Neler Yeni

Gigabit Ethernet için Modem Önerisi

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Baran Kut
Elimde TP-Link M4 AC1200 Deco var fakat gigabit veremiyor Wi-Fi üzerinden. Bunny-hop yaptığından da odamda yarı yarıya düşebiliyor Wi-Fi hızı.

Ana modem salonda, ikinci bir modem de odamda olacak şekilde modem ikilisi önerir misiniz? Araya Range Extender modeli varsa ondan da alıp takabilirim.

Keenetic model bakıyorum. Keenetic ürünlerinden hangilerini almalıyım? Önerilerinizi bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@KYTECHNGAMING Hocam müsait olunca yardım edebilirsen çok sevinirim.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Açıkcası FPS oyun türleri için özellikle kablolu bağlantı tercih edilmelidir.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Baran Kut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açıkcası FPS oyun türleri için özellikle kablolu bağlantı tercih edilmelidir.
Haklısınız hocam da kablo çekmem çok mümkün değil ya ondan dolayı hem odama hem salona bir modem alıp, araya da range extender alıp mesh şeklinde kullanmayı düşünüyorum.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Haklısınız hocam da kablo çekmem çok mümkün değil ya ondan dolayı hem odama hem salona bir modem alıp, araya da range extender alıp mesh şeklinde kullanmayı düşünüyorum.
Mesh sistemlerinde
Router/DSL rotuer ve tekrarlayıcı (kablolu/kablosuz) şeklinde olur.

Kablosuz aktarımlarda anlık ping dalgalanması olabilir. İyi bir yönetinm ve ayarlarla minimize edebilirsiniz. Ama kablolu gibi olacağına kimse garanti edemez.

Kablosuz aktarımlarda konumlandırma en önemli etkendir.

Bütçeniz nedir?
Altyapınız nedir? Fiber/DSL - Hat hızı nedir?

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Baran Kut
Mesh sistemlerinde
Router/DSL rotuer ve tekrarlayıcı (kablolu/kablosuz) şeklinde olur.

Kablosuz aktarımlarda anlık ping dalgalanması olabilir. İyi bir yönetinm ve ayarlarla minimize edebilirsiniz. Ama kablolu gibi olacağına kimse garanti edemez.

Kablosuz aktarımlarda konumlandırma en önemli etkendir.

Bütçeniz nedir?
Altyapınız nedir? Fiber/DSL - Hat hızı nedir?
Bütçe konusunda bir problem yok hocam. Gigabit hız için en iyisi neyse o.

Superonline fiber var bende. Bendeki modemlerin verdiği hız düşük olduğundan ideal 500/100 alıyorum şu anda. Normalde Superonline kampanya yaptı bu ay ve Gigabit hıza yükseltti. Hat hızı da 1000/100 olması lazım maksimum. Arkadaşımın evinde test ettim aynı binadayız 1000/100 alıyor daha iyi bir modemle.

Konumlandırma olarak da kendi Deco sistemimde test ettim. Ciddi düşüş olmaması için salona ana modem, koridora extender ve odama da ikinci bir modem lazım.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Superonline kullanıcı adı gösterir, şifre paylaşmaz. Sanal makine ile PC yardımcıı ile ya da Keenetic dahili bir özelliği ile bu şifreye ulaşılabilir.

ISS cihazları donanımına göre kırpılmış özellikleri ile kullanıcıya sunulduğundan zaman içerisinde taleplere istenildiği gibi yanıt verememektedir.

1000 mbit için önerdiğim ikili mesh sistemi Keenetic Titan + Keenetic Buddy 6 olmaktadır.

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,210
İsim
Baran Kut
Superonline kullanıcı adı gösterir, şifre paylaşmaz. Sanal makine ile PC yardımcıı ile ya da Keenetic dahili bir özelliği ile bu şifreye ulaşılabilir.

ISS cihazları donanımına göre kırpılmış özellikleri ile kullanıcıya sunulduğundan zaman içerisinde taleplere istenildiği gibi yanıt verememektedir.

1000 mbit için önerdiğim ikili mesh sistemi Keenetic Titan + Keenetic Buddy 6 olmaktadır.
Bende var hocam şifre vs. zaten sanal makinadan almıştım.

Önerilerin için teşekkürler hocam. 2 tane Keenetic Titan ve 1 tane Buddy 6 alacağım gibi görünüyor.

Bir de hocam bir sorum olacaktı. Keenetic'te bağlantı sırasını manuel ayarlayabiliyor muyuz? Mesela ben Ana modemden önce Buddy 6'ya sonra ikinci Titan modeme geçmesini istiyorum. Mümkün müdür bu?

Yoksa pozisyona göre otomatik kendisi mi ayarlıyor?

Son düzenleme:

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Bende var hocam şifre vs. zaten sanal makinadan almıştım.

Önerilerin için teşekkürler hocam. 2 tane Keenetic Titan ve 1 tane Buddy 6 alacağım gibi görünüyor.

Bir de hocam bir sorum olacaktı. Keenetic'te bağlantı sırasını manuel ayarlayabiliyor muyuz? Mesela ben Ana modemden önce Buddy 6'ya sonra ikinci Titan modeme geçmesini istiyorum. Mümkün müdür bu?

Yoksa pozisyona göre otomatik kendisi mi ayarlıyor?
Mesh algoritma sinyal seviyesine göre mesh i kendi ayarlar. İstersen sabitleme yapabilirsin.

Konuda destek oluruz. Idefix'te sepet indirimini değerlendirin.

Top Bottom