Ana Konu Gaming Gecesi Ortak Yardımlaşma Ve Danışma Konusu

Ben oc yapmıyacağım oynayacağım oyunlar valo pubg 1080pde
cl30 6000 mhz yazdığı rami 6000 mhzde kullanabilmek için overclock yapman gerekiyor işte :) yoksa default kaçta ise onda çalışır. asıl dediğin oyunlarda una ihtiyaç var zaten
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kredi kartı hiç kullanmıyorum
ben de sadece yemek v.s söylemek için bir tane vardı pc almak için 2.yi açtım. ama peşine 6-9 taksit imkanı varken paranı boşa yakma derim. dolarda saklasan bile en az %10-20 değer kazanacak zaten. mantıken 6 ay sonunda daha ucuza almış olacaksın

NITRO+ alsam mı, son mermiyi haftaya mı sıksam çıkmazlardayım! :shy:

Doğru bakarken yanlış bakmışım ancak bir ekran kartının iyi olması fiyatı yine o kadar iyi yapmıyor, o anakart 4k ve hesapta gördüğün gibi kasa ve psuya 8k dedim, ki bu budget pcler için büyük bir mebla, orayı total 5k ya bile halletsen, aynı fiyata daha sağlam sistem toplanır, ssdsi de kaliteli olur. Soğutucusuda çok iyi olur, ram 5k ya bulunmasa bile 6k ya var. Soğutuya verdiğim 3-2k bütçeden 1k çıksa bile rami alır. Herkes PC toplamayı bilmek zorunda olmadığından hazır sistem alınabilir fakat indirim bekleyip de indirimli avantajlı almıyorsa ne anlamı var. 43-42 ye alsa, sonradan PSU ve soğutucu değiştirse bile neredeyse yine benim hesapla aynı olur. Ancak 1-2k fark ile yükseltme ile çözebilirse avantajlı çıkar ve ben seçenekleri bilmiyorum.

Edit, igame o kadar iyi değil. 5070 Ti versiyonun aksine 5060 versiyonda vapor chamber yok.
5060 değildi 5060ti 16gb'dı. 5060ti 16gb'da vapour chamber var. 8gb versiyonunda da var. Gigabytte aorus master neyse galax'ın hof'u neyse colorfulda da igame odur, üst segmenttir. E zaten kullandığın için ne kadar iyi olduğunu biliyorsundur.

Geçen hafta da birebir aynı sistemi satışa koydular 43-44 bir şeydi yine. Oturup hesapladım en ucuz aynı özellikte parçalarla 45k'ya geliyordu. Şu anda da hesaplayabiliriz yine 45ten aşağı çıkmayacağına eminim. Sistemin psu kalitesiz ssd, soğutucusu, anakartı ise low end o belli zaten ama değiştirip daha iyisini almaya kalkınca 50den aşağıya çıkamıyorsun üstüne ekran kartının kalitesinden feragat ediyorsun. 5060ti 7500fli sisteme 650w +80 bronze yeterli o zaman hesabını yapalım en düşükten:

Fazeon F12 650W 80PLUS Bronze Mesh --------------2850
Kingston Beast 16gb cl30 6000mhz -------------------6350
a620m-e anakart ---------------------------------------3150 (en ucuz am5 anakart zaten sistemde de bu var)
Verbatim Vi5000 ssd -----------------------------------3270 (en ucuz gen4 1tb ssd)
dark freezer x123 --------------------------------------695 (en ucuz 120mm tek kule tek fan 4 boru model)
7500f ---------------------------------------------------5650
pny rtx 5060ti oc 16gb --------------------------------22770
Toplam -------------------------------------------------44.735

En ucuzlarını baz aldım tek tek topladım. Ekran kartında taksit yok. Listedeki ürünlerin bazılarında satıcı iyi mi kötü mü belli değil. Bu listeye göre yarısı taksitli satışa kapalı olan bazıları da bilinmedik firmaların sattığı ürünlerden mi 44.735e pc toplarsın yoksa igame'li olan 3 taksiti cepte olan bilindik yerden mi almak istersin?

