Neler Yeni

İnceleme GALAX RTX 4070 Ti Super SG 1-Click OC incelemesi

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri
1741471272723.png

9070 nitro+ yazdıgına bakmayın bu buyuk ıhtımalle xt nitro modeli sitede yazım yanlışı var sanırsam çünkü sepete eklerken 9070xt nitro+ olarak ekledim :D

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,985
İsim
Enver Eryalçın
Son düzenleme:

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
yapay zeka konusunda ve verimlilik olarak bir şey diyemiyecegim :D Nvidia almak isterdim şahsen ama yapacak bir şey yok 38k veremem yani bir ekran kartına. Bu fiyatlara gerilese alırdım ama

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,985
İsim
Enver Eryalçın
Alıntıyı görüntüle
9070 nitro+ yazdıgına bakmayın bu buyuk ıhtımalle xt nitro modeli sitede yazım yanlışı var sanırsam çünkü sepete eklerken 9070xt nitro+ olarak ekledim :D
SINERJl ye sormadın mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

yapay zeka konusunda ve verimlilik olarak bir şey diyemiyecegim :D Nvidia almak isterdim şahsen ama yapacak bir şey yok 38k veremem yani bir ekran kartına. Bu fiyatlara gerilese alırdım ama
Sağlık olsun native de akar gidersin.

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
SINERJl ye sormadın mı?

Sağlık olsun native de akar gidersin.
nvidia kadar olmasada yinede büyük gelişmeler var yapay zekada puan olarak incelemelere baktım aralarında cok cok buyuk fark yok fakat yinede fark var. Ama verdiği performansa göre yine benim işimi görecektir diye tahmin ediyorum görsel üretme vs için yapay zeka ile ilgilenen birisi olarak olmadı iptal edip bende 4070ti S alacagım paraya kıyıp :(

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,604
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Zamanında aynı time spy skorunu 6900 xt ile almıştım bugün 13.000 liraya satılıyor

Yeni kartların fiyatı çok yüksek

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
630
İsim
Merdo.
RTX 5070 Ti lansman günün de stok ve yüksek fiyat nedeniyle ve performans farkı çok az olduğundan bu kartı almayı tercih ettim. Trendyol üzerinden Beta Plus Teknoloji (Gaming.Gen.TR) satıcısından vade farksız 6 taksit ile 36.400₺ satın aldım.

DIŞ KUTU:
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

KUTU İÇERİĞİ:
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
1-Clip Booster 2.0 Fan
1-Click Sync Pro Kablosu
Alüminyum Destek Çubuğu
PCIe 16 pin ~ 2x PCIe 8 pin Adaptör

EKRAN KARTINA YAKINDAN BAKIŞ:
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Ekran kartı 4. fanını takmadan bile kalın ve büyük duruyor. Toplam 8 heatpipes (nikel kaplama ısı borusu) kullanılmış.

EKRAN KARTININ BENCHMARK TESTLERİ:

Testler bu fan ayarların da yapılmıştır!
GPU Fan; Varsayılan
CPU Fan; 55°c ~ 55% / 65°c ~ 65% / 75°c ~ 75% / 80°c ~ 100%
Case Fan; 100%

VARSAYILAN NVIDIA AYARLARI;
ÖZEL NVIDIA AYARLARI;
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

EKRAN KARTININ OYUN TESTİ:

VARSAYILAN NVIDIA AYARLARI
VARSAYILAN CPU AYARLARI
GPU Fan; Varsayılan
CPU Fan; 55°c ~ 55% / 65°c ~ 65% / 75°c ~ 75% / 80°c ~ 100%
Case Fan; 55°c ~ 55% / 65°c ~ 65% / 75°c ~ 75% / 80°c ~ 100%

Oyunlar da çok zorlamama rağmen sıcaklık ahım şahım tırmanmıyor fakat Valorant gibi hafif oyunlar da bazen 45 derece de olmasına rağmen gereksiz yere fan açıyor fan eğrisi bir garip yapılmış. NVIDIA Reflex Açık + Boost yaptığımız da fan açmaya daha da eğilimli oluyor.

