Neler Yeni

Yardım Furmarkta RTX 2080 87 Derece!

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Kürşat
Bu ısıların ekran kartına ne kadar bi zararı var
87 için zararı yok denebilir belki bilemiyorum ama gene de düşürmekte fayda var. Ben benim 2060'ı UV'li kullanıyorum.

image.png

image.png

Yazın bu ısıların üstüne +10 görebiliyor

Vitor Pereira

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu ısıların ekran kartına ne kadar bi zararı var
Çok yüksek ısıda uzun süreler kullanmak ekran kartı chipset altındaki lehim toplarını oynatabilir, ekranda çizgiler çıkabilir, rebailling işlemi ile tamir edilebilir fakat masraflı olur. Bu yüzden termal macun bakımı düzenli olarak şart.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Çok yüksek ısıda uzun süreler kullanmak ekran kartı chipset altındaki lehim toplarını oynatabilir, ekranda çizgiler çıkabilir, rebailling işlemi ile tamir edilebilir fakat masraflı olur. Bu yüzden termal macun bakımı düzenli olarak şart.
Sen öyle diyince evet kesinlikle hak verdim.

abdisasho

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
MUSA ANIL KAVAK
o macun beton gibi olmuştur sıvı metal yapın diyecemde çoook riskli kart elinizde kalmasın ama kart sabit ve yatay durduğu için akmaz bence tabi işin profosyoneline danışmak lazım termal ped de değişmeli tabii
Hocam malesef o olmuyor, ben önceki kartlarıma yapmıştım ordan kalma conductonaut da vardı ama kartta gpu ile bakır heatpipelar temas etmiyor arada alüminyum plaka var, yüksek ihtimal aynı heatsink başka kartlara da uyabilmesi için böyle tasarlanmış. Daha önce o hatayı yaptım sıvı metal alüminyumu yiyor bildiğiniz sonra zaten temas etmiyor ilk birkaç ay buz gibi sonra cayır cayır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada ben de ikinci el aldım kartımı aynı sizinki gibi etiketli sıcaklıklar 85-90 arası takılıyordu sürekli, kryonaut macun ile furmarkta default fan profiliyle 15dk test 77 derece

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Bakım ile düzelebilir. Fanları yağlamayı unutmayın fan ömrü için. Ancak ben olsam bu kadar eski karta bulaşmazdım.
Fanları yağlamak için yağlı contact sprey almamız gerekli demi ?

emir1625

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Emir
Ekran kartı sök tak kısmını kendin yapma. Kartın pcb'sini mahvedeceksin

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Murat Cemal
Mx6 kullandım ve fabrikasyon macunun yapısı ile acayip benzer, tavsiyem mx6 kullanması. Eğer 87 derece gibi sıcaklıklarsa kullanmaya devam ederse kart siyah ekran sorunu yaşatacaktır hatta görüntü vermeyecektir. Bakınız soguk lehim arızası

Top Bottom