Ha benim geçen hafta hesapladığım iyileştirmeli liste de şuydu. Msi forge a120+a650bnl kombo 3500 liraydı onu ekledim, fanı thermalright assassin x120 refined se seçtim, ssdyi kioxia exceria pro yaptım, anakartı battleax b650m v15 wifi yaptım, o şekilde 50yi geçtim. Ekran kartının da igame yerine yine en düşüğünü baz almıştım.

PNY 5070'in stoğu tekrar 11e çıkmış bu arada. İlk 20dkda tükenmişti şimdi fark ettim.

NITRO+ alsam mı, son mermiyi haftaya mı sıksam çıkmazlardayım! :shy:
sıkma daha 35e değmez zaten indirime girdiğinde hep 35 görüyor. 28 kasımda bir bakarsın amazondan hepsiburadadan daha yüksek taksitli halde 33-35 arasına gelir.

Son düzenleme:
5060 değildi 5060ti 16gb'dı. 5060ti 16gb'da vapour chamber var. 8gb versiyonunda da var. Gigabytte aorus master neyse galax'ın hof'u neyse colorfulda da igame odur, üst segmenttir. E zaten kullandığın için ne kadar iyi olduğunu biliyorsundur.

Geçen hafta da birebir aynı sistemi satışa koydular 43-44 bir şeydi yine. Oturup hesapladım en ucuz aynı özellikte parçalarla 45k'ya geliyordu. Şu anda da hesaplayabiliriz yine 45ten aşağı çıkmayacağına eminim. Sistemin psu kalitesiz ssd, soğutucusu, anakartı ise low end o belli zaten ama değiştirip daha iyisini almaya kalkınca 50den aşağıya çıkamıyorsun üstüne ekran kartının kalitesinden feragat ediyorsun. 5060ti 7500fli sisteme 650w +80 bronze yeterli o zaman hesabını yapalım en düşükten:

Fazeon F12 650W 80PLUS Bronze Mesh --------------2850
Kingston Beast 16gb cl30 6000mhz -------------------6350
a620m-e anakart ---------------------------------------3150 (en ucuz am5 anakart zaten sistemde de bu var)
Verbatim Vi5000 ssd -----------------------------------3270 (en ucuz gen4 1tb ssd)
dark freezer x123 --------------------------------------695 (en ucuz 120mm tek kule tek fan 4 boru model)
7500f ---------------------------------------------------5650
pny rtx 5060ti oc 16gb --------------------------------22770
Toplam -------------------------------------------------44.735

En ucuzlarını baz aldım tek tek topladım. Ekran kartında taksit yok. Listedeki ürünlerin bazılarında satıcı iyi mi kötü mü belli değil. Bu listeye göre yarısı taksitli satışa kapalı olan bazıları da bilinmedik firmaların sattığı ürünlerden mi 44.735e pc toplarsın yoksa igame'li olan 3 taksiti cepte olan bilindik yerden mi almak istersin?

Ha benim geçen hafta hesapladığım iyileştirmeli liste de şuydu. Msi forge a120+a650bnl kombo 3500 liraydı onu ekledim, fanı thermalright assassin x120 refined se seçtim, ssdyi kioxia exceria pro yaptım, anakartı battleax b650m v15 wifi yaptım, o şekilde 50yi geçtim. Ekran kartının da igame yerine yine en düşüğünü baz almıştım.

