Neler Yeni

Gerçek Zamanlı Olarak Oyunları Türkçeye Çeviren Programlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Emre Tunç
Herkese merhaba,

Son zamanlarda görsel roman tarzında olan oyunlara sardım ama bu tarz oyunların Türkçe dil desteği veya Türkçe yaması pek fazla olmuyor maalesef. Özellikle sevdiğim animelerin bazı görsel roman tarzındaki oyunlarını oynamak istiyorum. Mesela Steins;Gate gibi olan oyunları.

Ancak İngilizce dil bilgim aşırı yetersiz olmasından ötürü sadece diyalog metinlerini anlık olarak Google, Yandex vesaile gibi sunucular üzerinden Translate edebilecek birtakım yazılımlara ihtiyacım var. Birtakım programlar buldum ancak anlık olarak çevirmediği gibi sadece ekran görüntüsü olarak kırptığın kısmı çeviriyor. Bu da bana çok saçma ve kullanışsız geldi. Yani en azından benim işime yaramıyor.

Yıl olmuş 2023. Mutlaka aradığım tarzda bir program vardır diye düşünüyorum ancak birtürlü bulamadım. Bulan, bilen veya kullanan var ise rica etsem yazabilir mi?

Herkese merhaba,

Son zamanlarda görsel roman tarzında olan oyunlara sardım ama bu tarz oyunların Türkçe dil desteği veya Türkçe yaması pek fazla olmuyor maalesef. Özellikle sevdiğim animelerin bazı görsel roman tarzındaki oyunlarını oynamak istiyorum. Mesela Steins;Gate gibi olan oyunları.

Ancak İngilizce dil bilgim aşırı yetersiz olmasından ötürü sadece diyalog metinlerini anlık olarak Google, Yandex vesaile gibi sunucular üzerinden Translate edebilecek birtakım yazılımlara ihtiyacım var. Birtakım programlar buldum ancak anlık olarak çevirmediği gibi sadece ekran görüntüsü olarak kırptığın kısmı çeviriyor. Bu da bana çok saçma ve kullanışsız geldi. Yani en azından benim işime yaramıyor.

Yıl olmuş 2023. Mutlaka aradığım tarzda bir program vardır diye düşünüyorum ancak birtürlü bulamadım. Bulan, bilen veya kullanan var ise rica etsem yazabilir mi?
HOCAM
öyle bir program yok olsa da şöyle çevirir;
ben sen gitmek oturmak
gitmek oturmak senle ok yay atmak atış
yapmak senle su içmek ben sen .. yapmak
böyle çevirecek yani
çok gerekmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Emre Tunç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HOCAM
öyle bir program yok olsa da şöyle çevirir;
ben sen gitmek oturmak
gitmek oturmak senle ok yay atmak atış
yapmak senle su içmek ben sen .. yapmak
böyle çevirecek yani
çok gerekmiyor
Aslında Translator3000 diye ufak bir yazılım var ve hiç yoktan iş görüyor ancak çeviriyi Google Translate sunucuları üzerinden yaptığı için tam anlamıyla kaliteli bir çeviri diyemem maalesef. Birde güncel Google Translate üzerinden de almıyor sanırım çünkü güncel olarak almış olsa, Google Translate'in artık eskisine nazaran daha kaliteli çeviriye sahip olduğunu düşünmekteyim.

Bu dediğim yazılım birçok Renpy motoruyla geliştirilmiş oyunda çalışmakta ama asıl olay Google Translate sunucuları üzerinden değil de nasıl Deepl üzerinden çeviri yapabileceğini bulmam da. Eğer onu da ayarlayabilirsem, daha kaliteli bir şekilde çeviri yapabileceğini düşünüyorum.

Top Bottom