Genel Düşük FPS Problemi ?

Reaksiyon skoru
16
Merhabalar öncelikle iyi haftasonları, bilgisayarımı her gün gündelik olarak kullanıyorum iş için ve oyun için. Eskidi haliyle farkındayım ama düzenli bakımlarını vs yapıyorum. Fakat dün örnek bir oyun olarak PUBG girdiğimde 30-80 fps aralığında ( yüksek ayarlarda ) aldığımı fark ettim. Sonrasında tamam eskidi ayarları düşüreyim dedim en düşüğe aldım ve 20-60 arasına düştü fps. Masaüstünde de fark ettiğim bir problem sağ tık yenile yaptığımda 3-4 saniye sonra tepki veriyor. SSD içerisinde (500gb) 160 gb yer de var. SSD sağlığım %56 da onuda kontrol ettim, ekran kartı uygulamasından baktım orda da driverler güncel. Nasıl bir çözüm istemeliyim, yeni bilgisayara geçicem fakat şimdilik yapabileceğimö en azından 3 4 ay daha verimli kullanmak için neler yapabilirim.

Pubg de ekran kartını %40-60 arası kullanıyor, işlemciyi %60-80 arasında. Sıcaklık değerleri oyun içerisinde 65 derece ila 85 derece arasında seyrediyor.

Ekran kartı : RX5700XT 8GB
İşlemci: RYZEN 5 3600
Ram: 16GB

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
Bağlantıda önerdiklerimi yaparak bellek tüketimini azaltmayı deneyebilirsiniz. AMD için de videolar ekledim, ama AMD tarafından hiç anlamıyorum. Forumda da laf sokmadığınız sürece AMD ekran kartı sahipleri Saddam gibi saklanıyorlar. Videolar İngilizce ama AMD'nin vekili gibi bir kanal, o videolarıdaki ayarların etkisini görürsünüz. Bir de güncel sürücüde belki FPS sorunları vardır. AMD forum, Reddit vb. kurcalayın, önerdikleri spesifik bir sürücü varsa ona dönün.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,750
Üyeler
199,904
Son üye
DeSilentio

Geri