Çözüldü✓ Gow Ragnarok ve Last of Us girip obs açınca kasmalar başlıyor

aliaydn

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhabalar forumdaşlar,
Gow Ragnarok ve Last of Us girip obs açınca kasmalar başlıyor. Oyun ekranında hiçbir sıkıntı yok akıcı şekilde oynanıyor ama ikincil ekranda obs üzerinden kontrol ettiğimde kayıtta kasmalar olduğunu gördüm. Nasıl çözeceğime dair birkaç siteye baktım ama hiçbir faydası olmadı. Yardımcı olabilecek var mı acaba canlar dostlar?
Sistem:
Ekran Kartı: Msi RTX 3080 Suprim 10GB
Anakart: Msi b650m tomahawk wifi
Ram: 32GB 6000mhz DDR5
İşlemci: Amd Ryzen 7800X3D

Kayıtlara daha sonra baktığında hala kasmalar oluyormu? İnternette obs in önerilen ayarlarını yaptınmı? Özellikle bant genişliği falan. Dediklerin ağır oyunlar ama sisteminde aşırı iyi, 4k falan oynuyorsan ekran kartın zorlanıyor olabilir istersen msiafterburner dan bak oyun esnasında % kaç kullanılıyor. Bir de çerçevesiz oynamayı dene oyunu tam ekran değil, nadiren o da sebep olabiliyor.

Kayıtlara daha sonra baktığında hala kasmalar oluyormu? İnternette obs in önerilen ayarlarını yaptınmı? Özellikle bant genişliği falan. Dediklerin ağır oyunlar ama sisteminde aşırı iyi, 4k falan oynuyorsan ekran kartın zorlanıyor olabilir istersen msiafterburner dan bak oyun esnasında % kaç kullanılıyor. Bir de çerçevesiz oynamayı dene oyunu tam ekran değil, nadiren o da sebep olabiliyor.
Grafik ayarlarında en düşükte bile donma, kasma oluyor. Kayıt sonrasında da donmalar var. Şimdi çerçevesiz açmayı ve msiafterburner kontrolü yaparak bakıyorum. Tam ekranda ve pencerelide bu şekilde değerler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Grafik ayarlarında en düşükte bile donma, kasma oluyor. Kayıt sonrasında da donmalar var. Şimdi çerçevesiz açmayı ve msiafterburner kontrolü yaparak bakıyorum.

Ekler

• image.webp
    image.webp
    4.7 KB · Hit: 9
Son düzenleme:
Grafik ayarlarında en düşükte bile donma, kasma oluyor. Kayıt sonrasında da donmalar var. Şimdi çerçevesiz açmayı ve msiafterburner kontrolü yaparak bakıyorum. Tam ekranda ve pencerelide bu şekilde değerler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Değerler normal gibi geldi bana, başka bir kaç kayıt programıda denesene aynı problem yaşanıyormu. Yaşanmıyorsa obs ayarlarını güncelle.

Eğer aynı sorunu yaşamaya devam ediyorsan başka uygulamalarda da arka plan uygulamalarına verilen güç oranı yetersiz olabilir.

Grafik ayarlarını düşürerek hallettim. 72fps sabitleyince ultra ayarlarda bile sıkıntı çıkmadı. Teşekkür ederim hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,759
Üyeler
183,162
Son üye
delogl
Geri