GeForce Now'ın Yerlisi Geliyor!

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Uzak olması daha çok ping değerini etkilemiyor mu?
Yani uzaklık artınca dosya boyutu artmıyor ki. Neden daha fazla indirme hızına ihtiyaç duyulsun.
Mesafe artınca gönderilen paketlerdeki kayıp artıyor.

Ek olarak Nvidia sunucularına istanbuldan yaklaşık 1900-2300 kilometre ile erişebilirsiniz. Verinin gittiği mesafe gördüğünüz gibi gerçekten çok yüksek. 35Mbps ile alınan ve gönderilen verinin ortalama yaklaşık 20Mbps'si loss olmakta. Bu nedenle geforce now daha yüksek bant genişliğine ihtiyaç duymaktadır.
Anladım, yani mesafe arttıkça veri kaybı oluşuyor.
Sanırım sunucular Bursa'da olacak, bu durumda İstanbul gibi yerlerden rahatlıkla 8 Mbps ile 1080P 60 FPS oyun oynanabilir, doğru muyum?

8 Mbps indirme hızı ile bu tür bir servisi nasıl kullanabileceğiz?
Yani böyle bir şey mümkünse neden GeForce Now tarzı servisler 35 Mbps civarı bir indirme hızına ihtiyaç duyuyor?
çünkü en yakın geforce now sunucusu avrupada

Sanırım sunucular Bursa'da olacak, bu durumda İstanbul gibi yerlerden rahatlıkla 8 Mbps ile 1080P 60 FPS oyun oynanabilir, doğru muyum?
Sunucular iki ayrı lokasyonda bulunacak, İstanbul, Bursa ve Denizli. 3 sistemde senkron şekilde çalışacak olası bir altyapı veya cihaz sorununda oyuncular etkilenmeyecek.

Lan daha şimdi satın aldım dur

Sunucular iki ayrı lokasyonda bulunacak, İstanbul, Bursa ve Denizli. 3 sistemde senkron şekilde çalışacak olası bir altyapı veya cihaz sorununda oyuncular etkilenmeyecek.
Peki bahsi geçen indirme hızı gereksinimi 1080P 60 FPS için midir yoksa 720P 60 FPS için midir?

Şuanda Erzurumdan bir arkadaşımız sistemi test ediyor, 1.276,2 km uzaklıktaki İstanbul lokasyon sunucumuza bağlanıyor. 10Mbps ile rahatlıkla 30FPS 720P oynayabiliyor. Ağ limitini 12Mbps'ye yükselttiğimizde sorunsuz 60FPS 720P, 15Mbps'ye yükselttiğimizde sorunsuz 60FPS 1080P oynayabilmekte.

Bunun gibi bulut bazlı hizmetlerde ağı en çok etkileyen olay devre. GeForce Now sunucularına bağlanırken, veriler türkiye devresinden çıkıyor, bulgaristana geçiş yapıyor, oradan avrupaya. 3 devre dolaşıyor.

İstanbul'a 30MS ping atıyorum Wi-Fi şeklinde Trabzon'dan.
Bursa 27 25 olsa, iyi güzel umarım gecikmesiz şekilde oynayanır CS, Valorant.

Kayseri testleri şu şekilde; Bursa sunucusuna bağlanıyorum,
10Mbps (Superbox) 60FPS 720P (Arada net hızı 12'ye sarkıyor)
14Mbps (Kablonet) 60FPS 1080P

İstanbula 5-6 ping atıyorum. Bursaya da 7-9 atarım heralde.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri