Gamepad'i istediğim gibi tutamıyorum

MeReKGs67

80+
Reaksiyon skoru
123
Dün ilk defa Xbox tarzı bir gamepad aldım MSI Force GC20 V2 isminde. PES 13'te alışmaya çalışıyorum ama tam ergonomik tutuş nasıl olmalı çözemedim. Mesela sol analog daha yukarıda olduğu için haliyle baş parmağımda yukarıda kalıyor bu sefer işaret parmağımı LB tuşuna konumlandırmakta çok zorluk çekiyorum çünkü sol analogla LB çok yakın birbirine. Keşke diyorum PS kolumu alsaydım çünkü onda analoglar yan yana olduğu için orantılı oluyor bir bozukluk olmuyor orta parmağı da kullanmak da daha rahat oluyor.

Pro Evolution Soccer 2013 Screenshot 2025.09.22 - 14.16.49.44.webpPro Evolution Soccer 2013 Screenshot 2025.09.22 - 14.17.08.81.webp

Bana diyorlar orta parmakla tutulmaz sadece işaret parmağını kullanacaksın arka tuşlar için. Mesela şimdi bu görsellerden örnek verecek olursam, bu hareket için RT ile RB'ye aynı anda basmak gerekiyor bunu nasıl tek işaret parmağımla aynı anda yapayım? Bir merak saldım kol aldım deneyim dedim bayağı zorlandım valla. FPS oyunlarını gene hiç düşünmüyorum bile klavye fareden devam onlarda.

1758541395622.webp

Tutuş şu şekilde: Analogları baş parmakla kontrol ediyorsun, tuşları ve d-pad’i yine baş parmakla kullanıyorsun. L-R tuşları ve tetikleri işaret parmağınla kontrol ediyorsun, ekstra makro tuşların varsa da arkasında orta parmakla basıyorsun. Simetrik gamepad’e alışıksan 2-3 güne bu düzene de alışırsın, merak etme. Gamepad'i kaça aldığını bilmiyorum ama sıfır fiyatı üzerinden konuşacak olursak, o fiyata daha iyi gamepad önerebilirim istersen.

Gamepad ilk defa kullanıyorum diyebilirim çocukken çok az kullandım o yüzden hiçbir gamepade alışkın değilim sıfırdan başlıyorum gibi düşün. Sorumu cevaplamamışsın bu arada :) PES'teki örnek nasıl aynı anda basabilirim ki işaret parmağımla RB ile RT'ye mecbur orta parmağı kullanıcam. Gamepad'i sahibinden üzerinden 1000 TL'ye aldım 250 TL'de kargo tuttu ama sonra bir tane test videosunu görünce keşke 200 TL fazla verip G30'unu alsaymışım dedim acele ettim tek farkı kablosuz olması değilmiş analog ve RT LT hassasiyeti daha iyiymiş G30'un.

https://forum.donanimarsivi.com/konu/ikinci-el-msi-force-gc20-v2-alinir-mi.1159819/

Burada konu açmıştım zaten. Tekrar satılığa çıkarıp satıldığı zaman daha iyisini alabilirim belki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Screenshot_216.webp
Screenshot_217.webp

Bir de benimkinde normal xbox koluna nazaran RB ile RT; LB ile LT arasında daha fazla boşluk var

Gamepad ilk defa kullanıyorum diyebilirim çocukken çok az kullandım o yüzden hiçbir gamepade alışkın değilim sıfırdan başlıyorum gibi düşün. Sorumu cevaplamamışsın bu arada :) PES'teki örnek nasıl aynı anda basabilirim ki işaret parmağımla RB ile RT'ye mecbur orta parmağı kullanıcam. Gamepad'i sahibinden üzerinden 1000 TL'ye aldım 250 TL'de kargo tuttu ama sonra bir tane test videosunu görünce keşke 200 TL fazla verip G30'unu alsaymışım dedim acele ettim tek farkı kablosuz olması değilmiş analog ve RT LT hassasiyeti daha iyiymiş G30'un.

https://forum.donanimarsivi.com/konu/ikinci-el-msi-force-gc20-v2-alinir-mi.1159819/

Burada konu açmıştım zaten. Tekrar satılığa çıkarıp satıldığı zaman daha iyisini alabilirim belki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bir de benimkinde normal xbox koluna nazaran RB ile RT; LB ile LT arasında daha fazla boşluk var

Hem LB hem de LT’ye aynı anda basman gerekiyorsa tabii ki orta parmağını LT için kullanmalısın. Benim önerim, bu bütçede ikinci el olarak GameSir Nova Lite olurdu; senin için daha uzun ömürlü bir cihaz olurdu. Ama artık almışsın, o yüzden iade şansın yoksa hayırlı olsun demekten başka bir şey diyemem. G30 almanı ise açıkçası önermem. Daha yüksek bütçelere çıkacağın zaman haber et, yardımcı olayım. Bir de bildirim gelmesi adına bir daha cevap verirken cevaplaya basıp yazarsan bana bildirim gelir, sana daha hızlı dönebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,196
Üyeler
188,895
Son üye
asilkan60
Geri