DOGANALPASLAN
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 10
Merhaba arkadaşlar, bugün benim de merak ettiğim bir konu üzerine kafa patlatacağız . Virüs olmasaydı internet kafe geforce nowdan uyguna geliyor muydu? Haydi gelin hesaplayalım.
Şimdi arkadaşlar öncelikle geforce now için aylık ücreti hesaplıyoruz: 75tl
İyi bir internet (50 mps olması kasma donmaların önüne geçeceğinden ben 50 mps için konuşuyorum) : +30 tl
(Kendi evimdeki paketi yükseltmek istediğimde 30 tl ek ücret istendi)
Elektrik masrafı da 15 tl diyelim.
Aylık 75+30+15 =120 tl ediyor
Bizim burada gaming internet kafeler saatliği 1.5 tl'den çalışıyordu .
120/1.5 = 80 , yani bir ayda 80 saat internet kafede oyun oynarsak, geforce now ile aynı ücrete denk geliyor.
Günlük kaç saat oluyor peki?
80/30 = 2.66 , yani internet kafeye gidip her gün 2.5 saat rahat rahat oyun oynarsanız geforce now ile aynı ücrete denk geliyor
Neden internet kafeye gitmemeliyiz?
GFN 'da rtx on 60 fps cyberpunk oynayabilirken çoğu internet kafede oynayamazsınız.
Virüs'den dolayı şu anda zaten gitmek saçmalık olur ama hijyen de büyük bir eksi.
Neden GFN kullanmamalıyız?
İnternet bağlantınızın çok stabil olması gerekiyor.
(Enis kirazoğlu ve mesut çeviğin youtube videolarından alıntı) wifi 6 modem ve wifi 6 bir cihaz olması lazım pingsiz oynayabilmek için(kendileri böyle ifade etti)
Sonuç olarak geforce now hala internet kafelerin alternatifi değil ve olması için de çok yol kat etmesi gerekiyor.
Şimdi arkadaşlar öncelikle geforce now için aylık ücreti hesaplıyoruz: 75tl
İyi bir internet (50 mps olması kasma donmaların önüne geçeceğinden ben 50 mps için konuşuyorum) : +30 tl
(Kendi evimdeki paketi yükseltmek istediğimde 30 tl ek ücret istendi)
Elektrik masrafı da 15 tl diyelim.
Aylık 75+30+15 =120 tl ediyor
Bizim burada gaming internet kafeler saatliği 1.5 tl'den çalışıyordu .
120/1.5 = 80 , yani bir ayda 80 saat internet kafede oyun oynarsak, geforce now ile aynı ücrete denk geliyor.
Günlük kaç saat oluyor peki?
80/30 = 2.66 , yani internet kafeye gidip her gün 2.5 saat rahat rahat oyun oynarsanız geforce now ile aynı ücrete denk geliyor
Neden internet kafeye gitmemeliyiz?
GFN 'da rtx on 60 fps cyberpunk oynayabilirken çoğu internet kafede oynayamazsınız.
Virüs'den dolayı şu anda zaten gitmek saçmalık olur ama hijyen de büyük bir eksi.
Neden GFN kullanmamalıyız?
İnternet bağlantınızın çok stabil olması gerekiyor.
(Enis kirazoğlu ve mesut çeviğin youtube videolarından alıntı) wifi 6 modem ve wifi 6 bir cihaz olması lazım pingsiz oynayabilmek için(kendileri böyle ifade etti)
Sonuç olarak geforce now hala internet kafelerin alternatifi değil ve olması için de çok yol kat etmesi gerekiyor.
Son düzenleme: