Neler Yeni

Gece Gece gelen Mail

Aktif olarak kullandığım E-Posta adresime şöyle bir Mail geldi;

Microsoft Hesabınız etkin değil ve yakında silinecek
Kişisel *******@hotmail.com hesabınız kullanılamamakta olup dondurulmuştur. Dosyalarınız hâlâ oradadır ancak OneDrive, Outlook ve bu hesaba kaydedilen tüm dosyalar, yeniden etkinleştirmek için Microsoft'ta oturum açmadığınız sürece 11.13.2023 22:39:50 tarihinde veya sonrasında silinecektir.

Not: Bu mesaj yalnızca kişisel Microsoft hesabınız için geçerlidir. Bu mesaj, sahip olabileceğiniz Microsoft iş veya okul hesaplarını etkilemez.

Bende aşağıda yer alan Mail Adresini tekrar etkinleştir kısmına tıkladım ve sanırım Microsofta ait olmayan başka bir zararlı siteye yönlendirdi. Chrome hemen uyardı ve siteye girmeden Güvenliğe Geri dön diyerek geri döndüm.

Bu nedir? Yemleme olarak Microsoft'un attığı Mail gibi mi göstermeye çalışmışlar?
Screenshot_20231114-014559_Chrome.jpg

• Konu Sahibi Konu Sahibi
oltalama saldırısı hocam silin maili gerek yok sitede SSL sertifikası yok
Ya arada bu Mail adresime dediğiniz gibi rastgele yolluyorlar şaçma ***** şeyler. Bu da onlardan biri sanırım. Ama gerçekten inandım ve altta yer alan Mail Adresini tekrar aç'a bastım.
Allah'tan Chrome uyardıda önceden Siteye girip bir şey yapmadım.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,949
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Chrome sorunun cevabını vermiş aslında.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamam gelen Maili Kimlik Avı olarak Microsofta bildirdim. Hesabımın güvenliğinide arttırdım.

Top Bottom