Neler Yeni

Ghosting, g-sync,v-sync ve overdrive

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bilal Çelik
Bu başlıklar hakkında bilgim çok yok o yüzden bir kaç şey sormak istiyorum ve sormak istediklerimin hepsi laptopla alakalı
1-laptopta 25 ms ekran var diyelim overdrive açılıp ghosting engellenir mi eğer ghosting varsa yani laptopta overdrive açılıyor mu?
2-bu g-sync ve adaptive sync destekleyen ekranda ghosting engellemesi için mi var
3-v-sync nedir
4-25 ms değerli bi laptop alırsam rekabetçi oyunlarda çok sıkıntı yaşarmıyım ve bu teknolojilerle bu sorun çözülebilir mi

Biraz fazla soru oldu ama cevaplarsanız çok sevinirim çok acil şimdiden teşekkür ederim

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Hakkı Demir
1) ghosting genelde düşük tazeleme değerlerinde olur, overdrive ayarlarını değiştirerek ghostingi düşürebilirsin fakat gecikme artabilir.
2) v-sync, ekranın tazeleme değerini, oyunun fps değeriyle eşit tutup ekran yırtılmasını engeller. Yani ghostingle alakası yoktur. g-sync nvidia'nın kullandığı v-sync, free-sync ise amd'nin kullandığı v-sync diye düşünebilirsin. Monitörlerde bulunan adaptive sync ise hem nvidia, hem de amd'de kullanılabilir anlamına gelir.
4) ben hiç 25 ms değerli laptop görmedim. Bi monitörde 25 ms gecikme değeri varsa bu sıkıntı yaşatabilir. Bu konuda pek bilgim olmadığı için başkaları cevaplarsa güzel olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Bilal Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,594
Üyeler