Neler Yeni

Gelin Satranç Oynayalım - Lichess

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,979
İsim
Mert Metshi
Vay be çok güzel oynadın abi

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
@Mes
Vay be çok güzel oynadın abi
Eline sağlık Mert kardeşim. İlk defa oynadığını söylemiştin zaten. Bu tür bir sonuç gayet normal. Merakını taktir ediyorum ve gelip oynama cesaretini gösterdiğin için ayrıca teşekkür ederim. Meraklıysan youtube üzerinde 2-3 satranç ustası arkadaş var. Onların analiz videolarını izleyebilirsin. Harika şeyler öğrenebileceğinden eminim. :)

Bakarsın ilerleyen zamanlarda tekrar oynarız. :)

El-Bâbin_Şubin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
@Mes

Eline sağlık Mert kardeşim. İlk defa oynadığını söylemiştin zaten. Bu tür bir sonuç gayet normal. Merakını taktir ediyorum ve gelip oynama cesaretini gösterdiğin için ayrıca teşekkür ederim. Meraklıysan youtube üzerinde 2-3 satranç ustası arkadaş var. Onların analiz videolarını izleyebilirsin. Harika şeyler öğrenebileceğinden eminim. :)

Bakarsın ilerleyen zamanlarda tekrar oynarız. :)

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Son düzenleme:

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Şu mat bayağı iyi ya taşlar çok iyi koordine oldu. Aslında ben de sen şahı e1 e koyduğunda fark ettim. Ama öncesi de iyi fil c5 hamlesi maçı kazandırmış.
Senin mat bence daha iyi. Boğarak aldın. Piyonu son hatta sürüp mat etmek her baba yiğide nasip olmaz :D

El-Bâbin_Şubin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Şu konumun güzelliğine bak

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    55.8 KB · Hit: 38

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Son 40 oyunumuz bu arada çekişmeli geçiyor farketmedim sanma. İlk başlardan çok daha bilinçli oynuyorsun. Tebrik ederim

Vulks

80+ Silver
En İyi Cevap
1
@Vulks güzel 2 oyundu. Eline sağlık.

İlk oyunda ikimizin de hatası azdı. O yüzden daha atak ve daraltıcı bir oyun oldu fakat analiz yaptığımda gördüm ki ikinci oyunda ikimiz de o kadar fazla hata yapmışız ki (Ben farklı şeyler deniyordum ondan dolayı olabilir belirli bir varyant oynamamıştım) gözlerim kanadı. :)

Özellikle hatırlarsan ikinci oyunda bir vezir hatan oldu ve vezir takasına girmiştik. Orada mat etme şansın varken bir kare öncesine çektiğin için vezirini alma fırsatım oldu. Bunu da oyundan sonra farkettim. O yüzden istediğin yorumumu ilk oyun üzerinden yapıcam.

Oyun uzun sürmedi yaklaşık 7 dk sürmüş oyun. Çok atak yaptığım için vezirle çok oynadın. Satrançta açılışın en önemli 2. kuralı oynadığın taşı bir daha oynamamak. Gerekirse başlangıç pozisyonuna geri dönmelisin. Vezir çıktığında atla tehdit ediyorum ve sen bir kare yana gidiyorsun. bu seferde piyonla tehdit edince yine vezir oynamak zorunda kalıyorsun fakat ben taş gelişimimi iyi yönde sürdürüyorum. Oyun ortasında senin merkez dahil tahtada taşın yokken ben çoktan iki at, vezir ve 5 piyon çıkmıştım bile. Senin ise 2 si savunmasız 3 piyonun ve vezirin vardı. üstüne üstelik filini de kaybetmiştin.

Oyun ortan iyi ona söyleyecek sözüm yok. biraz daha açılış çalışıp, gerekmedikçe taşlarınla ikinci kez oynamaman gerektiğini hatırlatmak isterim.
Oyun sonun büyük ihtimalle süre kısıtlamasından dolayı kötü kaldı bu sefer. İlk oyunda zaten oyun sonu yoktu. Vezirini ve kaleni daha oyun başı çatal yiyerek kaybetmiştin. İkinci oyun iki taraf içinde tam bir fiyasko :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oynamak isteyenler buyursun.
O vezir takası olmadan önce mat edicektim ama sen vezirinin önündeki atı çektiğin için mat edemedim ve vezir takası oldu :)

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
O vezir takası olmadan önce mat edicektim ama sen vezirinin önündeki atı çektiğin için mat edemedim ve vezir takası oldu :)
O oyunu bulamadım. Sen bulabildin mi?

Vulks

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Top Bottom