Neler Yeni

Gerçekten Pahalı Ekipmanlara İhtiyaç Varmı ?

Keyfen

80+ Bronze

rmzn96

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Ramazan Özdemir
Canlı örnek olarak hemen soruna net cevabı veriyorum. Seninle tamamen aynı düşüncedeydim fakat durum şu:

Farem bundan 3-4 sene önce 20 tl ye aldığım bir fare idi. Herhangi bir kontrol yazılı yok, dpi ayarı vs yok dümdüz fareydi. Sistemim azıcık iyi olupta rekabetçi oyunlarda yükseldikçe fareye tıklamama rağmen saçma davranışlar sergilediğini gördüm. Durduk yere titremelerin olması, dönüş hızında bazen alıştığım hassasiyetin dışında davranışlar vs derken artık bu farenin olmayacağına kanaat getirdim ve güzel bir fare arayışına girdim. Steelseries rival 600 aldım. Çok pahalı olmasın çok ucuzda olmasın dedim. Benden çok iyi oynayan arkadaşlarım var bazen benim bilgisayarda oynuyorlar ve farenin aşırı iyi hissettirdiğini ve hareketlerin net olduğunu söylüyorlar ki zaten bunu bende hissediyorum. Farem üst düzey değil ama 3-4k lık bir fare olsa eminim çok daha farklı şeyler hissettirirdi. O kadara gerek var mı? Bence yok sonuçta pro oyuncu değilim.

Klavyemde aynı şekilde 5-6 senelik bir klavyeydi. Yanlış hatırlamıyorsam 40 liraya almıştım. Tigoes k9 hatta. Yeterli geliyordu, taa ki bazen çoklu basmaların etki etmediğini görene kadar. Yada tuşa basıyorum istediğimden az-fazla harekete sebep oluyordu. Yani bildiğin bazen kafasına göre basma süresi veriyordu. Sonra asus tuf k1 e geçtim. Bir süre devam ettim. Tamamen yeterliydi hissiyatı vs. Ancak sonra ikinci bir masaüstü kurunca tuf k1 i ona bağlayıp kendime steelseries apex 3 almak istedim. Hem farenin markası diye hemde (mekanik sesini pek sevmiyorum) kaliteli membranlardan diye. Şu kadarını söyleyeyim tuf k1 şu an bana aşırı kalitesiz geliyor. Hissiyat olsun, tuş basmaları olsun herşeyi iyi ki almışım dedirtti.

Bir diğer konuda benim için çok önemi olmayan ama aslında oyunlarda tıkladım nasıl ben öldüm vs dediğimiz mevzu input lag. Değerlerini tabii ki ölçmedim bilmiyorum ama kesinlikle parası arttıkça bu input lag olayıda azalıyordur. Bunu dene sebebimde yabancı bazı videolarda bu meselenin anlatılması.

Umarım cevap bir şeyleri farkettirmiştir.

Keyfen

80+ Bronze
Canlı örnek olarak hemen soruna net cevabı veriyorum. Seninle tamamen aynı düşüncedeydim fakat durum şu:

Farem bundan 3-4 sene önce 20 TL ye aldığım bir fare idi. Herhangi bir kontrol yazılı yok, dpi ayarı vs yok dümdüz fareydi. Sistemim azıcık iyi olupta rekabetçi oyunlarda yükseldikçe fareye tıklamama rağmen saçma davranışlar sergilediğini gördüm. Durduk yere titremelerin olması, dönüş hızında bazen alıştığım hassasiyetin dışında davranışlar vs derken artık bu farenin olmayacağına kanaat getirdim ve güzel bir fare arayışına girdim. Steelseries rival 600 aldım. Çok pahalı olmasın çok ucuzda olmasın dedim. Benden çok iyi oynayan arkadaşlarım var bazen benim bilgisayarda oynuyorlar ve farenin aşırı iyi hissettirdiğini ve hareketlerin net olduğunu söylüyorlar ki zaten bunu bende hissediyorum. Farem üst düzey değil ama 3-4k lık bir fare olsa eminim çok daha farklı şeyler hissettirirdi. O kadara gerek var mı? Bence yok sonuçta pro oyuncu değilim.

Klavyemde aynı şekilde 5-6 senelik bir klavyeydi. Yanlış hatırlamıyorsam 40 liraya almıştım. Tigoes k9 hatta. Yeterli geliyordu, taa ki bazen çoklu basmaların etki etmediğini görene kadar. Yada tuşa basıyorum istediğimden az-fazla harekete sebep oluyordu. Yani bildiğin bazen kafasına göre basma süresi veriyordu. Sonra asus tuf k1 e geçtim. Bir süre devam ettim. Tamamen yeterliydi hissiyatı vs. Ancak sonra ikinci bir masaüstü kurunca tuf k1 i ona bağlayıp kendime steelseries apex 3 almak istedim. Hem farenin markası diye hemde (mekanik sesini pek sevmiyorum) kaliteli membranlardan diye. Şu kadarını söyleyeyim tuf k1 şu an bana aşırı kalitesiz geliyor. Hissiyat olsun, tuş basmaları olsun herşeyi iyi ki almışım dedirtti.