PNY 5070'in stoğu tekrar 11e çıkmış bu arada. İlk 20dkda tükenmişti şimdi fark ettim.

sıkma daha 35e değmez zaten indirime girdiğinde hep 35 görüyor. 28 kasımda bir bakarsın amazondan hepsiburadadan daha yüksek taksitli halde 33-35 arasına gelir.
İlk olarak, dediğim gibi iGame o kadar iyi değil. Özellikle 5060 ve 5060 ti de ortalama bir kart. Ayrıca o sıra 5060 dedim çünkü üşendim :D zaten context belli anlarsın diye düşündüm. Her neyse, ekte sana Colorful'un sitesinden 5060 Ti, 5070 ve 5070 Ti'nin içini gösteren fotoğraflar koydum.
Bende kartımı övmek isterim, sonuçta herkes malını sever beğenir en iyisi o olsun ister. Ancak alırken bu kart hakkında işime yarayan bir kaynak yoktu. 5070 Ti olarak, sadece tek bir teardown var, o da alman bir youtuber çekmiş ve sadece orada vapor chamber olduğu belirtilmiş. Sende araştır, belki yeni kaynak gelmiştir, içindeki bileşenleri net olarak söyleyen hangi güç regülatörleri kullanılmış fln öğrenmek isterim. 5070 Ti de vapor chamber var okey, fotoğrafta işlemcinin dokunacağı yer biraz kalın, odacık yani chamber var. Tamam ama ya diğer ikisinde? Öyle bir odacık yok. Düz metal bir plaka. Bakır veya renginden dolayı nikel. Belki. Ne kadar mantıklı bilmiyorum. Yani, ilk olarak igame colorful'un orta seviyesidir. En düşük Battleax sonra igame sonra Advanced OC ve Vulcan var. Ayrıca bir de sıvı soğutmalı kartları olan Neptun var. Vulcan Advanced OC'den daha iyi olmalı diye düşünüyorum, o yüzden Vulcan tepe model. Markanın tepe modeli varken sence iGame, Gigabyte'in Aorus Master ve Hall of Fame ile eşit olabilir mi? Her şeyi geçtim, HOF pek öne çıkan bir kart değil ama diğeri Aorus Master ya! Bu arada fotoda görebileceğin gibi 5070 igame ile 5060 igame arasında da fark var. En azından gpunun etrafındaki metal artmış. Neyse kartı o kadar kötüledikten sonra biraz da öveyim, bence MSI'ın Gaming Trio kartına çok yakın hatta belki eşit ama yine kaynak yok, benim sıcaklık seviyeleri kıyaslamakta doğru olmaz. Yani harbi Colorful bu gen iyi iş çıkarmış ki büyük ihtimalle hep böyleydiler. Eski 3000-4000 seri incelemeler de izledim faz sayısı fln hep ASUS'dan sonra en fazla olan(lardan), baya sağlam yapıyorlar gibi duruyor, umarım kartı bir 5 yıl sonra açtığımda mutlu olurum :) Tek şüphem acaba Monolith power regulatör kullandılar mı? Bu nesil, ASUS ile tasarımları çok benzer olduğu için bazı şüphelerde var. Vulcan, Rog Astral'dan bile daha iyi gibi. Görünüş zaten çok benziyor. Yine üste fan olan modeli de var, gerçekten çok benziyor. Belki ASUS çalmıştır bu durumda :ROFLMAO:

Sistem konusu olarak, evet açıkçası kabul ediyorum aynı fiyata aynı sistem oluyor gibi durabilir ama bunların verdikleri soğutmadan daha iyidir x123 bile. SSD olarak 300 lira daha ekler, WD alır. Daha güvenilir bir marka ve en azından ikinci olarak en iyi diyebileceğim bir software sahip olur. Ram olarak yine Kingston alır. (Açıkçası ben yine orada Patriot almak zorunda kalır diye düşünmüştüm.) Ekran kartı hariç hepsinde taksit olabileceğini düşünüyorum, üstüne kart kampanyaları ile 3-5 bir şey de kazanır. En kötü 1k puan kazanır, madem küçük hesap yapıyoruz dahil edelim :) ve yine dediğim gibi fiyat 3-4k artsa bile daha kaliteli parçalar alır. He bu sistemi alsa ne olur? Bilmiyorum bende Frisby sadece +80 psuyu 6 yıl kullandım, bronz sertifikası bile yoktu. Hiç sorun yaşamadım. En pahalı/sağlam parçayı alsan da sorun yaşamayacağının yine garanti yok sadece olasılığı indiriyor. Hadi diğerlerini artırmasın, en kötü anakartı artırır, bence bir sorun yaşarsa o anakarttır, doğru düzgün soğutması var mı Allah aşkına :)

