Direkt bu soruların cevabını arıyorum, her üründe. Sonuna kadar haklısınız.Akım korumalı yazıp geçiyorlar ürüne. Kaç joule koruma yapıyorsun, bağlanan cihazı koruyamayıp arızaya sebep olursan ne kadar ödeme yapıyorsun kullanıcıya? Bu iki soru net şekilde cevaplanmadıkça alınmaz diyorum.
Bu soruları net bir şekilde cevaplayan bir ürünün linkini atar mısınız ?Akım korumalı yazıp geçiyorlar ürüne. Kaç joule koruma yapıyorsun, bağlanan cihazı koruyamayıp arızaya sebep olursan ne kadar ödeme yapıyorsun kullanıcıya? Bu iki soru net şekilde cevaplanmadıkça alınmaz diyorum.
bende piranha var ben akım korumasını söktümde kullanıyorum akım koruma sıkıntı çıkardı bu ürünü bilemem ama muhtemelen aynı ürün sadece etiket farklıLink Elimizde patlar mı bu?
Ben aylardır kullanıyorum daha bir sorun yaşamadımLink Elimizde patlar mı bu?
Akım korumalı yazıp geçiyorlar ürüne. Kaç joule koruma yapıyorsun, bağlanan cihazı koruyamayıp arızaya sebep olursan ne kadar ödeme yapıyorsun kullanıcıya? Bu iki soru net şekilde cevaplanmadıkça alınmaz diyorum.
Kavramlar karışmış gitmiş yine burda. Akım koruma ile voltaj koruma tamamen farklı şeylerdir. Regülatör adı altında satılır o bahsettiğin korumaya sahip cihazlar. Gerçek regülatörün koruması şöyledir voltaj belli bir aralıkta geldiğinde (örn 170-260 volt aralığı), bu giriş voltajını sabit 220V olarak çıkış verir. Bağlanan cihaz sabit 220V almış olur. Dandik olanları ise ayarlanmış olan aralığa izin verir (örn siz 190-240 Aralık ayarladınız) gelen voltaj bu aralıktaysa çıkışa olduğu gibi hiçbir düzeltme yapmadan verir. Fakat bu aralığın dışında bir voltaj gelecek olursa kendini kapatarak enerjiyi keser. Ne zaman istenen aralığa geri dönerse şebeke, o zaman cihaz tekrar enerji sağlar. Akım koruma olayı iste tüm bunlardan bağımsız bir konudur. Biraz araştırarak bulabilirsiniz. Joule değeri neden önemli buna dikkat ederseniz faydanıza olur.bu ürünler adı üstünde akım korumalı üzerinde basit bir varistör sigorta var akım 220v üzerinde gelirse kendini bozarak akımı kesiyor ve görevini yerine getiriyor aslında evde normal prize bile uygulanabilir ama bizim insanımız akım korumalı yazınca ups calısma mantıgı gibi düşünerek düşük gelirsede yüksek gelirsede dengeleyip sabit akım verdiğini zannediyorlar öyle bir şey yok sadece belirlenen değer aralıgından fazla voltaj geldiginde kendini bozup kapatıyor baska bir fonksiyonu yok yani en fazla varistör patlar oda yüksek akımda cihazları korumak icin
Bu soruları net bir şekilde cevaplayan bir ürünün linkini atar mısınız ?
