Neler Yeni

GOODRAM 2TB PX600 Gen4x4 M.2 NVMe SSD (5000MB Okuma / 3200MB Yazma) 3999 TL

TeknoAdam

80+ Bronze
Varsa DRAM özelliklerini söyler misiniz ve kontrolcüsü nedir?

TeknoAdam

80+ Bronze

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
657
İsim
Tuğra
üf bide iyzico ile ödeyebilsek 3200 gelirdi yapıştırırdım 1 tane.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,426
İsim
Yunus Şahin
Oyun depolama için alınır herhalde ya. Depolama için de o kadar kötü olacağını düşünmüyorum.

TeknoAdam

80+ Bronze
Hocam ssd alacağım da illa dram olsun denecek kadar önemli mi?
Zamanında NV2 model 1 TB ssd aldım. Foruma uyarak almıştım herkes oyun kurmak ve büyük dosyaları arşivlemek amaçlı alınır diyordu. MP510 birinci, NV2 ise ikinci ssd olarak kullandım 3 ay. Daha fazla dayanamayıp Amazon'a sorunları anlattım. Amazon Almanya satıcı olduğu için vergi hariç kısmı iade etmeyi teklif ettiler. O zaman 1200 ödemiştim yaklaşık 1000 lira iade aldım. Hala pişman değilim fiyatlar yükselse bile. Çünkü DRAM yoksa büyük boyutlu dosya transferi HDD'den bile daha kötü. Kanıtları var abartısız söylüyorum. DRAM yoksa SSD ömrü daha kısa ve kullanımda onlarca irili ufaklı sorunlar oluyor. NV2'den sonra DRAM olmayan SSD benim gözümde harddiskten daha kötü. Bir kuruş vermem.

Ayrıca şu anda ekran kartı hariç 4K sistem kurdum (5080 bekliyorum). O sistemdeki SSD Kingston Renegade 2 TB. 5686 liraya tebilondan aldım. Banka kampanyası ile 1000 worldpuan alacağım yani 4686 liraya 2 TB muazzam kaliteli ürün aldım. Böylesi çok daha mantıklı geliyor bana.

Elein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Emre
Zamanında NV2 model 1 TB ssd aldım. Foruma uyarak almıştım herkes oyun kurmak ve büyük dosyaları arşivlemek amaçlı alınır diyordu. MP510 birinci, NV2 ise ikinci ssd olarak kullandım 3 ay. Daha fazla dayanamayıp Amazon'a sorunları anlattım. Amazon Almanya satıcı olduğu için vergi hariç kısmı iade etmeyi teklif ettiler. O zaman 1200 ödemiştim yaklaşık 1000 lira iade aldım. Hala pişman değilim fiyatlar yükselse bile. Çünkü DRAM yoksa büyük boyutlu dosya transferi HDD'den bile daha kötü. Kanıtları var abartısız söylüyorum. DRAM yoksa SSD ömrü daha kısa ve kullanımda onlarca irili ufaklı sorunlar oluyor. NV2'den sonra DRAM olmayan SSD benim gözümde harddiskten daha kötü. Bir kuruş vermem.

Ayrıca şu anda ekran kartı hariç 4K sistem kurdum (5080 bekliyorum). O sistemdeki SSD Kingston Renegade 2 TB. 5686 liraya tebilondan aldım. Banka kampanyası ile 1000 worldpuan alacağım yani 4686 liraya 2 TB muazzam kaliteli ürün aldım. Böylesi çok daha mantıklı geliyor bana.
Açıklamanız için teşekkür ederim. Ben de 1TB versiyonunu alacaktım zaten tam emin olmuş oldum.

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
247
İsim
Birol Olcaytürkan
Baştan aşağı yalan, yanlış cahilce bir yoruma guvenmeyin. Dram nedir, gerek var mı, kontrolcü nedir, önemli mi sorularınıza bu forumda bilgisiz kişilere değil, işinde uzman olan teknoloji editörlerinin videolarını izleyerek öğrenin...

TeknoAdam

80+ Bronze
Deneyimlerimi aktarıyorum, adam ''baştan aşağı yalan'' diyor. Yahu ''BENİM DENEYİMİM'' bu şekilde oldu. Neden sana yalan söyleyeyim? Sen kimsin ve NV2 model ürünle ilgili sana yalan söyleme amacım ne olabilir? ''Cahilce'' olan kısmı da tam olarak alıntılamazsan insan yerine dahi koymam seni bilgin olsun. Sataşmak kolay sanalda nasıl olsa değil mi?

Bilgilenmek isteyenlere örnek bir link bırakayım:
Ben Windows vs yüklemedim o sebeple komple bir sistem donması olmadı ama NV2 kullanarak yaptığım dosya taşıma işlemlerinde özellikle de 1 TB kapasiteli ürünün 500 GB olan kısmını doldurduktan sonra dosya transferlerinde çok ciddi donmalar ve hatalarla karşılaştım. İçindeki dosyalarımı taşıması için sistemi gece açık bıraktığımı bilirim. HDD olsa en fazla 1 saat sürecek iş için tüm gece PC açık bıraktım.

Donma sorunlarından bazıları:

Teşekkürler. Benim işime yaramıyor ama illa ki alıcısı olacaktır fiyat güzel.
Ayrıca şu mesajı da tekrar görülsün diye alıntılıyorum. F-İ-Y-A-T G-Ü-Z-E-L ve A-L-I-C-I-S-I O-L-A-C-A-K-T-I-R yazmışım. Görme sorunu olanlar varsa daha büyük punto ile yazayım.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,682
Üyeler
166,592
Son üye
mertttt33
Top Bottom