Kaç gündür aklımda bunu düşünşyorum internetten gördüğüm filmlerden izlediğim kadarıyla düşünüyorum detaylı bi araştırma yapmadım . Eğer geçmişe gidersek o andan sonrası geleceğimiz olur o yüzden de şimdiki zamanımızda geçmişimiz olur ve buda değişiklik yapılmamasını sağlar . Farklı fikirler görmek için de buraya yazdım
(bu arada geçmişe gidip gelmiyorsunuz orada kalıyorsunuz)
Evet değiştirir.Hatta bir insanın seni görmesi bile.Aslinda her türlü şey.Bu da aslında imkansız yapar geçmişe gitmeyi.Cunku sen geçmişe gittiğin zaman ileriyi etkiliyorsun ve ilerde (geçmişin geleceğinde) belki de geçmişe gitmeyen halini yasayacaksin.
Biraz karışık evet.Şoyle bir senaryo kuralım:
Günün birinde yerde pusula gibi bir şey buldun.Bu şey de aslında bir zaman makinesiymiş.Sonra sen bunu kullanıp geçmişe gidiyorsun.
Yaşanabileceklerden bazıları:
SONSUZ OLASILIK VAR HA
1.Diyelim ki geçmişte annenizle babanızın tanıştığı yere gitmiş bulundunuz.Haydaaaa anneniz,babanız yerine size aşık oldu.ÇAT gelecek değişti,artık sen diye bir şey yok.E o zaman annen kime aşık olmuştu?Cevap bilinemez.Cunku geçmişe gidilemez.
2.Gecmise gittiniz ve zaman makinesini bulduğunuz yerin civarlarında geziniyorsunuz.Bir anda kapkaççı geldi ve çaldı.Haydaaa!E iyi de ilerde ben o zaman makinesini ağacın altında bulacaktım?Diyelim ki biz geçmişte kaldığımız için şu anda yaşadığımız zaman ile daha önceki zaman dilimi üst üste bindi.(27 Eylül 2022de buldun diyelim,20 Eylüle gittin ve kaybettin.Ama 27 Eylül'de senin o zaman makinesini ağacın altında bulman gerekirdi.E bulamadiysan geçmişe gitme durumun hiçbir zaman gerçekleşmedi.)
3.Gecmise gittiniz ama öldünüz.Haydaaaa!İyi de ben 27 Eylül'de yaşıyordum ve zaman makinesini bulmuştum?
Dediğim ve diğer denilebilecek durumların hepsinin sonu bir olaydan sonra kırılıyor.Yok oluyor.Bunun nedeni geçmişte yaşanan olayların geleceği etkilemesi.O kadar yazıdan sonra tek cümlelik cevap
.Yani geçmişe gitmek mümkün olsa bile geçmişte kalmak mümkün değil.Gelecekte birileri geçmişe gittiyse bile biz zaten "değişmiş geleceği" yaşıyoruz zaten.Kimse zamanın değiştiğini hissedemez yani.
Geleceğe gitme zaten hiç olamaz.Yasanmamis bir şeyi yasayamazsiniz.Tek yolu simülasyon kurmak.Yapay zeka ile tüm dünyayı yapay bir zamana sokarsınız.Sanki gerçekmiş gibi.Ama bu da oyun gibi bir şey olur.Siz hayatınızı yaşamaya devam ederken telefonunuzdan uygulama falan açıp "yapay ben bugün ne yapıyor acaba?" diye zaman geçirmelik bir şey olur.Hayatimizi etkilemez yani.