sfky9842
80+ Silver
Dahası
akıcılık istiyorsan intel, fps istiyorsan amd şaşmayacanHocam Intel işlemci almayın yeter o kadarını onereyim
akıcılık istiyorsan intel, fps istiyorsan amd şaşmayacanHocam Intel işlemci almayın yeter o kadarını onereyim
bu dogru , oyunlarda fps amd daha cok verirken daha cok cpu kullanırkan intel daha az cpu tüketerek bir tık düsük cpu veriyordu işlemci kullanan oyunlardaakıcılık istiyorsan intel, fps istiyorsan amd şaşmayacan
5600x = daha fazla sıcaklık demek amd de sonu x ile biten işlemci alıyorsan, soğutma sistemini de düşünmen gerek5600 + overclock = 5600x
hocam iki firmanin da işlemcisi iyi, hazır sistem alınıyorsa hangisi f/p oranı iyiyse ona göre tercih yapılmalı bence. tamamen bütçe meselesi. yüksek sistemlerde ise zaten belli kategorilere göre toplanıyor(örn: amd iyimiş diyip amd toplamıyorlar)bu dogru , oyunlarda fps amd daha cok verirken daha cok cpu kullanırkan intel daha az cpu tüketerek bir tık düsük cpu veriyordu işlemci kullanan oyunlarda
ben hem iş hem oyun icin inteli tercih ettim amd iş programalrında cok fazla cpu tüketen verimsiz bir işlemci
suan 3 kasam var 3üde intel
Alıntıyı görüntüle
İntelin 14. nesili adına konuşacağım rezalet genel şirket adına konuşamam ancak 14. nesilde batırdılar tdpler çok yüksek yükselen tdpye kıyasla alınan verim çok az 15. nesilde intelin silkinip kendini toplaması lazımbu dogru , oyunlarda fps amd daha cok verirken daha cok cpu kullanırkan intel daha az cpu tüketerek bir tık düsük cpu veriyordu işlemci kullanan oyunlarda
ben hem iş hem oyun icin inteli tercih ettim amd iş programalrında cok fazla cpu tüketen verimsiz bir işlemci
suan 3 kasam var 3üde intel
Alıntıyı görüntüle
hocam anakart yükseltmesi ram soketi ve 2. ssd bölmesi için mi? birde tebilondaki sistemde tükenmiş 2 secenek vardi birine zam gelmiş diğeri tükenmiş@Serkan0 hocam gezinirken şu sistem gözüme çarptı anakartı b550m-k yapıp birde kule tipi ekleyince 23500 e geliyor
SUNRISE-4060 / AMD Ryzen 5 5600 MPK / GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
SUNRISE-4060 Powered by GG temasıyla hazırlanmış Hazır Oyuncu Bilgisayarıdır. GALAX RTX 4060 8GB ekran kartı ile oluşturulmuştur.www.gaming.gen.trMesaj otomatik birleştirildi:
İntelin 14. nesili adına konuşacağım rezalet genel şirket adına konuşamam ancak 14. nesilde batırdılar tdpler çok yüksek yükselen tdpye kıyasla alınan verim çok az 15. nesilde intelin silkinip kendini toplaması lazım
hem o hem A serisi giriş seviyesinden B serisi orta seviye bir anakarta geçiyorsun Pcı express 4.0 a geçiş yapıyorsun vrmler daha serin çalışıcaktır buda gerekli olan kule tipi soğutucuyu alırsan overclock yapma şansıda veriyor sanahocam anakart yükseltmesi ram soketi ve 2. ssd bölmesi için mi? birde tebilondaki sistemde tükenmiş 2 secenek vardi birine zam gelmiş diğeri tükenmiş