Neler Yeni

Gamermarkt dolandırıcılığı

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Batuhan Divrik
Tabi ki silah zoru yok burada ne yaparsa yapsın ama gördüğümüz gibi kendine yazık etmiş oluyor arkadaş. 4400 TL az bir para değil. Ben 1000 TL'ye çok güzel skinlerle hesap dizdim. Aç gözlülüğün sonucu 4000 TL'mi çöpe atmadım şükür.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunun yasaklaması gayette illegal yapıyor eğer legal bir şey olsaydı zaten boşuna ban atmazlardı hesaplara :D asıl komedi sensin bence
Dostum bak şimdi sana türkçe dersi öğreteyim. illegal: Yasadışı olan, yasaya uygun olmayan demek. Oyunlar ne zamandır Türkiye'nin yasasını belirliyor onu anlayamadım. Oyun kendi içinde bir kural koymuş onu uygular. Bu kurala yasa demek komedi :) Anlamışsındır umarım.

kueex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Servet Kont
ben şimdiye kadar bir sürü hesap alıp sattım aynı siteden hiçbir sorun yaşamadım denk gelebiliyor demek ki yazık olmuş geçmiş olsun
Bende öyle yaptım fakat bir yerde şanssızlık denk geliyor. Bırakmanı tavsiye ederim.

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
ahmet alaca
Legal bir şey değil ne demek? Hangi kanunda valorant hesabı satın alınamaz satılamaz diyor. Komedi misiniz arkadaş siz ? Oyun bunu yasaklaması bunu illegal yapmıyor.

Hesabın satıcı tarafından geri alındığı durumlarda satıcıdan para geri alınıyor. Burada satıcının hesabı geri aldığının bir kanıtı yok site bunu söylüyor. Güvenlik sebebi ne demek ?
Oyunun legali de illegalini de oyun yapımcısı belirler. Kurallar bellidir açık net. Hesap alışı satışının legal olmadığını şirket açıkça belirtmiş. Bir hak talebinde kimse bulunamaz. Bulunduğun ülkeye göre başlatacağın yasal sürecin sonuçları farklı olur bu oyun şirketindende bağımsızdır.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
Dostum bak şimdi sana türkçe dersi öğreteyim. illegal: Yasadışı olan, yasaya uygun olmayan demek. Oyunlar ne zamandır Türkiye'nin yasasını belirliyor onu anlayamadım. Oyun kendi içinde bir kural koymuş onu uygular. Bu kurala yasa demek komedi :) Anlamışsındır umarım.
Haa sen benim dediğim şeye takıldın. Pekala öyle olsun Valorant kurallarına aykırı bir iş yapmış arkadaş ve başına ne geliyorsa hepsini hak ediyor diyeyim senin de sorununu gidermiş olayım.

Oyunun legali de illegalini de oyun yapımcısı belirler. Kurallar bellidir açık net. Hesap alışı satışının legal olmadığını şirket açıkça belirtmiş. Bir hak talebinde kimse bulunamaz. Bulunduğun ülkeye göre başlatacağın yasal sürecin sonuçları farklı olur bu oyun şirketindende bağımsızdır.
Demek istediğim şey buydu ama senin gidip olayı Türkiye yasalarına bağlaman komik oldu ;)

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Batuhan Divrik
Dostum bu hesap daha önceden geri alınmış bir hesap benden önce bir kişi daha dolandırılmış olduğunu düşünüyorum. İlk kez geri çektiklerinide geri çekebiliyorlar, 2.kez geri çekmek istediklerinde güvenlik sebebiyle kalıcı olarak kapatılıyor. Sitenin satış sözleşmesi 4.5 maddesinde güvenlik sebebiyle kilitlenmesinden satıcı sorumlu tutulmakta olduğu yazılıyor. Yani bende hesap sattım ücret iadem gerçekleşmezse bende sattığım hesapları geri çekmeyi düşünüyorum.
Siteye 5. madde de yazan güvenlik sebebiyle kilitlenme kısmını atın ve eğer gereğini yapmazsa siteye dava açın. Site sözleşmeyi gereğince ifa etmiyor gerekçesiyle açılabilir belki.
Dostum legal demek o demek değil oyunun kurallarında yaptırımını tabii ki yapabilir. Hile kullanmak nasıl suç değilse aynı mantık. Hak talebinde bulunabilir demedim farkındaysan ama satıcı ile alıcı arasındaki satış sözleşmesinden dolayı hak talebinde bulunabilir.

nealean

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Yusuf
4kya hesap dizerdin iyi misin knk sen

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Batuhan Divrik
Haa sen benim dediğim şeye takıldın. Pekala öyle olsun Valorant kurallarına aykırı bir iş yapmış arkadaş ve başına ne geliyorsa hepsini hak ediyor diyeyim senin de sorununu gidermiş olayım.

