Neler Yeni

Öneri geleceğe yönelik ddr5 ram kullanımı ve uyumu

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
Bütçe
30.000
iyi günler herkese öncelikle merak ettiğim şey ddr5 ramlerin yeni işlemcilerde özellikle amd tarafında bi tık zorlama gibi gözükmesi kısacası yeni nesillerin ddr5 istemesi bu konu beni sistemde ddr5 kullanmam gerekiyormuş gibi düşündürtüyor ve bundan yıllar sonrasında da bu konuyu düşünmemek için ddr5 kullanmayı düşünüyorum ancak fiyatları ve performana çok etkili olmamaları beni tereddütte bırakıyor ddr5 kullanılan sistem kullananların bu konudaki fikirlerini merak ediyorum ve temel anlamda fikir oluşturması için önerdiğiniz sistemleri de öğrenmek isterim hatta gerek var yada yok yorumlarınızla da ilgileniyorum ancak niyetim ddr5 kullanmakta tek sefer alıp uzunca bi süre bu konuyu dert etmek istemiyorum o yüzden de amd'nin am5 serisine yönelicem gibi duruyor yapmak istediğim şeye gelirsek de kendimi pek kasmadan önce anakartı alıp sonraki ay işlemci ve ram diye ilerlemek istiyorum ekran kartını bi süre de alamayabilirim işlemcinin gpusu beni bi süre götürür çok ağır oyunlar oynamıyorum şuan için rtx benim için olmassa olmaz değil bu yüzden amd'nin üst düzey ekran kartlarına da yönelebilirim fiyatlarda ciddi bi fark var sonuçta m2 ssd olarak falan da tavsiyelerinizi bekliyorum başlangıçta laptopdaki ssdyi kullanmaya başlayacağım çalışır duruma gelir gelmez ama ekran kartından önce m2 takmak istiyorum ve hdd kullanmak şart mı bunu da söylerseniz sevinirim hdd kullanmadan direk m2 kullanmam sıkıntı çıkarır mı herhangi bi şekilde

Bütçeyi 30 k olarak ele alalım ekran kartını hariç tutabilirsiniz ram de tek slotta 16 yada 32 gb ddr5 am5 işlemci ve anakart kaliteden ödün vermeden süslü de olmayan tavsiyelerinizi bekliyorum

Kurmak istediğim sistemde rgb yi pek önemsemiyorum kalite yukarda iken fiyat aşağıda olsun istediğimden aradığım şey süslü olması değil

konuyu da ram'den açtım ama baya genele gitti kusura bakmayın

ddr5 kullanmıyorum ama bence teknoloji çok hızlı gelişiyor o yüzden ddr4ler belki önümüzdeki 1 2 yıl hızlı gelebilir yeterli gelebilir ama birkaç yıl sonrası için bence yetersiz gelmeye başlayacaklar 30k bütçeniz var ve tahmin ediyorum sizi birkaç yıl idare eden bi sistem istersiniz o yüzden en iyisi ddr5 bi ssitem toplayıp keyfinize bakın, ileride sistemi geliştirmek de sizin için daha kolay hale gelir.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Benim önerim bütçe var yeterli ise artık DDR5 sistemler toplanmalı çünkü DDR4 devri kapandı sayılır artık herkes DDR5 e geçiyor çünkü yeni DDR dönemi başlıyor diyebilirz bu hep olan bişey DDR4 yanlış hatırlamıyorsam 2015 mi 2016 gibimi ne gelmişti yani arttık zamanı doldu bu yüzden DDR4 sisteme yatırım yapmak anlamsız olur.

Top Bottom