Neler Yeni

Gigabyte b450m-k'da XMP var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
ethereal80
Aldığım ram'in Intel XMP 2.0 özelliği var, ama anakartım Gigabyte b450m-k AMD tabanlı bir anakart, internette bir bilgi bulamadım, sistemi de halen kurmadım, bu anakartta XMP özelliği var mıdır?
(Siteden baktığımda anakart'ın özelliklerinde, XMP yazıyor, bu Intel XMP ile aynı şey mi)

omuraycil

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Ömür AYCIL
Var D.O.C.P diye geçer

omuraycil

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Ömür AYCIL

omuraycil

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
Ömür AYCIL
Dostum yanlışın var gigabyte'larda EXTREME MEMORY PROFILE yazar
Dostum biliyorsan neden konu aciyorsun o zaman xmp varmi diye sordun bende ismi farkli olsada var dedim yanlis olan nedir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
ethereal80
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum biliyorsan neden konu aciyorsun o zaman xmp varmi diye sordun bende ismi farkli olsada var dedim yanlis olan nedir ?
Ben Intel XMP ile XMP aynı mı diye sordum, konuyu dikkatle okusan görürdün, ayrıca verdiğin D.O.C.P bilgisi yanlış, bilgini düzelttim sadece, neden bu kadar yükseldin?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,931
İsim
Emre Zengin
Aldığım ram'in Intel XMP 2.0 özelliği var, ama anakartım Gigabyte b450m-k AMD tabanlı bir anakart, internette bir bilgi bulamadım, sistemi de halen kurmadım, bu anakartta XMP özelliği var mıdır?
(Siteden baktığımda anakart'ın özelliklerinde, XMP yazıyor, bu Intel XMP ile aynı şey mi)
DDR4 sistemlerde Intel'de XMP 2.0 diye geçiyor. AMD'de XMP, A-XMP ya da D.O.C.P diye geçiyor. Senin anakartında direk XMP diye geçiyor.
DDR5 sistemlerde de Intel'de XMP 3.0, AMD'de ise EXPO diye geçiyor yanlışım yoksa.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
ethereal80
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
DDR4 sistemlerde Intel'de XMP 2.0 diye geçiyor. AMD'de XMP, A-XMP ya da D.O.C.P diye geçiyor. Senin anakartında direk XMP diye geçiyor.
DDR5 sistemlerde de Intel'de XMP 3.0, AMD'de ise EXPO diye geçiyor yanlışım yoksa.
Intel XMP 2.0 Ram'i, AMD XMP ile kullanabilir miyim peki?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,931
İsim
Emre Zengin
Top Bottom