Neler Yeni

Yardım G-Skill Trident Z Neo D.O.C.P. sorunu

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,204
İsim
.
Sistem R7 5800X
ASUS ROG STRIX B550-E Gaming Anakart
ASUS TUF RTX 3070Ti OC Edition
1 TB XPG M2 SSD
2x16 G-Skill Trident Z Neo 2x16 RGB Kit (RAM linki:G.Skill 32GB(2x16) Trident Z Neo RGB 3600mhz CL16 DDR4 Ram (F4-3600C16D-32GTZNC))

Sorun şu arkadaşlar BIOS'tan D.O.C.P profil 1 yapınca bilgisayar ilk başladığında açılmıyor kapayıp tekrar açınca açılıyor. Elle manuel 3600 yapınca CL25 oluyor ama tekte açılıyor. 1-3. slotta denedik çift kanal görüyor fakat RAM ile yaptığımız MHZ işlemini hiç algılamıyor. Daha önce kullandığımız B550-XE anakartta çift kanal hiç açılmıyordu bu anakartta ise 2. Resette açılıyor. Sorun neden kaynaklanıyor arkadaşlar RAM sistemle uyumlu diye biliyorum RAM değiştirmem şart mı? Önerdiğiniz sorunsuz RAM kiti var mı?

AEGON

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
808
İsim
YILDIRIM
Hocam sorunun neyden kaynaklandığı bilmiyorum ancak 2-4 slotta denediniz mi

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,204
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sorunun neyden kaynaklandığı bilmiyorum ancak 2-4 slotta denediniz mi
Denedim hocam. Onda D.O.C.P profil 1 açıyorum fakat dediğim gibi 2. açılışta bilgisayarı kullanabiliyorum. Crucial Ballistix ile yaşar mıyım aynı sorunu acaba?

AEGON

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
808
İsim
YILDIRIM
Denedim hocam. Onda D.O.C.P profil 1 açıyorum fakat dediğim gibi 2. açılışta bilgisayarı kullanabiliyorum. Crucial Ballistix ile yaşar mıyım aynı sorunu acaba?
Bilemiyorum hocam bende benzer sorun yaşadım 2-4 yapınca sorunum çözülmüştü

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,204
İsim
.

AEGON

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
808
İsim
YILDIRIM

GreenTone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Arda Özçelik
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji (Yazılım,donanım, oyun geliştiriciliği)
Steam
RufReck
Sistem R7 5800X
ASUS ROG STRIX B550-E Gaming Anakart
ASUS TUF RTX 3070Ti OC Edition
1 TB XPG M2 SSD
2x16 G-Skill Trident Z Neo 2x16 RGB Kit (RAM linki:G.Skill 32GB(2x16) Trident Z Neo RGB 3600mhz CL16 DDR4 Ram (F4-3600C16D-32GTZNC))

Sorun şu arkadaşlar BIOS'tan D.O.C.P profil 1 yapınca bilgisayar ilk başladığında açılmıyor kapayıp tekrar açınca açılıyor. Elle manuel 3600 yapınca CL25 oluyor ama tekte açılıyor. 1-3. slotta denedik çift kanal görüyor fakat RAM ile yaptığımız MHZ işlemini hiç algılamıyor. Daha önce kullandığımız B550-XE anakartta çift kanal hiç açılmıyordu bu anakartta ise 2. Resette açılıyor. Sorun neden kaynaklanıyor arkadaşlar RAM sistemle uyumlu diye biliyorum RAM değiştirmem şart mı? Önerdiğiniz sorunsuz RAM kiti var mı?
Kanka RAM kiti tamamen pazarlama amaçlıdır "bunlar dual kit a o zaman çok uyumlu çalışırlar hemen alayım" mantğı yerleşiyor insanın kafasına ve fiyat daha pahalı oluyor. Bu tamamen firmaların yaptığı taktiktir sakın buna kanmayın öncelikle. Sorununuza gelecek olursak herşeyi hazır ayarlara getirip pc yi başlatın. Windows geldiğinde AIDIA 64 Extreme programını kurun ve bios sürümünüzü kontrol edin. Bunu anlamak için ASUS'un sitesine gidip motherboard kısmını anakartınızın adını yazın sonra software download kısmından güncel bios sürümü ile AIDIA 64 programı ile karşılaştrma yapın.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,507
İsim
Mert Can Ergün

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,204
İsim
.
Kanka RAM kiti tamamen pazarlama amaçlıdır "bunlar dual kit a o zaman çok uyumlu çalışırlar hemen alayım" mantğı yerleşiyor insanın kafasına ve fiyat daha pahalı oluyor. Bu tamamen firmaların yaptığı taktiktir sakın buna kanmayın öncelikle. Sorununuza gelecek olursak herşeyi hazır ayarlara getirip pc yi başlatın. Windows geldiğinde AIDIA 64 Extreme programını kurun ve bios sürümünüzü kontrol edin. Bunu anlamak için ASUS'un sitesine gidip motherboard kısmını anakartınızın adını yazın sonra software download kısmından güncel bios sürümü ile AIDIA 64 programı ile karşılaştrma yapın.
Kardeşim BIOS güncel zaten. Kit alma mantığı zaten bu uyum sorunlarını en aza indirmek. Farklı farklı siteden aynı RAM'i almaktan daha mantıklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

revenge yardımcı olur @cfranko
Bekliyorum hocam yardıma ihtiyacım var gerçekten. @cfranko

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,140
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
xmp si bozuktur 2-4 e tak manuel değer ver.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Bu B550 Asus anakartlarda olan genel bir sorun, internette Asus XMP Cold boot issue yazarsan bir sürü sonuç çıkıyor. Neyse, ProcODT ile oynayarak çözmeyi deneyebilirsin, 60 ohm procodt dene olmazsa 32-40 arası değerleri dene bu çözümün çalışmama ihtimali var, yine olmazsa gecikmeleri biraz yükselt trcdrd’yi 22 yapmayı dene mesela. ProcODT ayarını AI Tweaker’da DRAM Timing Control sekmesinde bulabilirsin.

Crucial Ballistix ile yaşar mıyım aynı sorunu acaba?
Yaşamama ihtimalin olsa da büyük ihtimalle yaşarsın çünkü bunun ram ile ilgisi yok.

Son düzenleme:

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,204
İsim
.
Y
Bu B550 Asus anakartlarda olan genel bir sorun, internette Asus XMP Cold boot issue yazarsan bir sürü sonuç çıkıyor. Neyse, ProcODT ile oynayarak çözmeyi deneyebilirsin, 60 ohm procodt dene olmazsa 32-40 arası değerleri dene bu çözümün çalışmama ihtimali var, yine olmazsa gecikmeleri biraz yükselt trcdrd’yi 22 yapmayı dene mesela. ProcODT ayarını AI Tweaker’da DRAM Timing Control sekmesinde bulabilirsin.

Yaşamama ihtimalin olsa da büyük ihtimalle yaşarsın çünkü bunun ram ile ilgisi yok.
ASUS ROG STRIX B550 XE ve B550-E Gaming ile de aynı sorunu yaşadım hocam. Sanırım dediğiniz gibi ASUS B550 ile alakalı bir sorun. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam sağ olun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,649
Üyeler
159,653
Son üye
Quaaa
Top Bottom