Demek istediğim şey buydu ama senin gidip olayı Türkiye yasalarına bağlaman komik oldu ;)
Türkiye yasalarına bağlamam komik değil Türkçe konuşuyoruz yasa demek kanun demek zaten onu da oyun koymuyor. Legal olmayan bir iş yapmışsın sonra gelip yardım istiyorsun gibisinden konuşmana söylüyorum insanları yanlış yönlendirme. Adam valorantta ne yazayım diye yardım istemiyor gamemarkt ile yaptığı sözleşme konusunda yardım istiyor. Yani Türkçeyi düzgün kullanmak önemli :)

Ahmet7752

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Ahmet Çakır
yav abi bu tur oyunlarda neden hesap alip paranizi riske atarsiniz anlamiyorum 3-4 skin az al ama kendi kurdugun sana ait hesaba al daha iyi

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
Berk
Reis azda bir para değil valla sizin gibi arkadaşları gıpte ediyorum şahsen ben bu kadar para versem aklıma hep şu senaryo gelir satıcı sattıktan sonra bir ticket atsa hesabın alındığı ilk maili, kullanılan işlemler için kredi kartı bilgisi verse ve hesabım çalındı dese hiç bir yükümlülüğünüz kalmıyor her şeyi geçtim hesap senden önce kaç kişiye satılmış, senden önce yazılı veya sözlü kanal üzerinden ağır küfürler edilmiş mi, dine, ırka hassas sözler söylenmiş mi bu hesaplar ip üzerinden takip ediliyor hesap satışı zaten legal değil ne diyim geçmiş olsun demem bu körü körüne atlamak gibi çok mu önemi 2-3 skin bedavaya gelicek olsa değer mi

Son düzenleme:

kueex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Servet Kont
Reis azda bir para değil valla sizin gibi arkadaşları gıpte ediyorum şahsen ben bu kadar para versem aklıma hep şu senaryo gelir satıcı sattıktan sonra bir ticket atsa hesabın alındığı ilk maili, kullanılan işlemler için kredi kartı bilgisi verse ve hesabım çalındı dese hiç bir yükümlülüğünüz kalmıyor her şeyi geçtim hesap senden önce kaç kişiye satılmış, senden önce yazılı veya sözlü kanal üzerinden ağır küfürler edilmiş mi, dine, ırka hassas sözler söylenmiş mi bu hesaplar ip üzerinden takip ediliyor hesap satışı zaten legal değil ne diyim geçmiş olsun demem bu körü körüne atlamak gibi çok mu önemi 2-3 skin bedavaya gelicek olsa değer mi

SadeceSeyf

80+ Gold
Merhabalar,daha fazla insanın mağdur olmaması sebebiyle bu konuyu paylaşıyorum. Gamermarkttan alışveriş yapmadan önce benim tecrübelerim aklınıza gelsin.

2.10.2022 tarihinde Gamermarkt üzerinden hesap satın aldım 4401₺ ücret karşılığı, hesabı satın aldıktan sonra 4.10.2022 tarihinde şüpheli eylemler sonucuyla kilitleniyor. Kilitlenmesiyle beraber Gamermarkt ile iletişime geçiyorum. Hesabın neden kilitlendiği ile ilgili ticket göndermemi istediler ve gönderdim. Aldığım cevap hesabın güvenlik sebebiyle kalıcı olarak kapatıldığını,kurtarılamaz hale geldiğini öğrendim. Öğrenmemle beraber bu ekran görüntüsünü Gamermarkt destek talebime ilettim. Aldığım cevapları size sansürlü bir şekilde incelemeniz için sizle de paylaşacağım. Gel gelelim ki hesabın kitlenmesinden kimse sorumluluk almadı ve hesap benim elimde patladı. Bu hesaplar 1.kez geri alındığında başarılı bir şekilde geri alınıyor, 2.kez geri alınmak istediğinde Riot Games hesabı kurtarılamaz bir hale sokuyor(kilitliyor) ve alıcının elinde kilitli bir şekilde kalıyor. Gamermarkt ne sorumluluk alıyor ne de satıcı sorumlu tutuluyor. 4401₺ paramın üstüne hem satıcı,hem gamermarkt üstüne yattı. Tamamen yasal dolandırıcılık üzerine kurulmuş bir site alışveriş yapmanızı tavsiye etmiyorum. Sitenin müşteri hizmetleri kopyala/yapıştır üzerinden çalışıyor. Telefon üzerinden beni aradılar ve benim yüksek sesle,bağırarak konuşup benimle onlarla bağırıp konuşmam ile beraber siteden kalıcı olarak uzaklaştırıldım. Satış sözleşmesinde geçenler tamamen hikaye 4.5 maddesi gereğince hesabımın kilitlenmesinden satıcı sorumlu tutulmakta olduğu belirtiliyor.
4400 TL ye kendine yeni hesap dizerdin :D

kueex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Servet Kont
Kapatılabilir.

Son düzenleme:

kueex

80+