Ekler

• 5060 Ti.webp
    5060 Ti.webp
    105.2 KB · Hit: 17
  • 5070.webp
    5070.webp
    92.7 KB · Hit: 17
  • 5070 Ti.webp
    5070 Ti.webp
    101.8 KB · Hit: 17
Son düzenleme:
İlk olarak, dediğim gibi iGame o kadar iyi değil. Özellikle 5060 ve 5060 ti de ortalama bir kart. Ayrıca o sıra 5060 dedim çünkü üşendim :D zaten context belli anlarsın diye düşündüm. Her neyse, ekte sana Colorful'un sitesinden 5060 Ti, 5070 ve 5070 Ti'nin içini gösteren fotoğraflar koydum.
Bende kartımı övmek isterim, sonuçta herkes malını sever beğenir en iyisi o olsun ister. Ancak alırken bu kart hakkında işime yarayan bir kaynak yoktu. 5070 Ti olarak, sadece tek bir teardown var, o da alman bir youtuber çekmiş ve sadece orada vapor chamber olduğu belirtilmiş. Sende araştır, belki yeni kaynak gelmiştir, içindeki bileşenleri net olarak söyleyen hangi güç regülatörleri kullanılmış fln öğrenmek isterim. 5070 Ti de vapor chamber var okey, fotoğrafta işlemcinin dokunacağı yer biraz kalın, odacık yani chamber var. Tamam ama ya diğer ikisinde? Öyle bir odacık yok. Düz metal bir plaka. Bakır veya renginden dolayı nikel. Belki. Ne kadar mantıklı bilmiyorum. Yani, ilk olarak igame colorful'un orta seviyesidir. En düşük Battleax sonra igame sonra Advanced OC ve Vulcan var. Ayrıca bir de sıvı soğutmalı kartları olan Neptun var. Vulcan Advanced OC'den daha iyi olmalı diye düşünüyorum, o yüzden Vulcan tepe model. Markanın tepe modeli varken sence iGame, Gigabyte'in Aorus Master ve Hall of Fame ile eşit olabilir mi? Her şeyi geçtim, HOF pek öne çıkan bir kart değil ama diğeri Aorus Master ya! Bu arada fotoda görebileceğin gibi 5070 igame ile 5060 igame arasında da fark var. En azından gpunun etrafındaki metal artmış ve temas artsın diye finsin üstüne bir metal daha eklemişler. Neyse kartı o kadar kötüledikten sonra biraz da öveyim, bence MSI'ın Gaming Trio kartına çok yakın hatta belki eşit ama yine kaynak yok, benim sıcaklık seviyeleri kıyaslamakta doğru olmaz. Yani harbi Colorful bu gen iyi iş çıkarmış ki büyük ihtimalle hep böyleydiler. Eski 3000-4000 seri incelemeler de izledim faz sayısı fln hep ASUS'dan sonra en fazla olan(lardan), baya sağlam yapıyorlar gibi duruyor, umarım kartı bir 5 yıl sonra açtığımda mutlu olurum :) Tek şüphem acaba Monolith power regulatör kullandılar mı? Bu nesil, ASUS ile tasarımları çok benzer olduğu için bazı şüphelerde var.

