Dün ilk defa Xbox tarzı bir gamepad aldım MSI Force GC20 V2 isminde. PES 13'te alışmaya çalışıyorum ama tam ergonomik tutuş nasıl olmalı çözemedim. Mesela sol analog daha yukarıda olduğu için haliyle baş parmağımda yukarıda kalıyor bu sefer işaret parmağımı LB tuşuna konumlandırmakta çok zorluk çekiyorum çünkü sol analogla LB çok yakın birbirine. Keşke diyorum PS kolumu alsaydım çünkü onda analoglar yan yana olduğu için orantılı oluyor bir bozukluk olmuyor orta parmağı da kullanmak da daha rahat oluyor.

Bana diyorlar orta parmakla tutulmaz sadece işaret parmağını kullanacaksın arka tuşlar için. Mesela şimdi bu görsellerden örnek verecek olursam, bu hareket için RT ile RB'ye aynı anda basmak gerekiyor bunu nasıl tek işaret parmağımla aynı anda yapayım? Bir merak saldım kol aldım deneyim dedim bayağı zorlandım valla. FPS oyunlarını gene hiç düşünmüyorum bile klavye fareden devam onlarda.

Bana diyorlar orta parmakla tutulmaz sadece işaret parmağını kullanacaksın arka tuşlar için. Mesela şimdi bu görsellerden örnek verecek olursam, bu hareket için RT ile RB'ye aynı anda basmak gerekiyor bunu nasıl tek işaret parmağımla aynı anda yapayım? Bir merak saldım kol aldım deneyim dedim bayağı zorlandım valla. FPS oyunlarını gene hiç düşünmüyorum bile klavye fareden devam onlarda.