Neler Yeni

Öneri GF64 Thin UC11-238XTR almayı düşünüyorum. Lütfen muadil önerin (konuyu okuyun).

Mıratd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Murat Kurt
Bütçe
26.500
Üniversitede dil hazırlık, programlama, 3D tasarım, teknik çizim tarzı derslerim için GF64 Thin UC11-238XTR almayı düşünüyorum. Aynı zamanda rahatça FPS/Grand Strategy tarzı oyun da oynayabilmek istiyorum.

https://tr.msi.com/Laptop/GF63-Thin-11UX/Specification
Buraya göre 40w, ısınma sorunu olduğu da söyleniyor. Bilgisayardan çok anlamam, size sormak istedim:

1. Bu bahsettiğim sorunları ne kadar ciddiye almalıyım? Herhalde hep şarjda kullanılan, altından fan eksik olmayan bi mahlukata dönüşmez birkaç aya 😢
2. Bu bilgisayar beni 5-6 sene götürür mü?
3. RAM (8GB) eklemek elzem mi, eklemezsem ne olur, bana kaç patlar ortalama?
4. Bu karşılaştırmada Mac i yener mi: https://www.epey.com/laptop/karsila...c-238xtr_apple-macbook-air-13-6-m2-mly33tu-a/

Daha f/p ve/ya da sorunsuz önerilerinize açığım. Bütçe 25-27k arası. Şimdiden hepinize teşekkürler.

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
Üniversitede dil hazırlık, programlama, 3D tasarım, teknik çizim tarzı derslerim için GF64 Thin UC11-238XTR almayı düşünüyorum. Aynı zamanda rahatça FPS/Grand Strategy tarzı oyun da oynayabilmek istiyorum.

https://tr.msi.com/Laptop/GF63-Thin-11UX/Specification
Buraya göre 40w, ısınma sorunu olduğu da söyleniyor. Bilgisayardan çok anlamam, size sormak istedim:

1. Bu bahsettiğim sorunları ne kadar ciddiye almalıyım? Herhalde hep şarjda kullanılan, altından fan eksik olmayan bi mahlukata dönüşmez birkaç aya 😢
2. Bu bilgisayar beni 5-6 sene götürür mü?
3. RAM (8GB) eklemek elzem mi, eklemezsem ne olur, bana kaç patlar ortalama?
4. Bu karşılaştırmada Mac i yener mi: https://www.epey.com/laptop/karsila...c-238xtr_apple-macbook-air-13-6-m2-mly33tu-a/

Daha f/p ve/ya da sorunsuz önerilerinize açığım. Bütçe 25-27k arası. Şimdiden hepinize teşekkürler.

1 Bu işlemci için soğutma sorunlarını ciddiye almalısınız. H işlemciler iyi bir soğutmaya ihtiyaç duyar. Bahsettiğiniz kadarda olacağını sanmıyorum.
2 Kullanıma bağlı.
3 Bahsettiğiniz modelde attığınız linke göre 16GB ram var.
4 Mac ile karşılaştırırken sadece donanıma bakmamalısınız. Donanım olarak düşük gözükebilir ama işletim sistemi kaynaklı daha performanslı çalışırlar.

mert6161

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
mert
Bence bu model üstüne 8gb eklersiniz

Hermitus

80+ Bronze
msi thin serisi alınmaz hele 63 kodlular tek fanlı oluyor uzak durun.

Mıratd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Murat Kurt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
msi thin serisi alınmaz hele 63 kodlular tek fanlı oluyor uzak durun

25-30k arası bir bütçede (kullanma amaçları göz önüne alınarak) sizin tercihiniz nedir? Acer Nitro 5 serisine bir bakıyorum ayrıca, güzel diye duydum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 Bu işlemci için soğutma sorunlarını ciddiye almalısınız. H işlemciler iyi bir soğutmaya ihtiyaç duyar. Bahsettiğiniz kadarda olacağını sanmıyorum.
2 Kullanıma bağlı.
3 Bahsettiğiniz modelde attığınız linke göre 16GB ram var.
4 Mac ile karşılaştırırken sadece donanıma bakmamalısınız. Donanım olarak düşük gözükebilir ama işletim sistemi kaynaklı daha performanslı çalışırlar.

Teşekkürler. Kullanım amacı düşünüldüğünde sizin 25-30k (eğer dramatik bir performans artışı gösteriyorsa 30 un birkaç bin üzeri de olur) gibi bir bütçeye önereceğiniz laptop nedir? Victus ve Acer Nitro 5 serisini çok duyudum, gördüm. Kafama da yatmıyor değiller. Bilemedim (⁠*⁠_⁠*⁠)

Son düzenleme:

alp126

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
alp eren
Thin tek fanlı AMA soğutması mükemmel.
Ekran kartı 45 watt olduğu için iade ettim.

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
25-30k arası bir bütçede (kullanma amaçları göz önüne alınarak) sizin tercihiniz nedir? Acer Nitro 5 serisine bir bakıyorum ayrıca, güzel diye duydum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkürler. Kullanım amacı düşünüldüğünde sizin 25-30k (eğer dramatik bir performans artışı gösteriyorsa 30 un birkaç bin üzeri de olur) gibi bir bütçeye önereceğiniz laptop nedir? Victus ve Acer Nitro 5 serisini çok duyudum, gördüm. Kafama da yatmıyor değiller. Bilemedim (⁠*⁠_⁠*⁠)

3060 lı victus paylaşılmıştı forumda konuyu tam hatırlayamadım. Bu modelde işinizi görür diye düşünüyorum.

Top Bottom