onuda sen bulcan kardeş şimdi sana söylersem olmaz bu bilgiler secretiyiymiş ama meslek olmadan yani gelir olmadan nasıl oluyor bunlar anlayamadım pek
ıyı bır becerın ve duzgun sekılde ılerleyen bır hayatın varsa yan gelır her turlu duzgun sekılde gelır sen bu kadar erken kafana takma hocam anı yasa hayat bu hersey olabılıriyiymiş ama meslek olmadan yani gelir olmadan nasıl oluyor bunlar anlayamadım pek
Rica ederim Valla hocam sende haklı olabilirsin lakin o zamana kadar ne olacağımız belli de olmaz ama bir gerçek var yapay zeka temelli araç gereçler arttıkça anlaşılan o ki bu bölümün kendi çapında bayağı ileri gideceği yönündeyim ben.Tabi dediğiniz gibi yapay zekayla alakalı bir çok alan çıkacak ancak yapay zeka başka bir yapay zekanın sorununu veya yapay zeka başka sıfırdan bir yapay zeka oluşturabilme ihtimalide olmaz mı? eğer böyle bir şey olursa birçok mesleğin önü kapanmasından dolayı belki bu kadar ileriye gidilmez ama bilemiyorum ben uçuk düşünüyor da olabilirim. Ayrıca cevabın icinde teşekkür ederim araştırma yapacağım bu konuyla alakalı.
sonunu düşünen kahraman olamazmış
onu zaman gösterecek herkes için hayırlısı olur inşallahRica ederim Valla hocam sende haklı olabilirsin lakin o zamana kadar ne olacağımız belli de olmaz ama bir gerçek var yapay zeka temelli araç gereçler arttıkça anlaşılan o ki bu bölümün kendi çapında bayağı ileri gideceği yönündeyim ben.
önü kapanmama garantisi olan sektör yok dostum başta söyleyeyim.İyi günler arkadaşlar kafam biraz karışık. Gelecekte hangi mesleği seçeceğim konusunda kararsızım. Yazılım mühendisliği gibi bir şey istiyordum ancak yapay zekanın sürekli gelişmesinden dolayı mesleğin önü kapanır diye korkuyorum. Daha çok frontend kısmına bakıyordum ancak bu sıralar backend öğrenmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bilgisayardan yapabileceğim geleceğe yönelik meslekler var mı yoksa öğrenmeye devam edeyim mi tavsiyelerinizi bekliyorum iyi günler.
Öncelikle her şeyden önce ne seçersen seç mutlaka Anadil dışında iki dil bilmeniz gerekiyor ingizlice kesin olacak diğer dil ise yapacağın meslekle alakalı veya gideceğin ülkenin diliyle alakalı olmalı onun dışında yurt dışı garanti iş diyorsan kalifiyeli yazılım mühendisi ve bunun yapay zeka yan dal olarak seçmeniz en garanti yoldur kalifiyeden kastım da öyle her ODTÜ ya da bilmem ne ünisinden mezun olup bir uzmanlık almak değil kendi başınıza da kendinize bilgi katmaniz demektir çünkü en iyi üniden mezun olmana bakmıyor büyük yabancı firmalar sizin genel kültürünüze ve yazılım da kod yazma kavrama ve öğrenme durumunuza bakıyorlar bunları nitelikleri de sadece okulda öğrenemiyorsun kendin de bol bol çalışıp öğrenmen gerekiyor minimum 5k Euro ve üstü maaşı garanti alırsınızİyi günler arkadaşlar kafam biraz karışık. Gelecekte hangi mesleği seçeceğim konusunda kararsızım. Yazılım mühendisliği gibi bir şey istiyordum ancak yapay zekanın sürekli gelişmesinden dolayı mesleğin önü kapanır diye korkuyorum. Daha çok frontend kısmına bakıyordum ancak bu sıralar backend öğrenmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bilgisayardan yapabileceğim geleceğe yönelik meslekler var mı yoksa öğrenmeye devam edeyim mi tavsiyelerinizi bekliyorum iyi günler.
