Çözüldü✓ Gigabyt 3070ti gaming oc 87 derecee

kasa ön ve üst taraf mesh önde 3 tane

Arctic BioniX P140 fan var üstte normal kasa fanı var kasa içi hava akışı güzel gibi klima açtığımda da aynı değerleri görüyorum.​

https://www.google.com.tr/shopping/...&ved=0ahUKEwiPmsipoJWHAxXDVfEDHQJqBCsQ8wIInAo
Çok ilginç ne desem bilemedim. Demek ki kartın soğutması çok iyi değil.
580 tükettiği w da az değil. Ben senin aldığın derece kadar alıyorum. Senin kartın daha başarılı benim macun kupkuru sen yeni sürdün.

Macun fena değilmiş aslında. Kasanın hava akışı iyi mi ? Oda sıcaklık ne durumda ?
Benim emektarla aynı alman biraz tuhaf macun yenilesem ben 80 dereceye kadar iner diye düşünüyorum.
1000014607.jpg
1000014608.jpg

Macun fena değilmiş aslında. Kasanın hava akışı iyi mi ? Oda sıcaklık ne durumda ?
Benim emektarla aynı alman biraz tuhaf macun yenilesem ben 80 dereceye kadar iner diye düşünüyorum.
Undervolt ile sıcaklik bu şekilde.

Uv ye ben aşırı sinirleniyorum bu kartı böyle kullanacaksam 3060ti veya - 3070 alırdım yani ne gerek var 3070ti ya. Kartın sıcaklıkları çok yüksek değil ama yani 80 altında çalışmasını isterdik. Ben mecburum kartın macununu değiştiririm de çok çabuk kuruyacak. Boşuna masraf yapmak istemiyorum. 87 Dereceyi hep görmüyor oda 30 dereceyken anlık görüyor. Sen klimayı açsan bile o derecede duruyor diyorsun bu da ayrı bir saçmalık.

3 fanli model nasıl bu kadar isinabiliyor bir sorun olabilir
Hocam bende referans kart var 3080.Ve tek fanlı modeli.Termal macun 7 ay önce değişti.Kasanın içindeki fanların hepsi ters takılmış içeri hava girmiyor bende yan camını açtım söktüm.Ona rağmen Ultra ayarlarda 120 fps de maksimum 77 dereceyi gördüm.Kaç dereceden sonra sıkıntı başlıyor ?

Hocam bende referans kart var 3080.Ve tek fanlı modeli.Termal macun 7 ay önce değişti.Kasanın içindeki fanların hepsi ters takılmış içeri hava girmiyor bende yan camını açtım söktüm.Ona rağmen Ultra ayarlarda 120 fps de maksimum 77 dereceyi gördüm.Kaç dereceden sonra sıkıntı başlıyor ?
90 geçmediği sürece bir sorun olmaz ama iyi bir şeyde olduğu söylenemez 85 derece ve üstü çalışması. Macun kurur kartın belki ömrü azalır gibi gibi.

kartı orjinal ayarlarına aldığımda 87 derece ve üzerine çıkıyor birşe bir şey fark ettim şimdi bu gigabyt kartlarda 3 fanın ortasındaki tam tersi dönüyor orasını biliyorum ama köşedekilere elimi yaklaştırdığımda elime doğru üflüyor normalmi bu durum acaba?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

90 geçmediği sürece bir sorun olmaz ama iyi bir şeyde olduğu söylenemez 85 derece ve üstü çalışması. Macun kurur kartın belki ömrü azalır gibi gibi.
Evet fazla sorun olmaz ama mersin sıcaği birde ekran kartı sıcağı oldumu oda yanıyor klima açmazsam😄

kartı orjinal ayarlarına aldığımda 87 derece ve üzerine çıkıyor birşe bir şey fark ettim şimdi bu gigabyt kartlarda 3 fanın ortasındaki tam tersi dönüyor orasını biliyorum ama köşedekilere elimi yaklaştırdığımda elime doğru üflüyor normalmi bu durum acaba?

Evet fazla sorun olmaz ama mersin sıcaği birde ekran kartı sıcağı oldumu oda yanıyor klima açmazsam😄
Haklısın oda küçük olunca ısınıyor ama bunun kışın da odayı ısıtma versiyonu var. :D

ayar buldum hocam

1720368440249.png
1720368476639.png
burda 900ü seçip 1900 yapın kapatmadan kaydedin +900 olan yeri 1000 de yapabilirsin fanı 40dan 70e %100 yapıp kullanıcı fan kontrolünü seç

1720368622135.png

Yani normalde masaüstü ekran kartlarında 80 derece üstü sıkıntı olarak biliyorum. Ben de zotac 4070S var undervolt ile Max 68 sabitledim(psikolojik sınırım 70) kapağı açınca 60 düşüyor. Şu sıralar ben de kasa sogutmasindan muzdaribim arctic fan seti kurcaz bakalım cozebilirsem

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-07-07 191725.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-07 191725.png
    2.7 MB · Hit: 45
  • Ekran görüntüsü 2024-07-07 192036.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-07 192036.png
    338.2 KB · Hit: 41
senin ayarları at o zaman bende 12 derece 5dk düşüş oldu

benmde açık

Geri