Neler Yeni

Furmark ve Prime95 testlerini kaç dk yapmalıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Pelin
Öncelikler merhabalar;
Sistemim yeni ve stres testi yapmak istiyorum (Game Garaj hazır sistem). Furmark ve Prime95 testlerini bir arada yapmam bir sıkıntı çıkarmaz değil mi? (Bu konulardan pek anlamıyorum) Bir de ne kadar süre bu testleri uygulamalıyım?

Ryzen 5 3500x
Inno3d rtx 2060 twin x2
16gb ram
Biostar B450MH anakart

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
İki testi aynı anda yaparsanız tabiri caizse bilgisayarın ırzına geçmiş olursunuz. :) Görüp görebileceğiniz en yüksek ısı değerlerini alırsınız. Hız aşırtma yapmadıkça bu programları kullanmaya ihtiyaç duymuyorum ben.

hankSchrader

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
238
İsim
Hank Schrader
İki testi aynı anda yaparsanız tabiri caizse bilgisayarın ırzına geçmiş olursunuz. :) Görüp görebileceğiniz en yüksek ısı değerlerini alırsınız. Hız aşırtma yapmadıkça bu programları kullanmaya ihtiyaç duymuyorum ben.
zaten bu testler nıcın yapılıyo acıklarmısınız?

epalo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Durmuş T.
Yarım saat yeterli olur tabii sıcaklık durumunu aida64 ya da hwinfo prog. ile kontrol etmelisin test esnasında.

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
zaten bu testler nıcın yapılıyo acıklarmısınız?
Hız aşırtma yaptığınız zaman sistemin kararlılığını ölçmek için. Bunun dışında, bilgisayarınızda herhangi bir sorun görürseniz sorunun kaynağını bulmak adına da yapılır. Sorunsuz, sıfır sistem için gerek duymam ben.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Pelin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hız aşırtma yaptığınız zaman sistemin kararlılığını ölçmek için. Bunun dışında, bilgisayarınızda herhangi bir sorun görürseniz sorunun kaynağını bulmak adına da yapılır. Sorunsuz, sıfır sistem için gerek duymam ben.
Açıkcası amacım bir sorun var mı diye bakmak. Biraz güven eksikliğim var hazır sistem söyleyince test yapmak istedim :D Olmadı ayrı ayrı da yapabilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yarım saat yeterli olur tabii sıcaklık durumunu aida64 ya da hwinfo prog. ile kontrol etmelisin test esnasında.
2 testi bir arada yapabilirim o zaman. Sistem yeni olunca bir de hazır(kurulu) aldığım için denemek istiyorum parçalarım sağlam mı nedir diye..

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Açıkcası amacım bir sorun var mı diye bakmak. Biraz güven eksikliğim var hazır sistem söyleyince test yapmak istedim :D Olmadı ayrı ayrı da yapabilirim.
Soğutmanıza güveniyorsanız ikisini aynı anda yapın ama tetikte olun. Alev alabilirsiniz. :D Şaka bir yana, ikisi aynı anda fena ısıtır bilgisayarınızı.

Bellekler için de Memtest 86+ programını indirip bir usb belleğe yazın. Belleklerinizi de bu şekilde test edebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Pelin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Soğutmanıza güveniyorsanız ikisini aynı anda yapın ama tetikte olun. Alev alabilirsiniz. :D Şaka bir yana, ikisi aynı anda fena ısıtır bilgisayarınızı.

Bellekler için de Memtest 86+ programını indirip bir usb belleğe yazın. Belleklerinizi de bu şekilde test edebilirsiniz.
Ondan da çok fazla anlamadığım için soğutmama da güvenemeyeceğim malesef :D Başında beklesem kontrol etsem sıcaklığı? Bir de kaç dereceyi bulduğu zaman durdurmalıyım testi?

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Ondan da çok fazla anlamadığım için soğutmama da güvenemeyeceğim malesef :D Başında beklesem kontrol etsem sıcaklığı? Bir de kaç dereceyi bulduğu zaman durdurmalıyım testi?
Kendi bilir kaç derecede durması gerektiğini, zaten otomatik olarak kapatır. Muhtemelen 80 dereceleri çok rahat görürsünüz.

Aynı şeyi ben de bir sorunu bulmak için yapmıştım mini-ATX bir kasada. Ryzen 5 1600 ve Sapphire Pulse RX 570 8 GB vardı. Normalde stok hızlarda işlemci 65, ekran kartı 75 dereceyi geçmezdi. Furmark ve Prime95'i aynı anda açınca işlemci 83, ekran kartı 85 dereceleri görmüştü. :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Pelin
Kendi bilir kaç derecede durması gerektiğini, zaten otomatik olarak kapatır. Muhtemelen 80 dereceleri çok rahat görürsünüz.

Aynı şeyi ben de bir sorunu bulmak için yapmıştım mini-ATX bir kasada. Ryzen 5 1600 ve Sapphire Pulse RX 570 8 GB vardı. Normalde stok hızlarda işlemci 65, ekran kartı 75 dereceyi geçmezdi. Furmark ve Prime95'i aynı anda açınca işlemci 83, ekran kartı 85 dereceleri görmüştü. :D
Ben bilgisayarı yakarım falan diye korkuyorum, kendi kapatıyorsa içim rahatladı :D O zaman ben başında oturayım bi 20dk falan 2 programı birlikte açayım, deneyeyim. Parçaların sıkıntısı varsa zaten kendi kapanır veya bi tepki verir sanırım :)

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Ben bilgisayarı yakarım falan diye korkuyorum, kendi kapatıyorsa içim rahatladı :D O zaman ben başında oturayım bi 20dk falan 2 programı birlikte açayım, deneyeyim. Parçaların sıkıntısı varsa zaten kendi kapanır veya bi tepki verir sanırım :)
Bir sorun varsa zaten anlarsınız, mutlaka bir anormallik olur. Ayrıca dert etmeyin, yeni parçaların hepsi korumalı. Belirli bir ısıya ulaşınca otomatik olarak kapatır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Pelin
Bir sorun varsa zaten anlarsınız, mutlaka bir anormallik olur. Ayrıca dert etmeyin, yeni parçaların hepsi korumalı. Belirli bir ısıya ulaşınca otomatik olarak kapatır.
İki programı aynı anda yarım saat çalıştırdım, kapanma takılma falan olmadı. Sıcaklıklar ise;
Furmark.png

Prime95.png

Herhangi bi sıkıntı var mı, siz daha iyi anlarsınız? :)

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Fabrika ayarlarına ve stok soğutuculara göre sıcaklıklar gayet normal. Test sırasında herhangi bir sıkıntı da yaşamadıysanız sorun yok demektir. Güle güle kullanın. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,620
Üyeler
164,348
Son üye
yangac
Top Bottom