S H I V A & Emekli Global
80+ Gold
Dahası
Hocam monitörün detaylı incelemesine buradan bakabilirsiniz monitörler hakkında pek bir bilgim olmadığı için size net bir cevap veremeyeceğim fakat alınabilir olduğunu düşünüyorum.
vsync yaniTam olarak emin değilim ancak bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla G-sync Nvidia ekran kartlarıyla uyumlu görüntüde bozulma yırtılma vs olmasını engelleyen bir sistem ancak dediğim gibi detaylı bilmiyorum.
Tam olarak aynı şey olmasa da benzervsync yani
Vsync oyun fps'ini monitörün ekran yenileme hızına (hertz'ine) sabitler. Yani fps'i kısıtlar. Gsync ise ekran yenileme hızını oyun fps'ine uyumlu hale getirir yani fps'ten ödün vermez. Vsync'ye göre çok daha verimli çalışır.vsync yani
Şimdi ben gysnc açıp csde 400 fps oynasam. Görüntüyü 144 hz olarak görebiliyor muyum?Vsync oyun fps'ini monitörün ekran yenileme hızına (hertz'ine) sabitler. Yani fps'i kısıtlar. Gsync ise ekran yenileme hızını oyun fps'ine uyumlu hale getirir yani fps'ten ödün vermez. Vsync'ye göre çok daha verimli çalışır.
Evet. Gsync aktifken vsync açmana gerek yok. Vsync açtığın zaman 400 olan fps 144'e sabitlenir.Gsync fps'i kısıtlamaz. Yine 400 fps almaya devam edersin ama monitörün 144 Hz olduğu için 144 Hz olarak görürsün orası ayrı.Şimdi ben gysnc açıp csde 400 fps oynasam. Görüntüyü 144 hz olarak görebiliyor muyum?
RDR 2de 80 fps alıyosam napmam gerekEvet. Gsync aktifken vsync açmana gerek yok. Vsync açtığın zaman 400 olan fps 144'e sabitlenir.Gsync fps'i kısıtlamaz. Yine 400 fps almaya devam edersin ama monitörün 144 Hz olduğu için 144 Hz olarak görürsün orası ayrı.
Amaç fps ile hz arasındaki farktan kaynaklanan görüntü yırtılmalarını engellemek.
Gsync açınca 144 fps'i geçmesine gerek yok zaten, sorun olmuyor.RDR 2de 80 fps alıyosam napmam gerek
Bir şey yapmana gerek yok. 80 fps alıyorsan Gsync monitörün yenileme hızını 80 hz'e düşürür. Olan bu yani.RDR 2de 80 fps alıyosam napmam gerek
Gsync açınca 144 fps'i geçmesine gerek yok zaten, sorun olmuyor.
144e kadar dinamik olarak ayarlıyor kendi yaniBir şey yapmana gerek yok. 80 fps alıyorsan Gsync monitörün yenileme hızını 80 hz'e düşürür. Olan bu yani.
Evet144e kadar dinamik olarak ayarlıyor kendi yani