Neler Yeni

Yardım Gigabyte 2060 Super Ekran Karti Yanıyor

mkara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
mkara
Merhaba herkese,

Gigabyte marka RTX2060 SUPER ekran kartım var çift fanlı.
kartımın macunlarını değiştirdim, tozlarını temizledim, sürüsücünü güncelledim sadece termal pedlerini değiştirmedim.

Ama ne yaptıysam ısısı 85 derecenın altına inmiyor furmark testlerinde (1920x1080, 8X MSAA). (Not: furmark çözünürlüğünü de düşürsem sonuç değişmedi).

Kasam zalman n5 mf, ön taraf ızgaralı, kasa içinde 4+1 fan mevcut. hava akışının da iyi oldugunu düşünüyorum. işlemcimde sıvı sıgutma oldugu için ne yaparsam yapayım 50 dereceyi geçmiyor ama ekran kartım boşta bile 50 derecede calısıyor.

konuyla alakalı yardımcı olabilir misiniz?

Farway

80+ Silver
açık bıraktığımda 75 derecede çalısıyor. öyle bırakmakta istemiyorum alanım biraz küçük olduğu için.
10 derece fark ediyorsa kapakla o kasa hava almıyordur. Önü mesh mi? Hava kanalları varmı?

mkara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
mkara
10 derece fark ediyorsa kapakla o kasa hava almıyordur. Önü mesh mi? Hava kanalları varmı?
önü mesh hocam. Kasa Zalman N5 MF.

sadece sıvı sogutma ön tarafa takılı ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

knk bu kadar isi düşüşsü fazla diye düşünüyorum kasanin on paneli izgaralimi
ızgara knk. sıvı sogutma ön tarafta takılı sadece

mkara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
mkara
Termal macunu çok veya az sürmüş olabilir misin? Ayrıca macunun marka ve modeli ne? Ben geçen gün MX4 ile 6600 Eagle kartımın termal macununu yeniledim ve tam kıvamında sürdüm, ellenmemiş halinden daha serin ve daha az fan hızı ile çalışıyor.
Rampagne tm-130 hocam, komple spatula ile kapladım sonra üstüne nokta gibi termal macun bırakmıstım, sonra taktım

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Merhaba herkese,

Gigabyte marka RTX2060 SUPER ekran kartım var çift fanlı.
kartımın macunlarını değiştirdim, tozlarını temizledim, sürüsücünü güncelledim sadece termal pedlerini değiştirmedim.

Ama ne yaptıysam ısısı 85 derecenın altına inmiyor furmark testlerinde (1920x1080, 8X MSAA). (Not: furmark çözünürlüğünü de düşürsem sonuç değişmedi).

Kasam zalman n5 mf, ön taraf ızgaralı, kasa içinde 4+1 fan mevcut. hava akışının da iyi oldugunu düşünüyorum. işlemcimde sıvı sıgutma oldugu için ne yaparsam yapayım 50 dereceyi geçmiyor ama ekran kartım boşta bile 50 derecede calısıyor.

konuyla alakalı yardımcı olabilir misiniz?
Giga böyledir neden ucuz olduğunu anlamış oldun. Zamanında Rtx 2070s 3 fanlı 2.5slotluk giga kullandım 3 fanlı bak kart 85 den aşağı takılmadım.

ulboli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Ulaş Işık
Bende de vardı 2060 D6 gerçekten inanılmaz ısınıyordu, ben de sattım :D

MotionlessINWhite

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,521
İsim
Chris Motionless
Rampagne tm-130 hocam, komple spatula ile kapladım sonra üstüne nokta gibi termal macun bırakmıstım, sonra taktım

Belli oldu neden sıcak olduğu, o termal macun değil bildiğin diş macunu görevi görür.

Bütçen varsa ARCTIC MX-4 yoksa Wipaste C2 alıp tekrar dene.

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
Not: Silindi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular