Neler Yeni

Google'ı HAYATINDAN ÇIKAR!

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
kurumsal kimlikten kastım işyerinde kullandığın mail değil, iş için kullandığın şahsi mailde olabilir, iş için dedigim kurumsal isim adı altında değil de kendi kullandığın mail olarak, cv ye yazdığın olabilir, işe yönelik fakat tam şirket kimliği olmayan 2. plandaki şahsi mailin gibi.
Gmail kullanmak zorunda değilsin genede. Kimse "bu kişi Gmail kullanmıyor bunu işe almayalım," diye bir şey demez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gmail kullananlar sadece gmail epostalarına atabiliyor diye bir şey yok. İstediğin mail adresine istediğin maili atabiliyorsun.

Teknoloji şirketlerinde işe girerken CV'inde gmail olmaması senin için bir artı bile olabilir. Tabi CV'ni inceleyen uzman bilgili birisiyse...

Dahası  
Reaksiyon skoru
221
İsim
crazy
Gmail kullanmak zorunda değilsin genede. Kimse "bu kişi Gmail kullanmıyor bunu işe almayalım," diye bir şey demez.

Gmail kullananlar sadece gmail epostalarına atabiliyor diye bir şey yok. İstediğin mail adresine istediğin maili atabiliyorsun.

Teknoloji şirketlerinde işe girerken CV'inde gmail olmaması senin için bir artı bile olabilir. Tabi CV'ni inceleyen uzman bilgili birisiyse...
-ülkede temsilcisi olan ve kurumsal kimliğiyle kendini kanıtlamış yıllardır bilinen bir servisten yararlanman sendeki izlenim için daha faydalı, cv ne bakan kişi bu eleman proton kullanıyor ne kadar aykırıymış hadi onu işe alalım da demez
-hala olayı anlamamışsın, sorun mail gönderim alımı değil, alan adıda değil, mailin güvenligi, barındığı yer
-teknoloji şirketlerinde dahi protonmail kullanan 2-3 kişi bile yoktur belki, ayrıca sen ik nin bilgisini onun bilgisini proton bilip bilmediğiyle mi ölçeceksin :ROFLMAO:

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
-ülkede temsilcisi olan ve kurumsal kimliğiyle kendini kanıtlamış yıllardır bilinen bir servisten yararlanman sendeki izlenim için daha faydalı, cv ne bakan kişi bu eleman proton kullanıyor ne kadar aykırıymış hadi onu işe alalım da demez
-hala olayı anlamamışsın, sorun mail gönderim alımı değil, alan adıda değil, mailin güvenligi, barındığı yer
-teknoloji şirketlerinde dahi protonmail kullanan 2-3 kişi bile yoktur belki, ayrıca sen ik nin bilgisini onun bilgisini proton bilip bilmediğiyle mi ölçeceksin :ROFLMAO:
Kime mail gönderdiğini görebilen bir mail servisi güvenli mi yani?

Mahremiyet > gösteriş.

Hangi eposta adresini tercih edersin?
[email protected]
profesyonel@protonmail.com
(BU MAİLLER TAMEMEN ÖRNEK AMAÇLIDIR!)

CV'imde bulnan mailin gmail olup olmadığına bakan bir iş yerine zaten ben girmek istemem.

Üstüne üstlük HR(İnsan kaynakları) CV'yi sadece belirli kriterlere göre inceleyip yetkili, ilgili kişilere iletiyorlar. O kriterlerin içerisinde sanmıyorum ki "gmail kullansın" olsun.

Bu kriterler genellikle şu şekildedir:

1. Teknik Yetenekler ve Bilgi:

• Programlama dilleri: Python, Java, C++, JavaScript gibi pozisyona uygun programlama dillerine hakimiyet.
  • Framework ve araçlar: React, Angular, Node.js, Django, Docker, Kubernetes gibi belirli framework veya teknolojilerin kullanımı.
  • Veritabanı bilgisi: SQL, NoSQL, MongoDB, MySQL gibi veritabanı yönetim sistemlerinde deneyim.
  • Bulut teknolojileri: AWS, Azure, Google Cloud platformlarında deneyim.
  • Sistem yönetimi: Linux/Unix, Windows Server gibi işletim sistemlerinde çalışma deneyimi.