Bir diğer konuda benim için çok önemi olmayan ama aslında oyunlarda tıkladım nasıl ben öldüm vs dediğimiz mevzu input lag. Değerlerini tabii ki ölçmedim bilmiyorum ama kesinlikle parası arttıkça bu input lag olayıda azalıyordur. Bunu dene sebebimde yabancı bazı videolarda bu meselenin anlatılması.

Umarım cevap bir şeyleri farkettirmiştir.
gayet güzel özetledin dostum teşekkür ederim, peki senin kullanacağın ürünlerin ücreti ortalama ne kadardır acaba ne kadarlıkta en iyi verimi alıyorsun

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,958
İsim
göksel yurtcan
peki farkı ne oluyor tam olarak
hocam şöyle örnek vereyim bir süre zorunluluktan rampage pulsar marka bir kulaklı kullandım ondanda jbl quantum 600e geçtim ve pulsarı bir süre sonra çıkarmak zorunda kalıyordum fakat jblyi sabah 8 deden akşam 12ye kadar aralıksız taktık bir sıkıntı olmadı

Kiritoほ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Yamaç Koçovalı
Oyun için kaliteli ya da orta düzey membran bir klavye
Ve sensörü kaliteli 300TL'e güzel mouselar bulunuyor
Kulaklık bence şart hem kulak sağlığı hem rahatlığı hemde oyunda ki aldığınız keyif açısından önemli ben maksimum paramı kulaklığı verirdim ki verdim de

Kangalll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
256
İsim
Kangal Kangaoğlu
heh işte bundan bahsediyorum, en iyi mausla ortalama mouse arasında % kaçlık bir fark vardır mesela 500 TL den 2000 3000 TL vermee değecek fark varmıdır mesela sizler kullandınızmı
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne kadarlık bi maustan ne kadarlık bir şeye geçtin acaba ? o zamanın fiyatlarıyla bu zamanın fiyatları tutmayacağından soruyorum ve moba tarzı oyun oynuyorsan onlardada fark varmıydı acaba
Ben 100 tl rampage almıştım, o zamanlar razer 300 lira civarındadır tahminimce. Geçen Kasımda 900 liraya basilisk v3 aldım, ondan önce de kısa bir süre logitech g502 hero kullandım. Cidden mouse çok fark ediyor. fps oyunları performansımda mükemmel derecede artış oldu. Dediğiniz oyunu bilmiyorum ama fps oyunlarında kullanmayacaksanız mouse pek fark etmez 100 liralık mouse bile işinizi görür.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç
Merhaba,
ben klavye ve mouse için olabildiğine ucuza olanlarını alan birisiyim ve gerçekten merak ettim artık pahalı olan ürünlerin ne gibi + ları oluyor ? mekanik deniyor klavye hissiyatı daha iyi deniyor tamam ama başka ? kulaklığı anlıyabiliyorum ses kasılıyor ve ses kalitesi müzik oyunlardaki etkenleri çok fazla havaya sokuyor sizi ama gerçekten mouse ve klavye için 100 TL den çözebilecekken gidip 1000 TL 1500 TL vermeye değen bir durumu varmı ? sizinde fikirlerinizi merak ettim
Mouse fps oyunları ve ani refleks gibi durumlarda önemli mesela elden ring de önemli derim ben veyahut csgo
Klavyede biraz değişiyor illada mekaniğin çok farkı yok tuşları yüksek bir memurun klavyeden ama tuş yüksekliği düşük olan klavyeler is klavyesi gibi cidden farkını hissettiriyor o normal yükseklikleri olanlardan

rmzn96

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Ramazan Özdemir
gayet güzel özetledin dostum teşekkür ederim, peki senin kullanacağın ürünlerin ücreti ortalama ne kadardır acaba ne kadarlıkta en iyi verimi alıyorsun
Öncelikle geç cevap için kusura bakma.

Şu an kullandığım fare 1000, klavye ise 1200 civarı fiyatta satılıyor. Bir çok markanın benim kullandığım kalitede ürünleride 800-1200 aralığında. Bu aralıkta ürünlerin fiyat/performans olduğunu düşünüyorum. İlla ki gamepower gibi markaların kaliteli daha ucuza ürünleri istisna olarak vardır ama iyi araştırmak lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,017,340
Üyeler
161,269
Son üye
Diocenes