Neler Yeni

Game Garaj PSU??

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,673
İsim
Sarp Yılmaz
Arkadaşlar kusura bakmayın biraz rahatsız edeceğim,
@HABAR @Rambo_87
Bu arkadaşlarla uzun süredir bu PSU hakkında (game garajın) tartışma halindeyiz konu farklı yerlere uzadı bakın ben düşüncelerimi ve söyleceklerimi açık açık söyleyeyim, bu PSU ülkede bilinmiyor doğrumu, yabancı ülkelerde bir kaç video kutu açılımı vs videolar var ve ben yabancı forumlara girdim bikaç tane forumu türkçeye çevirip cevaplara baktım genel olarak bu PSU nun yabancı ülkede de sorununun olmadığını güvenilir marka olduğunu fakat (haklı olarak) daha kaliteli bir PSU ya yönelmelerini öneriyorlar nedeni ise bileceğiniz üzere orada fiyatlar gerçekten çok uygun. Bu PSU ülkemizde dediğim gibi bilinmediğinden ve araştırma gereği duyulmadığından çin malı diyen bile var ki onu ayrı tutuyorum onla konuşmaya bile gerek yok, PSU ya ön yargı var, game garajdan sistem alıp memnun olmayan ben görmedim sorun yaşayan 1 tane kişi gördüm oda destekle konuşup sorununu çözdü. Bende 2 kere elektrik gitti geldi ve sistem sorunsuz bakın eğer bu PSU gerçekten kalitesiz yalandan bir bronze 80+ ibaresi olsaydı sistem fişi büyük ihtimalle çekerdi 1 de çekmese 2 de çekerdi parçalar RAM e kadar yanabilirdi. ben PSU nun aşırı kaliteli kesinlikle titanium PSU yerine bu alınır demiyorum fakat, alınmaz güvenilmez diye de bir şey yok. Sizin düşünceleriniz nelerdir benim bu dediklerimi haklı buluyorsanız haklısın deyip geçebilirsiniz sizide yormak istemem fakat bulmuyorsanız haklı yalnış dediğim şeyleri yazın.
Valla bugüne kadar alan arkadaşlardan herhangi bir sorun yaşayana rastlamadım.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
En iyisi akım korumalı priz almak, zaten bütçesi fazla olan adam dediğim gibi gider ince hesaptan itopyadan alır ama bu sitenin fiyatları çok uygun birde hazır sistem olduğundan insanlar yöneliyor yani en iyisi bütçe yoksa bu sistemi güzel bir akım korumalı priz ile almak olur yalnışmıyım?
Akım korumalı prizin içerisinde bulunan devre PSU'da da var illa alınacak diye bir şey yok. Almak isteyen alır. Zaten artık neredeyse bütün prizler akım korumalaı olarak satılıyor. Ucuzlar zaten.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Valla bugüne kadar alan arkadaşlardan herhangi bir sorun yaşayana rastlamadım.
Bende rastlamadım, bitane arkadaşda bir sorun olmuştu sanırım ama abartılacak büyültülecek bir şey değil hemen değişim yapmışlar arkadaş da memnun kalmış yani adamlar ilgili zaten al yanına bir akım korumalı priz sorunsuz kullan kafanda rahat olur ama arkadaşlar daha sistemler çok yeni ilerde belli olacak diyorlar ki haklılarda ona bir şey diyemem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Akım korumalı prizin içerisinde bulunan devre PSU'da da var illa alınacak diye bir şey yok. Almak isteyen alır. Zaten artık neredeyse bütün prizler akım korumalaı olarak satılıyor. Ucuzlar zaten.
E ozaman kardeşim ne yapalım kendin var diyorsun psu da birde kalitesiz büyük ihtimalle yalan fln anlamadım bir seni şu psu hakkında düşündüklerini bir söyle de rahatlıyalım ya :D

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
E ozaman kardeşim ne yapalım kendin var diyorsun PSU da birde kalitesiz büyük ihtimalle yalan fln anlamadım bir seni şu PSU hakkında düşündüklerini bir söyle de rahatlıyalım ya :D
Dostum ne yaşıyorsun? Mesela gidip bir Buzdolabı alsan biri A101'in olsun biri de son model LG olsun. İkisinin de amacı soğutmak değil mi? Aynı devre ikisinde de var. Biri kaliteli biri kalitesiz fark o. Bu ucuz diye soğutmak yerine ısıtıyor falan değil iş. Dediğim ile aynı hesap. tabii ki PSU içerisinde ona karşı koruma olacak. Olmazsa zaten PSU olmaz, ilk gidip gelmede fişi çeker.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Dostum ne yaşıyorsun? Mesela gidip bir Buzdolabı alsan biri A101'in olsun biri de son model LG olsun. İkisinin de amacı soğutmak değil mi? Aynı devre ikisinde de var. Biri kaliteli biri kalitesiz fark o. Bu ucuz diye soğutmak yerine ısıtıyor falan değil iş. Dediğim ile aynı hesap. tabii ki PSU içerisinde ona karşı koruma olacak. Olmazsa zaten PSU olmaz, ilk gidip gelmede fişi çeker.
Dostum bak bu sayfalarca konuşmanın sonu gelmez, bu olayın sonu şimdiden görünüyor, para.