2. Eğitim ve Sertifikalar:

• Bilgisayar bilimi, mühendislik veya ilgili alanlarda üniversite diploması.
  • Teknoloji alanında geçerli olan sertifikalar (örneğin: AWS Certified Solutions Architect, Microsoft Azure Sertifikaları, Cisco CCNA, Google Professional Cloud Architect).

3. İş Deneyimi:

• Pozisyonla ilgili daha önceki iş tecrübeleri, özellikle teknoloji ve yazılım geliştirme alanlarında.
  • Büyük projelerde, ekiplerde veya açık kaynak projelerinde çalışma deneyimi.
  • Startup deneyimi ya da büyük teknoloji firmalarında çalışma tecrübesi de dikkate alınabilir.

4. Projeler ve Uygulamalı Deneyim:

• Kişisel projeler, GitHub profili gibi yerlerde sergilenen açık kaynak projeleri.
  • Stack Overflow, GitLab gibi platformlarda katılım ve katkı sağlanmış projeler.
  • Hackathonlar, yarışmalar veya kodlama etkinliklerine katılım.

5. Problem Çözme ve Algoritmik Düşünme:

• CV'de yer alan, algoritmalar ve veri yapıları gibi alanlarda yetkinlik gösterebilecek bilgi.
  • Zorlu projelerde ya da müşteri sorunlarını çözmede gösterilen başarılar.

6. Takım Çalışması ve İletişim Becerileri:

• Ekip çalışmasına yatkınlık, uzaktan çalışma deneyimi.
  • Etkili yazılı ve sözlü iletişim becerileri, özellikle teknik bilgiyi açık ve anlaşılır bir şekilde iletebilme yetisi.
  • Scrum, Agile gibi proje yönetim metodolojilerinde deneyim.

7. İlgi Alanları ve Sürekli Öğrenme:

• CV'de yeni teknolojiler öğrenme hevesi, teknoloji blogları, seminerler veya konferanslara katılım.
  • Alanında sürekli gelişim sağlayan kurslar veya kendi kendine öğrenim faaliyetleri (örneğin: Coursera, Udemy, edX gibi platformlarda alınan dersler).

8. Yabancı Dil Bilgisi:

• Teknoloji alanında global şirketlerde çalışmak için İngilizce başta olmak üzere diğer dillerdeki yetkinlikler önemsenir.
  • İleri seviyede İngilizce yazılı ve sözlü iletişim yetenekleri.

Genel olarak "teknoloji" alanında faliyet gösteren bir işletme için.

Üstüne üstlük videoda bahsedildiği gibi Google'yi hayatınızdan %100 çıkarmak zorunda değilsiniz. Videonun başlığı ilgi çekebilsin diye bu şekilde.

Son düzenleme:

