Neler Yeni

Öneri Geforce now vs internet kafe

Geforce now vs internet kafe

• Geforce now

Oylar: 44 57.1%
  • İnternet kafe

Oylar: 33 42.9%

• Oy kullanan toplam üye
    77
  • Anket kapatıldı .

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Merhaba arkadaşlar, bugün benim de merak ettiğim bir konu üzerine kafa patlatacağız . Virüs olmasaydı internet kafe geforce nowdan uyguna geliyor muydu? Haydi gelin hesaplayalım.
Şimdi arkadaşlar öncelikle geforce now için aylık ücreti hesaplıyoruz: 75tl
İyi bir internet (50 mps olması kasma donmaların önüne geçeceğinden ben 50 mps için konuşuyorum) : +30 tl
(Kendi evimdeki paketi yükseltmek istediğimde 30 tl ek ücret istendi)

Elektrik masrafı da 15 tl diyelim.
Aylık 75+30+15 =120 tl ediyor

Bizim burada gaming internet kafeler saatliği 1.5 tl'den çalışıyordu .
120/1.5 = 80 , yani bir ayda 80 saat internet kafede oyun oynarsak, geforce now ile aynı ücrete denk geliyor.

Günlük kaç saat oluyor peki?
80/30 = 2.66 , yani internet kafeye gidip her gün 2.5 saat rahat rahat oyun oynarsanız geforce now ile aynı ücrete denk geliyor

Neden internet kafeye gitmemeliyiz?
GFN 'da rtx on 60 fps cyberpunk oynayabilirken çoğu internet kafede oynayamazsınız.
Virüs'den dolayı şu anda zaten gitmek saçmalık olur ama hijyen de büyük bir eksi.
Neden GFN kullanmamalıyız?
İnternet bağlantınızın çok stabil olması gerekiyor.
(Enis kirazoğlu ve mesut çeviğin youtube videolarından alıntı) wifi 6 modem ve wifi 6 bir cihaz olması lazım pingsiz oynayabilmek için(kendileri böyle ifade etti)

Sonuç olarak geforce now hala internet kafelerin alternatifi değil ve olması için de çok yol kat etmesi gerekiyor.

Son düzenleme:

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Merhaba arkadaşlar, bugün benim de merak ettiğim bir konu üzerine kafa patlatacağız . Virüs olmasaydı internet kafe geforce nowdan uyguna geliyor muydu? Haydi gelin hesaplayalım.
İyi bir internet (50 mps olması kasma donmaların önüne geçeceğinden ben 50 mps için konuşuyorum) : +30 TL
(Kendi evimdeki paketi yükseltmek istediğimde 30 TL ek ücret istendi)

Elektrik masrafı da 15 TL diyelim.
Aylık 75+30+15 =120 TL ediyor

Bizim burada gaming internet kafeler saatliği 1.5 TL'den çalışıyordu .
120/1.5 = 80 , yani bir ayda 80 saat internet kafede oyun oynarsak, geforce now ile aynı ücrete denk geliyor.

80/30 = 2.66 , yani internet kafeye gidip her gün 2.5 saat rahat rahat oyun oynarsanız geforce now ile aynı ücrete denk geliyor

Sonuç olarak geforce now hala internet kafelerin alternatifi değil ve olması için de çok yol kat etmesi gerekiyor.
75TL ne demek ya, saçmalık

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
İyi bir internet (50 mps olması kasma donmaların önüne geçeceğinden ben 50 mps için konuşuyorum) : +30 TL
(Kendi evimdeki paketi yükseltmek istediğimde 30 TL ek ücret istendi)

Elektrik masrafı da 15 TL diyelim.
Aylık 75+30+15 =120 TL ediyor

Bizim burada gaming internet kafeler saatliği 1.5 TL'den çalışıyordu .

Çok saçma mantık yürütmüşsün;

3 aylık paket 50₺, elektrik masrafın da 15₺ tutmaz bilgisayarın ekran kartına ve işlemcine yük bindirmiyorsun

İnternetine yük bindiriyorsun o yüzden PC güç tasarrufunda olursa enerjiyi o kadar tüketmez.

Bir de internet cafeye gittiğin seçenekte internet ücretini de hesaplamışsın, evde telefon ile interneti kullanmıyor musun? İnternet cafeye gittiğin seçenekte evine internet bağlatmamış oluyorsun.

Gaming cafeler her yerde 1.5₺ değil daha pahalı olan bir sürü yer var.

Ayrıca bir oyunu evde rahat rahat oynamak varken gidip de dengesiz insanların sürekli geldiği yerlerde oynamak mantıksız.