Sistem konusu olarak, evet açıkçası kabul ediyorum aynı fiyata aynı sistem oluyor gibi durabilir ama bunların verdikleri soğutmadan daha iyidir x123 bile. SSD olarak 300 lira daha ekler, WD alır. Daha güvenilir bir marka ve en azından ikinci olarak en iyi diyebileceğim bir software sahip olur. Ram olarak yine Kingston alır. (Açıkçası ben yine orada Patriot almak zorunda kalır diye düşünmüştüm.) Ekran kartı hariç hepsinde taksit olabileceğini düşünüyorum, üstüne kart kampanyaları ile 3-5 bir şey de kazanır. En kötü 1k puan kazanır, madem küçük hesap yapıyoruz dahil edelim :) ve yine dediğim gibi fiyat 3-4k artsa bile daha kaliteli parçalar alır. He bu sistemi alsa ne olur? Bilmiyorum bende Frisby sadece +80 psuyu 6 yıl kullandım, bronz sertifikası bile yoktu. Hiç sorun yaşamadım. En pahalı/sağlam parçayı alsan da sorun yaşamayacağının yine garanti yok sadece olasılığı indiriyor. Hadi diğerlerini artırmasın, en kötü anakartı artırır, bence bir sorun yaşarsa o anakarttır, doğru düzgün soğutması var mı Allah aşkına :)
Colorful vulcan tek başına vulcan değil o da igame diğer saydıkların da igame ekiyle başlıyor. Ben o kadar detaya girmedim 5060larda vulcan yok zaten diye. 5060larda Aorus master da yok aorus elite var. Yani kartları karşılaştırmadığımı, markanın kendi seviyelendirmesine ilişkin diğer markalardan örnek verdiğimi sen de biliyorsun ya da yanlış anlamış olabilirsin o kısmı.

Vapor chamberı daha detaylı araştırdım yok. Maksimum 70 gören bir kart için vapor chamber var mı diye derin araştırma yapmaya değmezdi, vapor chamber olduğunu belirten yabancı e-ticaret sitelerinden gördüğüm kadarıyla biliyordum. Asya kaynakları var teardownda vc olmadığı görünüyor.

“Fiyat 3-4k artsa bile daha kalitelisini alır” dedin şimdi de, işte sıkıntı orada. Önceki mesajında 40kya bile alınmaz demiştin, aynı paraya daha iyisi dizilir gibi konuştun şimdi ne oldu da 3-4k ekleyip 48-49a alıyoruz? Yazdığın yazının giriş gelişmesi savunmadan ibaret sonucu itirafla bitiyor. En ucuzuyla topluyoruz 44ü geçiyor. Taksitler daha sıkıntılı oluyor, bazıları saçma sapan mağazalardan alınacak o şekil 44 küsur oluyor.

Cümle arası emoji kullanmayı sevmem sona toplu olarak atayım.
😏🙂↔️☺️😄🙃🙂😭

Colorful vulcan tek başına vulcan değil o da igame diğer saydıkların da igame ekiyle başlıyor. Ben o kadar detaya girmedim 5060larda vulcan yok zaten diye. 5060larda Aorus master da yok aorus elite var. Yani kartları karşılaştırmadığımı, markanın kendi seviyelendirmesine ilişkin diğer markalardan örnek verdiğimi sen de biliyorsun ya da yanlış anlamış olabilirsin o kısmı.

Vapor chamberı daha detaylı araştırdım yok. Maksimum 70 gören bir kart için vapor chamber var mı diye derin araştırma yapmaya değmezdi, vapor chamber olduğunu belirten yabancı e-ticaret sitelerinden gördüğüm kadarıyla biliyordum. Asya kaynakları var teardownda vc olmadığı görünüyor.

“Fiyat 3-4k artsa bile daha kalitelisini alır” dedin şimdi de, işte sıkıntı orada. Önceki mesajında 40kya bile alınmaz demiştin, aynı paraya daha iyisi dizilir gibi konuştun şimdi ne oldu da 3-4k ekleyip 48-49a alıyoruz? Yazdığın yazının giriş gelişmesi savunmadan ibaret sonucu itirafla bitiyor. En ucuzuyla topluyoruz 44ü geçiyor. Taksitler daha sıkıntılı oluyor, bazıları saçma sapan mağazalardan alınacak o şekil 44 küsur oluyor.

Cümle arası emoji kullanmayı sevmem sona toplu olarak atayım.
😏🙂↔️☺️😄🙃🙂😭
Dövüşmen guzum! :rolleyes:

Geri