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
boş mevzu, google takip ediyor ayağına alternatif bulma işi olmuyor, 3 temel hizmete iyi alternatif olmadıktan sonra gerisi önemsiz
-en basitinden arama motoru olarak çok spesifik bir şey aradığında duckduckgoda yada alternatiflerinde çıkmıyor, yani eninnde sonunda işin googleye düşücekse radikal bir kararla googleyi bırakamazsın
-browser olarak chromium tabanlı olmasına rağmen diğer browserler chrome kadar stabil değil, sadece hız olarak bakmazsak; sitelerin flash veya diğer desteklerinde sorun çıkabiliyor, bu açıdan chrome gene rakipsiz, belki mozillayla bi yere kadar idare edilir, ama eninde sonunda chromeye düşersin
-mail işine gelirsek, kurumsal kimlik olarak illa gmail/outlook kullanman gerekli, gidip e-devlet yada banka uygulamalarına protonmail yada benzerlerini girer misin, girmezsin. ayrıca gmail ve outlook harici bazı mailler durduk yere hesap kapatabiliyor, chrome ve outlookta yıllar geçsede şüpheli durum algılayıp hesabını kolay kolay kapatmazlar, alterantif mailleri önemli hesaplarınız için kullanmayın
ilk iki dediğin şeyi cevaplıyayım
uzun zamandır brave kullanmaya başladım çok memnunum google ile bağımı pcde kestim hiçbir sorun yok aksine daha avantajlı özellikleri var
arama motorumu da bir arkadaşın önerisi ile duckduckgo yaptım ilk zamanlar alışmam gerekti artık alışınca oda çok güzel gelmeye başladı beni takip eden de yok rahatım
bu şekilde aylarca kullanıyorum hala da kullanıyorum herhangi bir eksikliği, yavaşlığı, stabil olmama gibi bir sorun gram yok denemeden yorum yapmamanızı öneririm

Dolar

80+ Silver

Muhteşem Sosuyla Duble Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler​

Keki için:

• 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için:

• 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao (dark kakao kullandım)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığından az tuz
Sağ olun hocam

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
duckduckgo sunuculari abd gibi kati kurallari olan bir ulkede ve open source olmadigi icin verilerin nasil islendiginden emin olamazsiniz

piri reis gibi dumduz harita kullanmak istiyorsaniz videodaki onerilen map uygulamalarini kullanabilirsiniz

Brave gizliliginize onem veren bir tarayici degil; opera, edge veya google chrome'dan cok daha iyi ama kesinlikle en iyisi degil. Size gizlilik vadeden bir tarayicinin default arama motoru google olamaz. Bat ile alakali daha once sorunlar yasandi ve brave ilk acilista bir ton telemetri kullaniyor. Ungoogled Chrome gizlilik isteyenler icin en iyisi.

Kendi ana mailim protonmail ama imap servisine kadar her sey ucretli ve tuhaf olan imap kullaniminin proton icin ekstra bir sunucu yuku olmamasi.

Nextcloud ozellikle son guncelleme ile server-server iletisimi daha iyi hale geldi ve password manager, cloud depolama gibi gercekten cok iyi ozelliklere sahip ama bu herkesin sahip olabilecegi bir hizmet degil, zimaboard, raspi, kullanilmayan eski bir pc (container icin) ihtiyaciniz olacak.

Oturdugunuz yerden kalkipta butun videoda bahsedilenleri yapmaya kalkmayin gercekten gercekten gerek yok.

Mert

80+ Silver
Kurumsal kimlik olarak gmail ve outlook kullanmanıza gerek yok. Şirketinizin kendi eposta sistemi olması lazım, örneğin şirketin ismi Abdullah Anakart ise @abdullahanakart.com.tr gibi mailler kullanılıyor.
Şirket mailini özel işlerinde kullanamazsın, çoğu zaman yasaklıdır.

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
duckduckgo sunuculari abd gibi kati kurallari olan bir ulkede ve open source olmadigi icin verilerin nasil islendiginden emin olamazsiniz

piri reis gibi dumduz harita kullanmak istiyorsaniz videodaki onerilen map uygulamalarini kullanabilirsiniz

Brave gizliliginize onem veren bir tarayici degil; opera, edge veya google chrome'dan cok daha iyi ama kesinlikle en iyisi degil. Size gizlilik vadeden bir tarayicinin default arama motoru google olamaz. Bat ile alakali daha once sorunlar yasandi ve brave ilk acilista bir ton telemetri kullaniyor. Ungoogled Chrome gizlilik isteyenler icin en iyisi.

Kendi ana mailim protonmail ama imap servisine kadar her sey ucretli ve tuhaf olan imap kullaniminin proton icin ekstra bir sunucu yuku olmamasi.

