnc açma Freesync aç daha mantıklı ?
aynen hem mantıklı hem doğru olan

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ceyhun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende şuan aktif oalrak RX 570 kullanıyorum fakat monitörüm freesync veya gsync desteklemiyor, rekabetçi oyunda da vsync açılmayacağı için öyle dümdüz herhangi bir sync desteği olmadan 350-400 fps arası oynuyorum tabi kırılmalar yer yer oluyor ekranda.

aynen hem mantıklı hem doğru olan
Peki Vysnc açık olursa oyun daha akıcı oluyor bu sadece gecikmede mi sıkıntı yaşatır ?

Armi3067

80+ Bronze
istersen sana amd ayarlarımıda verebilirim.

Peki Vysnc açık olursa oyun daha akıcı oluyor bu sadece gecikmede mi sıkıntı yaşatır ?
oyun akıcı olmaz giriş gecikmesi, görüntüde gecikme ve fps sabitlemiş olursun. akıcılıktan ziyade daha delayli hareket eder sana rahat gelir fakat rekabetçi oyunlarda bu yazılımsal sync desteği açılmaz bilgine

Armi3067

80+ Bronze
ben bu ayarlarda kullanıyorum her oyunda gayet akıcı ve yüksek performans veriyor.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (19).png
    Ekran Görüntüsü (19).png
    256.7 KB · Hit: 54
  • Ekran Görüntüsü (20).png
    Ekran Görüntüsü (20).png
    243.9 KB · Hit: 51

Armi3067

80+ Bronze
Tercihler kısmıda böyle olursa daha iyi olur, dili istediğin gibi yapabilirsin sadece.

Valorant içinde kullanabilirim öyle değilmi?
evet ben valorant oynuyorum ve plat 2 yim gayet iyi bu ayarlar.

hatta istersen dediğim gibi RX 570 ile 350-400 fps arası alıyorum, valorant ayarlarımıda verebilirim.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (21).png
    Ekran Görüntüsü (21).png
    219.5 KB · Hit: 43

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,274
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
G-sync, Free-sync-V-sync, monitör aldıktan sonra yaptığım ilk şey bunları kapatmak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ceyhun
G-sync, Free-sync-V-sync, monitör aldıktan sonra yaptığım ilk şey bunları kapatmak.
Bunları o zaman kapatıp oynayacağım

Tercihler kısmıda böyle olursa daha iyi olur, dili istediğin gibi yapabilirsin sadece.

evet ben valorant oynuyorum ve plat 2 yim gayet iyi bu ayarlar.

hatta istersen dediğim gibi RX 570 ile 350-400 fps arası alıyorum, valorant ayarlarımıda verebilirim.
Ben zaten valorantı düşük ayarlarda oynuyorum bugün yüksek bir sisteme geçsem yine düşük ayarlarda oynarım zaten benimde rankım yücelik 2

Top Bottom