Neler Yeni

GORUNTU GIDIYOR FAKAT KASA CALISIYOR LUTFEN YARDIM

Teyyare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Lodos
Tabii, işte tek paragraf halinde düzenlenmiş hali:

Bilgisayarımda bir süredir şu şekilde bir sorun yaşıyorum: Bilgisayar rastgele zamanlarda kapanıyor gibi davranıyor ancak tamamen kapanmıyor. Kasa açık kalıyor (CPU fanı çalışıyor, rgb ler ve lasa fanlari calisiyir ), ancak ekran gidiyor ve klavye ile mouse bağlantısı kesiliyor (ışıkları sönüyor). Bu sorun herhangi bir yük altında olmadan da gerçekleşiyor; bazen bilgisayar daha yeni açılmışken bile ekran gelmiyor veya masaüstünde hiçbir işlem yapmazken rastgele oluşabiliyor. Sistemimde 2 RAM slotu var ve tek RAM modülüyle bilgisayar açılıyor ancak yukarıdaki rastgele kapanma sorunları yaşanıyor. İki RAM modülü taktığımda ise bilgisayar hiç açılmıyor (ekran gelmiyor, klavye/mouse ışıkları yanmıyor). Monitör, kablolar ve PSU’nun sağlam olduğundan eminim, PSU’nun güç kapasitesi sistem için yeterli. İşlemci termal macununu yeni değiştirdim ve sıcaklık değerleri normal. RAM modüllerini tek tek ve her iki slotta test ettim; tek RAM ile sistem açılıyor ama sorun devam ediyor. BIOS’u sıfırladım, . PSU bağlantılarını kontrol ettim ve yeniden taktım. İşlemci sıcaklıklarını takip ettim, aşırı bir ısınma problemi yok. Kablolar ve monitör bağlantılarını kontrol ettim, sağlam olduklarından eminim. Ancak sorun devam ediyor. Bu durumun RAM slotlarından, veya anakart kaynaklı bir sorundan kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda deneyimi olanların veya çözüm önerisi sunabileceklerin yardımını bekliyorum.

Sistemimi ekledim , bu arada yuk altinda bunlari yapmiyor bazen ilk acilista acilmiyor bazen film izlerken 2 saatte 5 kere bunu yapiyor kapamdiktan sonrada ppwer tusu kapatmiyor sartelden kapatip aciyorum bazen tekte tekrsr aciliyor bazen 3 4 kere yapmam gerekiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet arkadaslar daha anlasilir olmasi icin ai den paragrafi yazmasini istedim tsk

Ekler

• Screenshot_20241223_112638_Chrome.jpg
    Screenshot_20241223_112638_Chrome.jpg
    791.1 KB · Hit: 9
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,516
Üyeler
163,511
Son üye