Bence masaüstü hocam. Yaklaşık 10 yıl dizüstü kullanmış biri olarak söylemeliyim ki oyun için dizüstü alırken ciddi fiyatlar ödemen gerekiyor. Ve benim yaşadığım soruna gelirsek dizüstünün anakartında bir sorun çıktığında ya tamir ettiriyorsun ki o da hiç ucuz değil ya da direk anakart değiştirmen gerekiyor. İşlemci ve GPU anakarta lehimli olduğundan yeni alacağın anakartta işlemci ve gpu ile birlikte geleceği için astarı yüzünü aşıyor. Monster Abra A5 v12.1.1 vardı bende. Gözüm gibi bakmama rağmen 5 yıl dayanabildi. 5 Yıl yeterli diyebilirsiniz ama bence değil. 2012 de aldığım Casper marka dizüstü bilgisayarım hala ilk günkü gibi takır takır çalışıyor. Monster ın anakartında bir sorun oldu servis yardımcı olmadı 8K ödeme istediler. Sizi dizüstünden uzaklaştırmak istemiyorum ama alacaksanız da dizüstü Asus, MSI gibi kaliteli markalardan almanızı öneriyorum. Ben bu sorunu yaşadıktan sonra direk Masaüstüne geçiş sağladım. Ne de olsa anakart mı bozuldu 1.5-2K değiştir kullanmaya devam et mantığıyla ilerliyorum şu anda.