Minimum 5K Euro? Hangi ülke/firmaymış o?Öncelikle her şeyden önce ne seçersen seç mutlaka Anadil dışında iki dil bilmeniz gerekiyor ingizlice kesin olacak diğer dil ise yapacağın meslekle alakalı veya gideceğin ülkenin diliyle alakalı olmalı onun dışında yurt dışı garanti iş diyorsan kalifiyeli yazılım mühendisi ve bunun yapay zeka yan dal olarak seçmeniz en garanti yoldur kalifiyeden kastım da öyle her ODTÜ ya da bilmem ne ünisinden mezun olup bir uzmanlık almak değil kendi başınıza da kendinize bilgi katmaniz demektir çünkü en iyi üniden mezun olmana bakmıyor büyük yabancı firmalar sizin genel kültürünüze ve yazılım da kod yazma kavrama ve öğrenme durumunuza bakıyorlar bunları nitelikleri de sadece okulda öğrenemiyorsun kendin de bol bol çalışıp öğrenmen gerekiyor minimum 5k Euro ve üstü maaşı garanti alırsınız
Yani burada size bir hakaret ve saldırı ya da fikir veren olmadı kendi kendine triplere girmişsin onun dışında aklı olan zaten herkes iş bulur benim bahsettiğim konu başka a101 de çalışmakta bir iştir ya da devlet memurluğu ya da iyi bir işte ofis çalışanı ama size ilk saydığım dil niteliğinde olmanız demek rakiplerinden çok önde olmanız anlamına gelir ikinci bahsettiğim husus ise Avrupa ülkelerinin bu yıl aldığı ve en yüksek maaşı verdiği meslek grubudur tabii siz başka işte yapmak isteyebilirsiniz ama en başta ki dil niteliğine sahip değilseniz en fazla 40k maaşla işe başlarsın oda nitelikli yerlerde tabii size yeterli bir paraysa bu bizim diyecek bir şeyimiz yokŞu an kaç yaşındasın bilmiyorum fakat biraz acele ediyorsun gibi hissediyorum. Sınav sonuçlarının açıklandığı gece bir saat içinde karar verdiğim mesleğimde ikinci yılımı tamamladım. Geçmişe dönüp baktığımda hiçbir pişmanlığım yok. O geceye kadar değerlendirdiğim bir opsiyon da değildi üstelik.
Ayrıca ben okurken YL olmadan iş bulamazsın, askere gitmemiş olanı kim işe alsın vb. şeklinde akıl vermeye çalışan çok fazla insan oldu, hiçbirinin de dediği gibi olmadı. İnsanlardan fikir almak elbette iyidir fakat onların fikrini doğrudan uygulamaya koymanın faydadan çok zararı olabilir.
Minimum 5K Euro? Hangi ülke/firmaymış o?
Sadece son paragraftaki iki soru sana hitaben yazılmıştı, giriş kısmı konu sahibi içindi, dolayısıyla herhangi bir trip söz konusu değil. Sadece arkadaşlarımın neredeyse yarısı Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda gibi ülkelerde çalıştıkları için merak ettim, belli ki benim arkadaşlarım ucuz işçi olarak çalışıyor.Yani burada size bir hakaret ve saldırı ya da fikir veren olmadı kendi kendine triplere girmişsin onun dışında aklı olan zaten herkes iş bulur benim bahsettiğim konu başka a101 de çalışmakta bir iştir ya da devlet memurluğu ya da iyi bir işte ofis çalışanı ama size ilk saydığım dil niteliğinde olmanız demek rakiplerinden çok önde olmanız anlamına gelir ikinci bahsettiğim husus ise Avrupa ülkelerinin bu yıl aldığı ve en yüksek maaşı verdiği meslek grubudur tabii siz başka işte yapmak isteyebilirsiniz ama en başta ki dil niteliğine sahip değilseniz en fazla 40k maaşla işe başlarsın oda nitelikli yerlerde tabii size yeterli bir paraysa bu bizim diyecek bir şeyimiz yok
Kusura bakmayın yorumu konu sahibinin yaptığını zannettim onun dışında sizin konuya gelirsek öncelikle konu karışmış biraz en başta dediğim gibi konu sahibi yazdığını sandığım için a101 dedim diğer hususa gelirsek ingizlice zaten kesinlikle olması gereken bir dildir genelde herkese söylerim lise de bile olsanız ingizlice öğrenin meslek hayatın da size büyük faydası olacaktır. İngizlice dışında ikinci dil bilgisi ise daha profesyonel bir konu yani söz konusu büyük firma ise ve siz normal bir işçi olarak iş başvurusu yapmıyorsanız ikinci yabancı dil çok işe yarar çünkü firmanın satış ağı ya da hakim olduğu pazar ülkenin coğrafi dilini bilmeniz demek işe alımı kolaylaştırır ve daha farklı pozisyonlarda çalışmanıza olanak sağlar buda size fazladan maaş demektir. En son konuya gelirsek söylediğim maaş en düşük maaştı aslında çok daha fazla maaş alabiliyorsunuz eğer doğru niteliklere sahipseniz.Sadece son paragraftaki iki soru sana hitaben yazılmıştı, giriş kısmı konu sahibi içindi, dolayısıyla herhangi bir trip söz konusu değil. Sadece arkadaşlarımın neredeyse yarısı Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda gibi ülkelerde çalıştıkları için merak ettim, belli ki benim arkadaşlarım ucuz işçi olarak çalışıyor.
İngilizce kesinlikle gerekli konusunda da hemfikirim, bunda da herhangi bir problem yok. Zira İngilizcesi zayıf olan biri kurumsal şirketlerde yapılan dil testleri nedeniyle mülakat sürecinde elenecektir. Meslek ve sektöre bağlı olarak değişmekle birlikte İngilizce bilmeyen birinin değil 40K, işe başlaması bile kolay olmayacaktır. Yalnız konu Türkiye’deki maaş skalasına ve A101’e nasıl geldi onu da anlamadım.