Schneider Electric APC 6'lı Akım Korumalı Priz 230V https://amzn.eu/d/3oOcEtEBöyle bir ürünün linkini atabilirseniz sevinirim
Sorun yaşamadım derken zaten nasıl sorun yaşayacaksın hocam? Gelen elektriği çoklaması ise beklenti, zaten sorunsuz yapar bunu. Önemli olan koruma gereken zamanda koruma yapabilecek hıza ve güce sahip mi? Bunu da ancak ölçü aletleri ve ayarlı enerji kaynağı altında test ederek anlayabilirsiniz.Ben aylardır kullanıyorum daha bir sorun yaşamadım
Kesinlikle akım koruma özellikli bir prizi başka bir çoklayıcı ile çoklamayın, hele ki 2 akım korumalı prizi birbirine asla bağlamayın. Sonuç ne olur derseniz buna net cevap veremem ancak tüm uzmanlar böyle söylüyor bu alanda.Fiyat iyi akım korumalı prizim var onu uzatmak için alınır mı acaba
Muhtemelen öyle. Hiçbir bilgim yokken yıllar evvel almıştım marketten o markayı, eve geldim prize taktım, buzdolabı sorunsuz çalıştı ama koruma özelliği olan cihazlar çalışmadı. Kontrol kalemi ile test ettiğimde topraklama kısmında enerji vardı. Yani sıfır aldığım cihazın fazı topraklama ile kısa devre yapıyordu. İade ettim direkt. Asla ucuza kaçılmamalı elektrikte. Şakası yok.bende piranha var ben akım korumasını söktümde kullanıyorum akım koruma sıkıntı çıkardı bu ürünü bilemem ama muhtemelen aynı ürün sadece etiket farklı
dediğiniz çok doğru hocam benim tavsiyem bilgisayar için kaliteli bir akım korumalı priz yada bütçe artarsa ups olur bütçe varsa kesinlikle ups alınamalıKavramlar karışmış gitmiş yine burda. Akım koruma ile voltaj koruma tamamen farklı şeylerdir. Regülatör adı altında satılır o bahsettiğin korumaya sahip cihazlar. Gerçek regülatörün koruması şöyledir voltaj belli bir aralıkta geldiğinde (örn 170-260 volt aralığı), bu giriş voltajını sabit 220V olarak çıkış verir. Bağlanan cihaz sabit 220V almış olur. Dandik olanları ise ayarlanmış olan aralığa izin verir (örn siz 190-240 Aralık ayarladınız) gelen voltaj bu aralıktaysa çıkışa olduğu gibi hiçbir düzeltme yapmadan verir. Fakat bu aralığın dışında bir voltaj gelecek olursa kendini kapatarak enerjiyi keser. Ne zaman istenen aralığa geri dönerse şebeke, o zaman cihaz tekrar enerji sağlar. Akım koruma olayı iste tüm bunlardan bağımsız bir konudur. Biraz araştırarak bulabilirsiniz. Joule değeri neden önemli buna dikkat ederseniz faydanıza olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Schneider Electric APC 6'lı Akım Korumalı Priz 230V https://amzn.eu/d/3oOcEtE
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sorun yaşamadım derken zaten nasıl sorun yaşayacaksın hocam? Gelen elektriği çoklaması ise beklenti, zaten sorunsuz yapar bunu. Önemli olan koruma gereken zamanda koruma yapabilecek hıza ve güce sahip mi? Bunu da ancak ölçü aletleri ve ayarlı enerji kaynağı altında test ederek anlayabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kesinlikle akım koruma özellikli bir prizi başka bir çoklayıcı ile çoklamayın, hele ki 2 akım korumalı prizi birbirine asla bağlamayın. Sonuç ne olur derseniz buna net cevap veremem ancak tüm uzmanlar böyle söylüyor bu alanda.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Muhtemelen öyle. Hiçbir bilgim yokken yıllar evvel almıştım marketten o markayı, eve geldim prize taktım, buzdolabı sorunsuz çalıştı ama koruma özelliği olan cihazlar çalışmadı. Kontrol kalemi ile test ettiğimde topraklama kısmında enerji vardı. Yani sıfır aldığım cihazın fazı topraklama ile kısa devre yapıyordu. İade ettim direkt. Asla ucuza kaçılmamalı elektrikte. Şakası yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Son olarak da şunu ekleyeyim arkadaşlar, basit markalı böyle bir ürün almaktansa (bilgisayar için) hiç almamak daha iyidir diyebilirim. Bırakın PSU korumaları korusun bilgisayarı. Çok daha güvenilir.