Nextcloud ozellikle son guncelleme ile server-server iletisimi daha iyi hale geldi ve password manager, cloud depolama gibi gercekten cok iyi ozelliklere sahip ama bu herkesin sahip olabilecegi bir hizmet degil, zimaboard, raspi, kullanilmayan eski bir pc (container icin) ihtiyaciniz olacak.

Oturdugunuz yerden kalkipta butun videoda bahsedilenleri yapmaya kalkmayin gercekten gercekten gerek yok.
Video'nun amacı zaten Google uygulamalarının alternatiflerini öğrenmek. Kimse sizin kafanıza "Gmail kullanmayın!" diye silah dayamıyor. Zaten videoda kendisi de söylüyor %100 Google'dan arınamazsınız diye. (Sözüm size değil. Koskoca forumda bu konuya adam akıllı bir mesaj verebilen kişilerdensiniz.)

Şirket mailini özel işlerinde kullanamazsın, çoğu zaman yasaklıdır.
Arkadaş "kurumsal" dedi...

Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Mehmet Ali Aladağ
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı, ekran kartı, işlemci, vb.
Steam
Mehmetali20100
Discord
mehmetali2407
videoyu izlemedim ama şunu söylemeliyim. birkaç gün önce inkılap hocamıza neden chrome yerine braveyi kullandığını sorduk. o da reklam engelliyor ve bazı hizmetleri daha iyi dedi. geçen tablette bugün de pc de denedim. özellikle pc de çok iyi mobilde biraz garip oluyor da. birkaç saatte toplam 2124 reklam engellemiş ve 2 dakika zaman tasarrufu yapmış

basit bir değişiklik bile çok etkili

Dahası  
Reaksiyon skoru
221
İsim
crazy
Video'nun amacı zaten Google uygulamalarının alternatiflerini öğrenmek. Kimse sizin kafanıza "Gmail kullanmayın!" diye silah dayamıyor. Zaten videoda kendisi de söylüyor %100 Google'dan arınamazsınız diye. (Sözüm size değil. Koskoca forumda bu konuya adam akıllı bir mesaj verebilen kişilerdensiniz.)

Arkadaş "kurumsal" dedi...
yani videoya karşıt görüşteyiz diye biz akıllı bir mesaj yazmış olmuyor muyuz, hayatının bir döneminde gizlilik, bu tarz şeylerden arınmaya çalışırsın, sonra bi bakmışsın verdiği hizmetin yararı videodaki gizlilik saçmalıklarından daha önemli, madem telemetrye bu kadar meraklısın windows kullanma linux kullan, hali hazırda kullandıgın kaç program open source

kelimelere inatla neden bu kadar takıldın ki, kurumsal maillerin şahsi mailden atılmayacağını tek bile kişiymiş gibi davranman gerçekten komik. diyelim ki işle ilgili çok önemli olmayan bi belgeyi senin müdürün mail atacak. adın ahmet soyadın mehmet, sen müdürüne [email protected] mu desen daha aklında kalır, yoksa [email protected] desen mi aklında kalır, ilk protonmail diyişinde bile efendim, anlamadım tarzı bi tepki verip o neymiş muhabbeti döner.

ilk iki dediğin şeyi cevaplıyayım
uzun zamandır brave kullanmaya başladım çok memnunum google ile bağımı pcde kestim hiçbir sorun yok aksine daha avantajlı özellikleri var
arama motorumu da bir arkadaşın önerisi ile duckduckgo yaptım ilk zamanlar alışmam gerekti artık alışınca oda çok güzel gelmeye başladı beni takip eden de yok rahatım
bu şekilde aylarca kullanıyorum hala da kullanıyorum herhangi bir eksikliği, yavaşlığı, stabil olmama gibi bir sorun gram yok denemeden yorum yapmamanızı öneririm
millet bravenin adını bilmezken biz seneler önce brave denedik, brave iyi bir browser değil, ağızdan ağıza tek alternatifmiş gibi konuşulan balon bir browser, opera bile braveden daha seri kullanım sunuyor

Top Bottom