Şimdiki gençlerin neden 5/2'si yazılım mühendisi olmak istiyor. Benim arkadaşlarım da öyle.İyi günler arkadaşlar kafam biraz karışık. Gelecekte hangi mesleği seçeceğim konusunda kararsızım. Yazılım mühendisliği gibi bir şey istiyordum ancak yapay zekanın sürekli gelişmesinden dolayı mesleğin önü kapanır diye korkuyorum. Daha çok frontend kısmına bakıyordum ancak bu sıralar backend öğrenmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bilgisayardan yapabileceğim geleceğe yönelik meslekler var mı yoksa öğrenmeye devam edeyim mi tavsiyelerinizi bekliyorum iyi günler.
Sevdiğim iş tabii ki önemli ancak iyi bir geliri olmadan da olmaz. Yazılımı da şu anlık seviyorum. ancak dediğim gibi gelir az ise önemi yok ayrıca teşekkür ederim cevabın içinönü kapanmama garantisi olan sektör yok dostum başta söyleyeyim.
Diyeceğim sevdiğin işi yap.
Yazılım yapmak zorunda değilsin illaha herkes yazılımdan kırmıyor parayı.
Tavsiyem uzun uzun düşünün taşının size meslek önermeyeceğim bilemem sizin neyi sevip sevmediğinizi.
Diyecğeim budur parasına ve ön açıklığına göre okunmaz bir bölüm.
2. olarak eğer seviyorsan ilgini çekiyorsa öğren çekmiyorsa öğrenme git daha farklı bir şey öğren .
Evet şu sıralar ingilizce öğrenmeye çalışıyorum ama üstüne bi ağırlık vermiyorum maalesef. öğrenmeye çalışıyorum yavaş yavaş. üniversite dışında evde dediğin gibi kendi kendime de öğrenebilirim ancak üniversitede çevrem olursa daha rahat ederim gibi geliyor hem hayat hem de iş açısından. ingilizceyi söküp yabancı firmalarda çalışmak en uygunu olabilir bende bir süredir bu şekilde düşünüyordum.Öncelikle her şeyden önce ne seçersen seç mutlaka Anadil dışında iki dil bilmeniz gerekiyor ingizlice kesin olacak diğer dil ise yapacağın meslekle alakalı veya gideceğin ülkenin diliyle alakalı olmalı onun dışında yurt dışı garanti iş diyorsan kalifiyeli yazılım mühendisi ve bunun yapay zeka yan dal olarak seçmeniz en garanti yoldur kalifiyeden kastım da öyle her ODTÜ ya da bilmem ne ünisinden mezun olup bir uzmanlık almak değil kendi başınıza da kendinize bilgi katmaniz demektir çünkü en iyi üniden mezun olmana bakmıyor büyük yabancı firmalar sizin genel kültürünüze ve yazılım da kod yazma kavrama ve öğrenme durumunuza bakıyorlar bunları nitelikleri de sadece okulda öğrenemiyorsun kendin de bol bol çalışıp öğrenmen gerekiyor minimum 5k Euro ve üstü maaşı garanti alırsınız
17 yaşındayım bilmiyorum erken mi. bazı yaşıtlarım benden daha iyi seviyede olduğu için yetersiz hissediyorum. bir saat içinde karar verip pişmanlık yaşamamışsın ancak bu herkes için geçerli değil belki ben 10 saat düşünüp verdiğim bir karardan pişman olucam bu biraz da şans. fikir konusunda güzel demişsiniz başka bir fikri doğrudan uygulamamak gerek. cevabın içi teşekkür ederim.Şu an kaç yaşındasın bilmiyorum fakat biraz acele ediyorsun gibi hissediyorum. Sınav sonuçlarının açıklandığı gece bir saat içinde karar verdiğim mesleğimde ikinci yılımı tamamladım. Geçmişe dönüp baktığımda hiçbir pişmanlığım yok. O geceye kadar değerlendirdiğim bir opsiyon da değildi üstelik.
Ayrıca ben okurken YL olmadan iş bulamazsın, askere gitmemiş olanı kim işe alsın vb. şeklinde akıl vermeye çalışan çok fazla insan oldu, hiçbirinin de dediği gibi olmadı. İnsanlardan fikir almak elbette iyidir fakat onların fikrini doğrudan uygulamaya koymanın faydadan çok zararı olabilir.
Minimum 5K Euro? Hangi ülke/firmaymış o?
küçükken hep çok para var diye aşılandı belki ondandır yada gerçekten seviyorlardırŞimdiki gençlerin neden 5/2'si yazılım mühendisi olmak istiyor. Benim arkadaşlarım da öyle.