Neler Yeni

GİGABYTE B450M S2H CH-341A İLE FLASH ATILABİLECEK DOSYAYA İHTİYACIM VAR

yakubusta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakup IŞIK
Merhaba arkadaşlar. Anakartıma yeni AMD RYZEN 5600 İŞLEMCİ aldım. normalde üstünde 2600 takılıydı. Doğrudan bios güncellemeden yeni işlemciyi taktım ve bigisayarı açtığımda çalışıyor fanlar dönüyor ama görüntü gelmiyor.
Ne yapabilirim diye araştırırken CH341 ile bios entegresini flashlamaya karar verdim ama siteden indirdiğim bioslarla olmadı sanırım. Orjinal yazılımı yedekledim ve içini kontrol ettiğimde bazı yerlerde aralarda FF boşluklar var. Sizlerde sağlam bios yazılımı bulunur mu yada bana bir şekilde yardımcı olma şansınız var mı.

ANAKART : GİGABYTE B450M S2H
Kullandığım Flash programı : AS PROGRAMMER
CİHAZ : CH341A
M_BİOS ENTEGRESİ : MX25U12873F

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,288
İsim
Hacı
Anakartın modelini yazıp sitesinden indiriniz.

yakubusta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakup IŞIK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Denedim ama malesef olmadı orjinal olarak kaydettiğim bios ile indirmiş olduğum bios arasında kodlarda çok fark var.

soulssea

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Souls
Siteden f32 biosu yüklemeyi dene f40 serisinde yazılım komple değişiyor.

yakubusta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakup IŞIK
1.png

denedim f32 sürümünü ama basta bir sürü ff var. resim 2 ise bozuk olduğunu düşündüğüm orjinal yazılımı

Ekler

• 2.png
    2.png
    240.7 KB · Hit: 36

soulssea

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Souls
Bu arada büyük ihtimalle f32 yazılımda da pcyi açamazsın çünkü o sürüm de 5600 işlemciyi görmeyecek senin için tek çözüm f32 veya orjinali kurup eski bir işlemci takıp biosun içinden f62 serisine güncelleme yapmak olur gibi duruyor.

yakubusta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakup IŞIK
Bu arada büyük ihtimalle f32 yazılımda da pcyi açamazsın çünkü o sürüm de 5600 işlemciyi görmeyecek senin için tek çözüm f32 veya orjinali kurup eski bir işlemci takıp biosun içinden f62 serisine güncelleme yapmak olur gibi duruyor.
poblem değil eski işlemcim duruyor. yeterki anakart açılsın ben biosu sonra güncellerim.

emre96161

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Mehmet Emre Şimşek
Bu cihazı ben de kullanmaya çalıştım, gigabyte ın sitedeki dosya uzantısı ile cihazın istediği uzantı uyuşmadığı için kullanamadım

yakubusta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakup IŞIK
peki bu cihazla cihazla olmayacak madem. görüntü gelmeyen pc ye yazılım atmanın bir yolu var mı ?

cnrkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Can
Merhaba arkadaşlar. Anakartıma yeni AMD RYZEN 5600 İŞLEMCİ aldım. normalde üstünde 2600 takılıydı. Doğrudan bios güncellemeden yeni işlemciyi taktım ve bigisayarı açtığımda çalışıyor fanlar dönüyor ama görüntü gelmiyor.
Ne yapabilirim diye araştırırken CH341 ile bios entegresini flashlamaya karar verdim ama siteden indirdiğim bioslarla olmadı sanırım. Orjinal yazılımı yedekledim ve içini kontrol ettiğimde bazı yerlerde aralarda FF boşluklar var. Sizlerde sağlam bios yazılımı bulunur mu yada bana bir şekilde yardımcı olma şansınız var mı.

ANAKART : GİGABYTE B450M S2H
Kullandığım Flash programı : AS PROGRAMMER
CİHAZ : CH341A
M_BİOS ENTEGRESİ : MX25U12873F
Anakarta Ait ilk sürüm biosa eski cpu ile geç önce, sonrasında sorunsuz devam edebiliyorsan yeni cpu ile biosları F31 den itibaren sırası ile kur sırası ile kurman önemli bu arada kendi support sayfasında da sıra ibaresini belirtiyor.

yakubusta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yakup IŞIK
Anakarta Ait ilk sürüm biosa eski cpu ile geç önce, sonrasında sorunsuz devam edebiliyorsan yeni cpu ile biosları F31 den itibaren sırası ile kur sırası ile kurman önemli bu arada kendi support sayfasında da sıra ibaresini belirtiyor.
peki açılmayan bilgisayara nasıl bios kurabilirim onu anlayamadım

Top Bottom