Garuda VS Linux Mint

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,568
Garuda Linux nasıldır?
Mint ile karşılaştırıldığında nasıl eksileri ve artıları var?
Görüntüsü hoşuma gitti.
Bugları, uyumsuzlukları var mı?
Mint kullanmaya devam etmeli miyim yoksa Garuda'ya mı geçeyim herhangi bir farkı yoksa?
Görüntüsü çok hoşuma gitti.
Yani deposu Mint kadar dolu mu? Hızlı mı?
Çok fazla Linux konusu açtım ama öğrenmek istiyorum ve hepsini tek konuda açsam her şey çorba olacak.

Garuda, Arch tabanlı bir dağıtım. Yani komutlarda birkaç küçük değişiklik olacak. Aradığınız neredeyse her şeyi bulabilirsiniz çünkü AUR avantajınız var.

Garuda, Arch tabanlı bir dağıtım. Yani komutlarda birkaç küçük değişiklik olacak. Aradığınız neredeyse her şeyi bulabilirsiniz çünkü AUR avantajınız var.
Arch zor değil midir? AUR avantajı ne ola ki?

Arch zor değil midir? AUR avantajı ne ola ki?
Arch kurulumu zor geldiyse arcolinux'a bakabilirsiniz isterseniz AUR çok büyük bir depo lakin gördüğünüz her şeyi indirmeyin AUR'da.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer yeniyseniz ve arch tabanlı dağıtım arıyorsanız önerim kesinlikle manjaro.

Arch kurulumu zor geldiyse arcolinux'a bakabilirsiniz isterseniz AUR çok büyük bir depo lakin gördüğünüz her şeyi indirmeyin AUR'da.
Arch User Repository anlamına geliyor. Arch tabanlı dağıtımlar aslında Arch'ın basitleştirilmiş hali gibi, fakat bana göre hiçbiri saf Arch'ın yerini tutmaz.
Sadece kurulumu değil sistemin kendisi de zor değil midir? Uçbirimden bir şey indirmek gerektiği zaman vesaire.
Eğer yeniyseniz ve arch tabanlı dağıtım arıyorsanız önerim kesinlikle manjaro.
Özellikle Arch tabanlı aramıyorum. Garuda'nın Arch tabanlı olduğunu bilmiyordum.
İlk defa Linux kullanacağım. Arch zor olmaz mı?

Sadece kurulumu değil sistemin kendisi de zor değil midir? Uçbirimden bir şey indirmek gerektiği zaman vesaire.

Özellikle Arch tabanlı aramıyorum. Garuda'nın Arch tabanlı olduğunu bilmiyordum.
İlk defa Linux kullanacağım. Arch zor olmaz mı?
İlk defa linux kullanıyorsanız mintte kalın bence garuda'yı çok bilmiyorum o yüzden yorum yapamam.Arch kurulumu biraz zor geri kalan basit.Zaten arch kendi sitesinde kurulumun nasıl yapılacağını söylemiş.

Kali Arch tabanlı imiş.
O yüzden şüphe duydum.
İlk defa Linux kullanıyorum. Yani ciddi ciddi Windows a olan bağımlılığı bitirmeyi düşünüyorum.
Arch zor değil midir? Beni nasıl zorlar?

Kali Arch tabanlı imiş.
O yüzden şüphe duydum.
İlk defa Linux kullanıyorum. Yani ciddi ciddi Windows a olan bağımlılığı bitirmeyi düşünüyorum.
Arch zor değil midir? Beni nasıl zorlar?
Arch biraz zorlar dediğiniz gibi Kali kullanmanızı tavsiye etmiyorum stabil değil linux mint, Pop os,manjaro kullanmanızı tavsiye ediyorum

Hayır, Kali Debian tabanlı bir dağıtım.

Saf Arch kurulum sebebi ile göz korkutuyor fakat öyle çok bir zorluğu yok. Arch Wiki ve onlarca video var kurulum için.
Sadece kurulum olarak değil sistemin kendisini kullanmak zor mudur?
Bi de Dual boot yapacağım.
Windows u yanlışlıkla silersem babam sıkıntı çıkaracak.

Arch biraz zorlar dediğiniz gibi Kali kullanmanızı tavsiye etmiyorum stabil değil linux mint, Pop os,manjaro kullanmanızı tavsiye ediyorum
Manjaro mı Mint mi? Farkları ne?

Sadece kurulum olarak değil sistemin kendisini kullanmak zor mudur?
Bi de Dual boot yapacağım.
Windows u yanlışlıkla silersem babam sıkıntı çıkaracak.

Manjaro mı Mint mi? Farkları ne?
Manjaro arch tabanlı mint ubuntu tabanlı.

Geri