Ayrıca şuan corona var hijyen sıkıntısı mevcut, adamın tuttuğu mouse, klavye, kulaklığa elleyeceksin.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Çok saçma mantık yürütmüşsün;

3 aylık paket 50₺, elektrik masrafın da 15₺ tutmaz bilgisayarın ekran kartına ve işlemcine yük bindirmiyorsun

İnternetine yük bindiriyorsun o yüzden PC güç tasarrufunda olursa enerjiyi o kadar tüketmez.

Bir de internet cafeye gittiğin seçenekte internet ücretini de hesaplamışsın, evde telefon ile interneti kullanmıyor musun? İnternet cafeye gittiğin seçenekte evine internet bağlatmamış oluyorsun.

Gaming cafeler her yerde 1.5₺ değil daha pahalı olan bir sürü yer var.

Ayrıca bir oyunu evde rahat rahat oynamak varken gidip de dengesiz insanların sürekli geldiği yerlerde oynamak mantıksız.

Ayrıca şuan corona var hijyen sıkıntısı mevcut, adamın tuttuğu mouse, klavye, kulaklığa elleyeceksin.
Diğerleri doğru fakat 3 ay 150TL.
Ve sadece ilk 3 aya geçerli

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir de internet cafeye gittiğin seçenekte internet ücretini de hesaplamışsın, evde telefon ile interneti kullanmıyor musun? İnternet cafeye gittiğin seçenekte evine internet bağlatmamış oluyorsun
:') paketi yükseltmek için gereken fiyat farkı o , kimse 30 TL'ye internet 50 mps internet bağlatamıyor :)

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,914
İsim
Mehmet
Unutmadan GFN sadece sana kasadan görüntü veriyor. Bizim burdaki internet kafe pandemi öncesi iyi masaları 2-2.5tl idi ancak hepsi MSI olmak üzere 144 veya 165hz monitörler sunuyor, Hunter T500 veya Razer Chroma klavye sunuyor, Logitech fare (modelini bilmiyorum muhtemelen 203 falan) veya Razer fare sunuyor, Razer Kraken Tournament Edition ve birkaç farklı ama sadece bi tık kötü kulaklıklar sunuyor, oyuncu koltukları sunuyor, etikliği tartışılır ama PUBG gibi bazı ücretli oyunlarda hesapları var istersen bunları ücretsiz sunuyor... Yani tabii 6 saat üstünden hesaplarsan GFN ucuz bile görünebilir ama senin yaptığın şekilde 2.5 saat falan mantıklı, insan kolay kolay günde 6 saat pc başına oturmaz. Güzel kıyaslama 👍

System32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Melih
• Evinde hijyenik şekilde oynamış oluyorsun

• Kışın Soğuğunda, Yazın sıcağında evinde olmuş oluyorsun

GEFORCE NOW!

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,914
İsim
Mehmet
• Evinde hijyenik şekilde oynamış oluyorsun

• Kışın Soğuğunda, Yazın sıcağında evinde olmuş oluyorsun

GEFORCE NOW!
Pandemi olduğu için evvet hijyen hat safhada ancak genel zamanda pek kirli yerler değil, masalar da düzenli temizleniyor. Ancak kulaklık işi biraz sıkıntılı.
Gittiğim kafe bizim evden çok klima açıyor yazın ve kışın da cidden sıcaktan tişörtle oynuyordum. Her yer için konuşamam ama kaliteli yerler için bu karşılaştırmaların pek geçerli değil, evden kulaklıkla gittiğin anda bitiyor.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Les gibi ter kokusu çekeceğime bir defa parayı veririm çatır çatır keyifli keyifli oynarım.
Ben her yerdeki internet kafeleri burası gibi sanmışım, burası (en azından virüsten önce) çok hijyenik bir ortam vardı bir kişi ayrıldıktan sonra koltuk dahil temizlenirdi. Sigara kesinlikle yasaktı vs vs.
Dediğim gibi herhalde batıda bir tık daha kötü şartlar var f/p olarak.
Ek olarak arkadaş ortamını da hesaba katınca ben internet kafe dedim :) tabii ki pandemi olmasaydı.

System32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Melih
Arkadasin dediği gibi evimde yayila yayila oynarim kimsenin küfürlerini duyarak ter kokusunu cekerek değil kararini iyi ver :)

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
:') paketi yükseltmek için gereken fiyat farkı o , kimse 30 TL'ye internet 50 mps internet bağlatamıyor :)
İnterneti olaya dahil etmen mantıksız zaten, paketi yükseltmene de gerek yok 25 Mbps düzgün oynatıyor.

Herkesin evinde internet var.

Top Bottom