Neler Yeni

Geometri Yapamıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Onur
11. sınıf öğrencisiyim, sabahları okula gidip haftanın 3 günü dershaneye gidiyorum. (hafta sonu 2 gün ve hafta içi 1 gün) Geometrim gerçekten sıfır, 11. sınıf konuları da hep geometriye dayalı analitik, trigonometri, vektörler, newton vs. geometrim sıfır olduğu için bu konularda da doğal olarak zorlanıyorum. Sıfırdan geometri kampına başlamayı düşündüm fakat 100 küsur videodan oluşuyor çok vakit ayıran yorum ve benim bir an önce geometriyi çözmem gerek. Önerilerinizi bekliyorum.

Sinan_Enginar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
kaanzi
11. sınıf öğrencisiyim, sabahları okula gidip haftanın 3 günü dershaneye gidiyorum. (hafta sonu 2 gün ve hafta içi 1 gün) Geometrim gerçekten sıfır, 11. sınıf konuları da hep geometriye dayalı analitik, trigonometri, vektörler, newton vs. geometrim sıfır olduğu için bu konularda da doğal olarak zorlanıyorum. Sıfırdan geometri kampına başlamayı düşündüm fakat 100 küsur videodan oluşuyor çok vakit ayıran yorum ve benim bir an önce geometriyi çözmem gerek. Önerilerinizi bekliyorum.
Geometriyi o kadar kasmana gerek yok kankam ben sıfır geometriyle 85kya girmiştim 12de başlasan bile en az 5 net yaparsın şu an hafif hafif çalış
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geometriyi o kadar kasmana gerek yok kankam ben sıfır geometriyle 85kya girmiştim 12de başlasan bile en az 5 net yaparsın şu an hafif hafif çalış
Eyüp b izlemeni ŞİDDETLE tavsiye ederim

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Göksel Gündüz
Geometri çok basittir, lisedeyken benim geometrim de sıfırdı. Başta geometrinin en temeli olan açıları iyice öğren, sonrası çorap söküğü gibi gelir. Ayrıca bol bol örnek çözmen lazım.

Youtube'da yüzlerce video var. Oradaki öğretmenlerin çözümdüğü problemleri izleyip önüne problem geldiğinde düşünerek, aynı yolları deneyerek çözmen gerekiyor.

Son düzenleme:

rave

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Ahmet Şeker
önce üçgenleri çok iyi hallet sonra yavaş yavaş kamptan tytdeki kısmını bitirirsin ayt geometriyi de seneye bırakırsın

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,510
İsim
Mehmet Aslan
bende yapamıyordum boşver , herkes her şeyi yapabilmek zorunda değil :kekw:

MehmetB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Mehmet Bozkurt
üçgenin iç açılarını dinlemek sıkıcı gelecektir evet ama kesinlikle sıfır temelden başlamanı tavsiye ediyorum. bogaziciliden ve eyüp.b den
mutlaka izle kendine uygun geleni seç, bir adet kitap al onu bitirmeye bak, gidip 2-3 kitaptan birden çözme tercihim 3d olur. bu sene mezuna kaldım ilk sınavımdı benim. tyt matematiği sıfırdan başladım ve 3d kitabından gidiyorum. ve herkezin yok artık dediği soruları kitapları gayet akıcı çözüyorum. demek istedigim temelden alırsan gerçekten rahat edersin gerisi gelir çok dert etme sen günü kurtarmaya bak. hafta da gelir ayda gelir geçer. hergün bugun geometri icin bunu yaptım ve istediğim de buydu dersen soru kaçırmazsın. kolay gelsin henüz güzel aylardasın sakın boşa harcama tavsiyemdir.

Top Bottom