Neler Yeni

FSR 2.0 neden bu kadar kötü?

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Olay sorun yaşamak değil ben DLSS ile karşılaştırdıktan sonra FSR 2.0 ın geride kaldığını gördüm.
Çok normal değil mi ?
Dlss çok uzun süreden beri yapılan bir projeyken,fsr çok daha yeni bir proje.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Çok normal değil mi ?
Dlss çok uzun süreden beri yapılan bir projeyken,fsr çok daha yeni bir proje.
Bu iş yazılımla çözülecek bir iş değil istedikleri kadar geliştirsinler. Nvidia DLSS teknolojisinde düşürdüğü görüntü kalitesini RTX kartların içindeki yapay zeka birimleri ile geri yükseltiyor, AMD görüntü kalitesini neyle yükseltiyor?

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,740
İsim
Gtx 1090Tİ
God of war oynarken farkettim az önce grafik çok kötüydü sebebi FSR 2.0 ın açık olmasıymış, DLSS açtım oyunun grafikleri bir anda çok güzel oldu yani aralarında ki fark çok fazla sizce ileriki zamanlarda FSR 2.0 kendini toplar mı?
FSR 2.0 sayesinde God of war u bitirdim kalite modu ile dengeli modu çok iyi sizle alakalı bir durum olabilir mi?

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Bu iş yazılımla çözülecek bir iş değil istedikleri kadar geliştirsinler. Nvidia DLSS teknolojisinde düşürdüğü görüntü kalitesini RTX kartların içindeki yapay zeka birimleri ile geri yükseltiyor, AMD görüntü kalitesini neyle yükseltiyor?
Ne kadar gelişeceğini bilemeyiz,çok iyi seviyelere gelebilir ama Dlss ile yarışır mı? Zor.
En büyük avantajı da yazılımla olması değil mi zaten? Nvidia gibi hem kendi kartlarına hem de rtx olan kartlara sunmuyor sadece Amd.
Yazılım ile marka farketmeksizin bir çok modele sunuyor bu teknolojiyi.Özellikle bizim gibi nispeten düşük kartları olan kişiler için şuan nimet.
İlerde kendi kullanıcılarından dlss'e kıyasla tepki alırsa aynı teknolojiyi kendi kartları için de yapabileceğini düşünüyorum.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Ne kadar gelişeceğini bilemeyiz,çok iyi seviyelere gelebilir ama Dlss ile yarışır mı? Zor.
En büyük avantajı da yazılımla olması değil mi zaten? Nvidia gibi hem kendi kartlarına hem de rtx olan kartlara sunmuyor sadece Amd.
Yazılım ile marka farketmeksizin bir çok modele sunuyor bu teknolojiyi.Özellikle bizim gibi nispeten düşük kartları olan kişiler için şuan nimet.
İlerde kendi kullanıcılarından dlss'e kıyasla tepki alırsa aynı şeyi kendi kartları için de yapabileceğini düşünüyorum.
Sorun şu, çözünürlüğü kendim de 720P yapabilirim. FSR açıp 720P yapmamla arasındaki fark ne? İki senaryo arasında hem FPS hem kalite olarak gözle görülür düzeyde hiçbir fark yok.

lydran

80+
FSR 1.0 > FSR 2.0 > DLSS

DLSS daha gelişmiş bir teknolojidir ve donanımsal yapay zekada işin içinde olduğundan daha iyi görüntü alabilirsiniz ama tabi ki RTX ekran kartı sahipleri. FSR 2.0'ı çoğu ekran kartı marka fark etmeksizin kullanabiliyor ve bu teknoloji GTX serisi kullanan kişiler için daha iyi oluyor.
Sıralmayı Yanlış Yapmışsınız.
DLSS > FSR 2.0 > FSR 1.0

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Sorun şu, çözünürlüğü kendim de 720P yapabilirim. FSR açıp 720P yapmamla arasındaki fark ne? İki senaryo arasında hem FPS hem kalite olarak gözle görülür düzeyde hiçbir fark yok.
Performans modunda dediğin gibi ama kalite modlarında beni gayet iyi tatmin ediyor.

NespaY

80+ Silver
FSR 2.0 sayesinde God of war u bitirdim kalite modu ile dengeli modu çok iyi sizle alakalı bir durum olabilir mi?
Dostum DLSS ile karşılaştırdığımda çok kötü diyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıralmayı Yanlış Yapmışsınız.
DLSS > FSR 2.0 > FSR 1.0
Yok o arkadaş büyüktür küçüktür anlamında kullanmamış yani DLSS en iyisi anlamında olarak yapmış o sırayı.

Performans modunda dediğin gibi ama kalite modlarında beni gayet iyi tatmin ediyor.
Dostum DLSS ile karşılaştırdığın zaman aydınlanırsın ve anlarsın FSR 2.0 ın baya bir geride olduğunu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Mustafa sakızcı
Konu başlığı bence bir tık yanlış olmuş. FSR 2.0 neden DLSS kadar iyi değil tarzı bir başlık olsa daha makul bir yaklaşım olurdu diye düşünüyorum. Çünkü FSR hiç de kötü bir teknoloji değil. Özellikle AMD sadece kendi kartlarına değil de marka gözetmeksizin GTX kartlara bile bu teknolojiyi sunduğu için kısıtlı bütçesi ve donanımı olan özellikle Türkiye'de ve benzeri ekonomisi kötü ülkelerin oyuncuları için adeta bir nimet diyebilirim. Görüntü kalitesi konusuna gelirsek DLSS yapay zeka çekirdeklerini kullanarak donanım bazlı işlem gerçekleştiriyor FSR ise tamamen yazılım üzerinden ilerliyor. Test videolarından gördüğüm kadarı ile de gayet başarılı bir şekilde işini yapıyor. Yiğidi öldürsek de gerektiği yerde hakkını da verelim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Enes Arslan
God of war oynarken farkettim az önce grafik çok kötüydü sebebi FSR 2.0 ın açık olmasıymış, DLSS açtım oyunun grafikleri bir anda çok güzel oldu yani aralarında ki fark çok fazla sizce ileriki zamanlarda FSR 2.0 kendini toplar mı?
Kaliteden yada dengeli den sonra bozuyor diye biliyom

NespaY

80+ Silver
Konu başlığı bence bir tık yanlış olmuş. FSR 2.0 neden DLSS kadar iyi değil tarzı bir başlık olsa daha makul bir yaklaşım olurdu diye düşünüyorum. Çünkü FSR hiç de kötü bir teknoloji değil. Özellikle AMD sadece kendi kartlarına değil de marka gözetmeksizin GTX kartlara bile bu teknolojiyi sunduğu için kısıtlı bütçesi ve donanımı olan özellikle Türkiye'de ve benzeri ekonomisi kötü ülkelerin oyuncuları için adeta bir nimet diyebilirim. Görüntü kalitesi konusuna gelirsek DLSS yapay zeka çekirdeklerini kullanarak donanım bazlı işlem gerçekleştiriyor FSR ise tamamen yazılım üzerinden ilerliyor. Test videolarından gördüğüm kadarı ile de gayet başarılı bir şekilde işini yapıyor. Yiğidi öldürsek de gerektiği yerde hakkını da verelim.
Dostum konuma girip benim yazımı okurlarsa zaten anlarlar neden böyle dediğimi ve FSR 2.0 ın tek rakibi de DLSS olduğu için daha yaklaşamamış manasında o başlık öyle.

Kaliteden yada dengeli den sonra bozuyor diye biliyom
DLSS ile karşılaştırdığım için FSR 2.0 kötü dedim.

Top Bottom