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Mehmet Ergen
En iyisi akım korumalı priz almak, zaten bütçesi fazla olan adam dediğim gibi gider ince hesaptan itopyadan alır ama bu sitenin fiyatları çok uygun birde hazır sistem olduğundan insanlar yöneliyor yani en iyisi bütçe yoksa bu sistemi güzel bir akım korumalı priz ile almak olur yalnışmıyım?
Şimdi sana kaba taslak bilgisayar parçalarının görevlerini yazayım

Performans vb oyun bileşenleri
işlemci
ram
ekran kartı

Bilgisayarı ayakta tutan ve stabil çalışmasını sağlayan bileşenler
anakart
psu

şimdi bu sistemleri oyun oynamak için alıyorlar
internette inceledim fiyatlar genelde 5 6 bin tl arası sistemler var ve üzerlerinde çok pahalı ekran kartları ve işlemciler mevcut
işlemci ekran kartı ve rame yatırım yapıyorsunu yüksek fps lerde oyun performansı için + düşük bütçeli tam aradığınız ürünler ama
şunu unutmayın kalitesiz aldığınız psu dan çıkacak sorunlarda tüm sisteminiz çöp olacak ve verdiğiniz para boşa gidecektir
bişey olurmu olur veya olmaz ama 200 250 tl psu alacağınıza 400 450 çok güzel psu lar var onlardan birtane alın lütfen

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Dostum bak bu sayfalarca konuşmanın sonu gelmez, bu olayın sonu şimdiden görünüyor, para.
Para ile alakası yok olayın, olay biz defalarca böyle bir şey yok daha önümüzde somut bir veri yok derken senin ısrarla bak ortalama çok iyi bir PSU demen. Ne bir sertifika ne bir koruma var ortada, adamın dediği ve senin elektrik gitti geldi bir şey olmadı lafına bakıyoruz sadece.

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Mehmet Ergen
DİP NOT
Elektriğin gidip gelmesi sitemi yakmaz elektrik dalgalanması yakar

Gerilim Dalgalanması Neden Olur?

Gerilim dalgalanması elektrik şebekesindeki ani yüklenmeler sonucu olabilir. Çalışan bir asansör, kaynak makinesi, ağır sanayi makinaları gerilim düşümü yaparak gerilim dalgalanmasına neden olabilir. Enerji dağıtımı yapan trafonun yetersiz kalması, aşırı yüklenmesi de gerilim düşümüne neden olabilir.

Bazen de yıldırım düşmesi, düşük gerilimli hattın üzerine yüksek gerilim kablosu düşmesi gibi nedenlerle gerilim yükselmesi de gerilim dalgalanmasına neden olabilir.

Gerilim Dalgalanması sonucu;

* Motorlarda, kablolarda, şalterlerde aşırı ısınma olabilir.

* Bu durumda elektronik cihazlarınız zarar görebilir,

* Endüstriyel makineleriniz bozulabilir,

* İş kayıpları yaşayabilirsiniz.

Evde veya işyerinde gerilim dalgalanmasından etkilenecek cihazları korumak için;

* Voltaj regülatörü,

* UPS (kesintisiz güç kaynağı) ,

*Akım korumalı prizler kullanılabilir.

Akım korumalı prizler hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz yanlış bilgi vermeyiniz lütfen

Son düzenleme:

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Akım korumalı prizler hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz yanlış bilgi vermeyiniz lütfen
Tamamdır hocam, ben tecrübelerimden ve okuduğum yazılardan yola çıkarak söylüyorum. Zamanında Technopatta'da bu tür şeylerle çok karşılaştım ve yazdım okudum. Direk içini açıp bakmadım bir şey diyemem. Yanlışım varsa affola.

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
this is Quality my friends.