Firma fanların dual ball bearing olduğunu belirtmiş ve çok net bir şekil de belli ediyor. Ekran kartı yüke bindiğinde 700-800 devir gibi fan hızların da açıyor bu hızlar da rulmanın sürtünme sesi geldiğini ama rahatsız etmeyecek düzey de olduğunu belirtmeliyim. Oyun oynarken veya sistem yükte iken 1100-1300rpm de zaten bu sürtünme sesinden daha çok fan gürültüsü duyuluyor.

Örnek olarak Arctic P12 Max, Nidec Servo Gentle Typhoon, Thermalright TL-B12 EXTREM kasa fanları da olduğu gibi düşük devirler de ufak bir sürtünme sesi mevcut.

EKRAN KARTININ ARGB SYNC GÖRSELLERİ:
Ekran kartının aydınlatmasını eşlemek için yazılımı yüklemek zorunda değilsiniz. 1-Click Sync Pro Kablosunu ekran kartına ve diğer ucunun anakarta bağladığınız da kontrolü tamamen anakart yazılımına bağlı kalıyor kapatma veya açılma esnasında da geçerli kendi varsayılan aydınlatmasına dönmüyor.

DEĞERLENDİRME:
RTX 5070 Ti 45K - RX 9070 XT 32-36K fiyatlarının olduğu şu zaman da ve performans farkı çok olmadığından iyi ki de almışım dediğim bir kart oldu. Ürünü yaklaşık 2 haftadır deneyimlediğim kadarını söylüyorum soğutması inanılmaz şaşırttı hatta bayıldım diyebilirim. Beğenmediğim kısımları da mevcut mesela fan eğrisi çok garip açmaması gereken yerde fan açıyor fakat fan sesi kafa ütülemediğin den çok takılmadım. Güç kablosunun soketi çok içeri de kaldığından çıkarması çok zor takarken de oturdu mu, oturmadı mı pek anlaşılmıyor. ARGB Sync girişi güç kablosunun hemen yanın da ve çok narin bir soketi bulunuyor. Bu yüzden güç kablosunu çıkarmadan önce ilk bu kabloyu çıkarmaya özen gösteriyorum. Ekran kartının destek çubuğu iki çubuk dan oluşuyor çok yüksek kasanız varsa diye düşünülmüş, kasanızı sağa sola taşırsanız destek çubuğu kaymasın diye güçlü alt mıknatıs kullanılmış.
Şuan fiyatı yükseldiği için alınır mı bilemiyorum ama benim aldığım zaman fiyatı iyi idi ve benim isteğimi karşıladı iade edip RX 9070 XT alabilirdim ama verimlilik, cuda, yayın ve kayıt için daha çok destekler den mahrum kalmamak için vazgeçtim. Aranızda bu kartı almayı düşünen varsa ve eğer fiyat indirimine giderse kesinlikle tavsiye ederim.
Güzel açıklamışsın hocam her şeyi birer birer 4070 Tİ Super alacaklar için okunması gereken metin.

noxx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Umut PEKER
Elinize sağlık, güzel inceleme gerçekten. Ben de beyaz ex gamer modelini kullanıyorum. Düşünen herkese uygun kampanya yakalarlarsa GALAX öneririm. Gerçekten soğutması, tasarımı, performansı her şeyiyle tatmin ediyor ve çok şık. Yalnız içinden çıkan destek aparatı bence kötü, farklı bir aparatla beraber kullanıyorum.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-03-09 at 01.13.02.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-09 at 01.13.02.jpeg
    376.3 KB · Hit: 25
  • WhatsApp Image 2025-03-09 at 01.13.12.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-09 at 01.13.12.jpeg
    427.4 KB · Hit: 26

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,985
İsim
Enver Eryalçın
Zamanında aynı time spy skorunu 6900 xt ile almıştım bugün 13.000 liraya satılıyor

Sen bana RX 6900XT al demiştin ben gidip de aynı paraya Rog Strix diye rtx 3070 ti 8gb almıştım ya zamanla o vram önemini cidden anladım yetmiyor :D

RX 9070 XT yi almayı RTX 5070 Ti dan daha çok düşündüm fakat nova bilgisayar AMD nin asıl fiyat bilgisi adamlara ulaşana kadar yüksek fiyat dan gösterdi biraz da o yüzden vazgeçtim yoksa çiçek gibi performansı var ve eskisi gibi de yazılım problemi de yok.

Son düzenleme:

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,666
İsim
Hakanbey
4080 superini 6 ay önce 42 den almıştık soğutması tuf ile yarışıyor du

somoncum