Neler Yeni

Çözüldü✓ GİGABYTE B650M K KULLANAN VAR MI

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım
Sayın arkadaşlar asrock b650m hdv m2 alacaktım.(Alamadım)
Asrock 8+2+1 faz
Çift m2 slotu (biri gen5 ve soğutmalı)
Çift slot ram destekli

Gigabyte b650m k 8+2+1
Çift slot m2 gen soğutmalı
4 slot ram destekli
Şuanda Gigabyte 4500 TL civarında seyrediyor. Forumlarda secure boot ,tpm ve geç açılma sıkıntısı var diyorlar. Bu problemler devam ediyor mu veya bios güncellemeleri bu problemleri ortadan kaldırır mı? Bu anakartla 7500f işlemcimden tam performans alır mıyım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Sayın arkadaşlar asrock b650m hdv m2 alacaktım.(Alamadım)
Asrock 8+2+1 faz
Çift m2 slotu (biri gen5 ve soğutmalı)
Çift slot ram destekli

Gigabyte b650m k 8+2+1
Çift slot m2 gen soğutmalı
4 slot ram destekli
Şuanda Gigabyte 4500 TL civarında seyrediyor. Forumlarda secure boot ,tpm ve geç açılma sıkıntısı var diyorlar. Bu problemler devam ediyor mu veya bios güncellemeleri bu problemleri ortadan kaldırır mı? Bu anakartla 7500f işlemcimden tam performans alır mıyım?
ben ddr4 platforrmunda hala gigabyte anakart kullanıyorum ve daha sorunlar devam ediyor önerim gigabyte dışında markalara yönelmen olur.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben ddr4 platforrmunda hala gigabyte anakart kullanıyorum ve daha sorunlar devam ediyor önerim gigabyte dışında markalara yönelmen olur.
Msi var muadili olarak onun da faz beslemeleri yeterli olur mu bilmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

MSI MB PRO B650M-B AM5 DDR5 6800MHZ(OC) HDMI VGA M.2 USB3.2 2.5G LAN Matx https://amzn.eu/d/fYEsfgm
Şu model var. 4 slot ram desteği olmaması önemli değil. M2 soğutucusu da haricen alınır o da sorun değil. Sitesinde faz sayılarıyla ilgili bir bilgi yok ama fotoğrafta 13 tane var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Msi var muadili olarak onun da faz beslemeleri yeterli olur mu bilmiyorum

MSI MB PRO B650M-B AM5 DDR5 6800MHZ(OC) HDMI VGA M.2 USB3.2 2.5G LAN Matx https://amzn.eu/d/fYEsfgm
Şu model var. 4 slot ram desteği olmaması önemli değil. M2 soğutucusu da haricen alınır o da sorun değil. Sitesinde faz sayılarıyla ilgili bir bilgi yok ama fotoğrafta 13 tane var.
fiyat skalasına bakılınca bence alınabilir düzeyde.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım
fiyat skalasına bakılınca bence alınabilir düzeyde.
İndirim kuponum var 3700 e alabiliyorum.
Turbo frekansta sıkıntı çıkarmayacaksa alıp geçeceğim. İşlemci sürekli 5ghz de çalışsın istiyorum. (Yük altında frekans kısmasın)

Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Hüseyin Mert Görgel
İndirim kuponum var 3700 e alabiliyorum.
Turbo frekansta sıkıntı çıkarmayacaksa alıp geçeceğim. İşlemci sürekli 5ghz de çalışsın istiyorum. (Yük altında frekans kısmasın)
malesef bu konu hakkında yorum yapamayacağım pek bilgim olmadığı için yanlış bilgilendirmede bulunmak istemem. ama fiyatı bence gayet uygun almaya değeceğini düşündüğüm bir fiyatta bulunuyor.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım
malesef bu konu hakkında yorum yapamayacağım pek bilgim olmadığı için yanlış bilgilendirmede bulunmak istemem. ama fiyatı bence gayet uygun almaya değeceğini düşündüğüm bir fiyatta bulunuyor.
Bilen biri çıkar elbet, ilgilendiğin için sağol.

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
https://steamcommunity.com/id/YamoimaTR/
Discord
Yamoima#1664
Gigabyte B650 anakartları bildiğim kadarıyla en kısa boot süresine sahip olan kartlar. Kendimde şahsen B650M DS3H rev 1.0 kullanan birisi olarak boot süresinin 13.5 saniye olduğunu gözlemledim. Bu değer, diğer markaların anakartlarında daha uzun. Aşağıya kaynak olarak görsel bırakacağım. TPM konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Secure boot ise Gigabyte anakartlarda açması biraz uğraştırıcı fakat 1-2 defa yaptıktan sonra nasıl yapılacağını öğrendiğiniz için sorun olmuyor. 7500F işlemci ile B650M K anakartı bence kullanabilirsiniz. Fazla güç tüketen bir işlemci olmadığı için VRM ve MOSFET sıcaklıkları tehlikeli değerlere ulaşmayacaktır. Bu sebeple bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Kaynak:

1715086179173.png

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,327
İsim
Hacı
Gigabyte B650 anakartları bildiğim kadarıyla en kısa boot süresine sahip olan kartlar. Kendimde şahsen B650M DS3H rev 1.0 kullanan birisi olarak boot süresinin 13.5 saniye olduğunu gözlemledim. Bu değer, diğer markaların anakartlarında daha uzun. Aşağıya kaynak olarak görsel bırakacağım. TPM konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Secure boot ise Gigabyte anakartlarda açması biraz uğraştırıcı fakat 1-2 defa yaptıktan sonra nasıl yapılacağını öğrendiğiniz için sorun olmuyor. 7500F işlemci ile B650M K anakartı bence kullanabilirsiniz. Fazla güç tüketen bir işlemci olmadığı için VRM ve MOSFET sıcaklıkları tehlikeli değerlere ulaşmayacaktır. Bu sebeple bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Kaynak:

Alıntıyı görüntüle
HDD var mı kasada?

Asrock un o modelini alma gigabyte al.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,327
İsim
Hacı

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
https://steamcommunity.com/id/YamoimaTR/
Discord
Yamoima#1664
HDD de boot süresini acayip uzatıyor çünki ondan sordum.
Doğru hocam haklısınız. Aynı zamanda paylaştığım videoda da "AORUS Gen4 AIC SSD 2TB" kullanılmış. Görseldeki değerleri bunu göz önünde bulundurarak ele almak daha uygun olur.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım

Kaynak:

Alıntıyı görüntüle
çok sağolun, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

HDD var mı kasada?

Asrock un o modelini alma gigabyte al.
Alamadım hocam zaten para durumunu çözemedim stoğu bitti. Arkadaşın göndermiş olduğu inceleme videosunda en başarılı b650 asrock (düşük bütçe için).
Neden asrock alınmamalı bios menüsü mü kötü yoksa başka sıkıntıları mı var?

Top Bottom