• Virtually inaudible Silent Wings 3 135mm fan
  • Funnel-shaped fan opening of the PSU case for high airflow intake
  • Wire-free inside the PSU on the DC side for enhanced cooling and longevity
  • Modular cables for maximum build flexibility
  • 80 PLUS® Gold efficiency (up to 93%)
  • Powerful multi-GPU support with four PCI-Express connectors
  • Japanese 105°C-rated capacitors ensure stability and reliability
  • ErP and Energy Star 6.1 ready
  • 5-year manufacturer’s warranty

12V rails (multi-rail operation)4
12V single rail operation-
Overclocking key-
+3.3V (A)25
+5V (A)25
+12V1 (A)20
+12V2 (A)20
+12V3 (A)24
+12V4 (A)24
+12V5 (A)-
+12V6 (A)-
-12V (A)0.5
+5Vsb (A)3
Max. combined power 12V (W)750
Max. combined power 3.3V + 5V (W)150
Hold-up time (ms @ 100%)19.6
Power good signal100 - 500ms
OCP (over current protection)✓OVP (over Voltage protection)✓UVP (under Voltage protection)✓SCP (short circuit protection)✓OTP (over temperature protection)✓OPP (over power protection)✓

CE
CB
TÜV
Nemko (N)-
Semko (S)-
Fimko (FI)-
Demko (D)-
FCC
cRUus-
cTUVus
RCM (Australia)
BSMI
CU (Russia)
CCC

Energy Star6.1
ErP
WEEE
RoHs

Ekler

• bequiet_straight_power_11_platinum_650W_03_414D7D3358AF4F7DA9F5E3C617F3EAEE.jpg
    bequiet_straight_power_11_platinum_650W_03_414D7D3358AF4F7DA9F5E3C617F3EAEE.jpg
    142.3 KB · Hit: 57
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Mehmet Ergen
Tamamdır hocam, ben tecrübelerimden ve okuduğum yazılardan yola çıkarak söylüyorum. Zamanında Technopatta'da bu tür şeylerle çok karşılaştım ve yazdım okudum. Direk içini açıp bakmadım bir şey diyemem. Yanlışım varsa affola.
Akım korumalı prizler ucuz olması imkansız zaten kaliteli bir priz 30tl fiyatları aşıyor
akım korumalı prizların bir kapasitesi vardır örneğin max 10 Amper 10 amperden fazla yük geçerse prizden priz enerjiyi keser ama senin bilgisayarın 10 amperden fazla güç çekiyorsa o cihaz için uygun deyildir akım korumalı cihazlar bilgisayarlar için deyil tv, buzdolabı ses sistemleri için uygundur bilgisayar için ise ups(kesitisiz güç kaynağı) alınmalıdır. sebei bilgisayarın programlar çalışır iken aniden kapanır ise açılışta problemler oluşabilir bunun önüne geçilmelidir örnk:windows çökmeleri

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Akım korumalı prizler ucuz olması imkansız zaten kaliteli bir priz 30tl fiyatları aşıyor
akım korumalı prizların bir kapasitesi vardır örneğin max 10 Amper 10 amperden fazla yük geçerse prizden priz enerjiyi keser ama senin bilgisayarın 10 amperden fazla güç çekiyorsa o cihaz için uygun deyildir akım korumalı cihazlar bilgisayarlar için deyil tv, buzdolabı ses sistemleri için uygundur bilgisayar için ise ups(kesitisiz güç kaynağı) alınmalıdır. sebei bilgisayarın programlar çalışır iken aniden kapanır ise açılışta problemler oluşabilir bunun önüne geçilmelidir örnk:windows çökmeleri
Hocam onu diyorum zaten 30 TL fiyatını aşıyor biliyorum pahalı değil işte 80-100 TL altı bir priz için ucuz sayılır. Ek olarak şuan akım korumalı prizim prize takılı ve bilgisayarımın kabloları da ona takılı sıkıntı olmadan kullanıyorum. Arkadaşlarım da kullanıyor, forum içerisinde akım korumalı priz önerisi isteyip bilgisayarında kullanan da çok. Bilgisayarda kullanılmadığını ilk defa sizden duydum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Mehmet Ergen
genelde önerilen psu markaları bunlar

Seasonic
.Bequite
CoolerMaster
Corsair.Bitfenix
FSP
sharcon

kalitelerini bilmiyorum ama bilindik bir marka olması sizin için daha iyi olur
mesela bir araba yeni çıktıtığı zaman ilk kasası alınmamalıdır çünkü o prototip dir test ürünüdür ondaki hatalar bir sonraki kasalarda giderilir
mesele ıphone 6 daki hataların 6s de giderilmesi vb gibi örnekler

Hocam onu diyorum zaten 30 TL fiyatını aşıyor biliyorum pahalı değil işte 80-100 TL altı bir priz için ucuz sayılır. Ek olarak şuan akım korumalı prizim prize takılı ve bilgisayarımın kabloları da ona takılı sıkıntı olmadan kullanıyorum. Arkadaşlarım da kullanıyor, forum içerisinde akım korumalı priz önerisi isteyip bilgisayarında kullanan da çok. Bilgisayarda kullanılmadığını ilk defa sizden duydum.
bilgisayarda kullana bilirsin ama ben en sağlıklısı ups olur çünkü akım koruma prizleri %100 koruma sağlamaz
30 tl fiyatından kastım normal prizdi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,325
Üyeler
168,279
Son üye
Hazardbert
Top Bottom