87 için zararı yok denebilir belki bilemiyorum ama gene de düşürmekte fayda var. Ben benim 2060'ı UV'li kullanıyorum.Bu ısıların ekran kartına ne kadar bi zararı var
Çok yüksek ısıda uzun süreler kullanmak ekran kartı chipset altındaki lehim toplarını oynatabilir, ekranda çizgiler çıkabilir, rebailling işlemi ile tamir edilebilir fakat masraflı olur. Bu yüzden termal macun bakımı düzenli olarak şart.Bu ısıların ekran kartına ne kadar bi zararı var
Sen öyle diyince evet kesinlikle hak verdim.Çok yüksek ısıda uzun süreler kullanmak ekran kartı chipset altındaki lehim toplarını oynatabilir, ekranda çizgiler çıkabilir, rebailling işlemi ile tamir edilebilir fakat masraflı olur. Bu yüzden termal macun bakımı düzenli olarak şart.
Hocam malesef o olmuyor, ben önceki kartlarıma yapmıştım ordan kalma conductonaut da vardı ama kartta gpu ile bakır heatpipelar temas etmiyor arada alüminyum plaka var, yüksek ihtimal aynı heatsink başka kartlara da uyabilmesi için böyle tasarlanmış. Daha önce o hatayı yaptım sıvı metal alüminyumu yiyor bildiğiniz sonra zaten temas etmiyor ilk birkaç ay buz gibi sonra cayır cayıro macun beton gibi olmuştur sıvı metal yapın diyecemde çoook riskli kart elinizde kalmasın ama kart sabit ve yatay durduğu için akmaz bence tabi işin profosyoneline danışmak lazım termal ped de değişmeli tabii
Fanları yağlamak için yağlı contact sprey almamız gerekli demi ?Bakım ile düzelebilir. Fanları yağlamayı unutmayın fan ömrü için. Ancak ben olsam bu kadar eski karta bulaşmazdım.
Gress yağı kullanılmalı diye biliyorum ancak her halükarda tekrardan konu açmak lazım.Fanları yağlamak için yağlı contact sprey almamız gerekli demi ?
Siz Rtx 2080 ne eski mi dediniz?Bakım ile düzelebilir. Fanları yağlamayı unutmayın fan ömrü için. Ancak ben olsam bu kadar eski karta bulaşmazdım.
Yes. 2018'de çıkan bir kart. Güçlü ama eski.Siz Rtx 2080 ne eski mi dediniz?