Neler Yeni

Gözünüzün bozulmaya başladığını hissediyormusunuz

Hanaz

80+ Gold
Açıkcası ilkokuldan lise sona kadar oyun oynadım pc basindan kalkmadım ama ne zaman masa üstü aldım ozaman bi bağ koptu gözümün bozulmaya başladığını hissettim

Gözlük takmayı küçükken severdim ama şuan nasıl adapte olabilirim bilmiyorum

Gözük çokda bozuk değil tahminim 0.50 0.75 gibi bir şey gözlük takmama gerekte yok ama takmassam büyürmü korkusu var tabi

Edit: Teorim büyüme durduğunda gözde durdu yani ben büyüdukçe gözümde gelişti gelişirken bozulma miktarı vardı ama gelismeyle kapanıyordu

En son doktora gittigimizde 0.25 sol 0 sağ gibi bir şey demişti 8 yıl olmuştur

Bünyamina

80+ Platinum
Açıkcası ilkokuldan lise sona kadar oyun oynadım pc basindan kalkmadım ama ne zaman masa üstü aldım ozaman bi bağ koptu gözümün bozulmaya başladığını hissettim

Gözük çokda bozuk değil tahminim 0.50 0.75 gibi bir şey gözlük takmama gerekte yok ama takmassam büyürmü korkusu var tabi
Randevu alıp git gözünü ölçtür bak bakalım kaç numara çıkacak.
Maalesef telefon pc gibi teknolojik aletlerde uzun yıllar vakit geçirince gözlerimiz bozluyor.
Büyür mü yani pek fazla büyüyeceğini sanmam. Gözlük alıp kulanırsan sorun olmaz.

Hanaz

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Randevu alıp git gözünü ölçtür bak bakalım kaç numara çıkacak.
Maalesef telefon pc gibi teknolojik aletlerde uzun yıllar vakit geçirince gözlerimiz bozluyor.
Büyür mü yani pek fazla büyüyeceğini sanmam. Gözlük alıp kulanırsan sorun olmaz.
0.50 075 gözlükle net göremedim bugun numara buyudukçe dahada bulanķ görmeye basladım şuan ztn sınav haftası gidemem
Mesaj otomatik birleştirildi:

0.50 075 gözlükle net göremedim bugun numara buyudukçe dahada bulanķ görmeye basladım şuan ztn sınav haftası gidemem
Ya böyle şey gibi hani gözün bulanıklaşır ya elinle kaşıyınca geçer onun gibi ama çok sık ve hafiften bulanıklık var ama neredeyse hiç

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Doktora gidip bir ölçü al muhakkak. Benim gözler 0.5e 0.75. Net görememe bir süre sonra baş ağrısı da yapmaya başlıyor. Gözlük çok büyük oranda rahatlatıyor.

Bünyamina

80+ Platinum
Ne zaman gidebilirsen o zaman git tahtayı görmek ya da otobüslerin numarasını uzaktan görmek çok önemli.

Hanaz

80+ Gold
Ne zaman gidebilirsen o zaman git tahtayı görmek ya da otobüslerin numarasını uzaktan görmek çok önemli.
Onları görebiliyorum sıkıntım yok o konuda 15 metreden birini şeçemiyorum mesela

montenegro98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
463
İsim
burak karadağ
bende son zamanlarda sürekli pc başında vakit geçirdiğim için gözlerimin bozulduğunu hissediyorum

Hanaz

80+ Gold
bende son zamanlarda sürekli pc başında vakit geçirdiğim için gözlerimin bozulduğunu hissediyorum
Monitörden kaynaklı diye bi teori daha atmayı düşünüyordum çunkü 6 ay eski 1.5 yıl yeni nonitordeyim eski monitorde bu sorunum yoktu mesela monitorde gaming monitorü youtube falan 1080 p performansı idare eder
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitörden kaynaklı diye bi teori daha atmayı düşünüyordum çunkü 6 ay eski 1.5 yıl yeni nonitordeyim eski monitorde bu sorunum yoktu mesela monitorde gaming monitorü youtube falan 1080 p performansı idare eder
Ama oyunda muazzam

Quiwick

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
Emre

Edit: Teorim büyüme durduğunda gözde durdu yani ben büyüdukçe gözümde gelişti gelişirken bozulma miktarı vardı ama gelismeyle kapanıyordu

En son doktora gittigimizde 0.25 sol 0 sağ gibi bir şey demişti 8 yıl olmuştur
Ben ilk gözlüğü aldığımda numara 2 küsür birşeydi sanırım 4 yıl geçti üstünden şuan 2.80fln galiba

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
Taksan da büyür takmasan da büyür çok dert etme

Hanaz

80+ Gold
Taksan da büyür takmasan da büyür çok dert etme
Canımı sıkan olayda bu işte gözlüğe geçersem mahfolurum gibi hissediyorum şuan sıkıntım yok ama gece pc başında sabahlamasaydım keşke diyorum

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Liseye giderken bulanık görmemdeki nedeni yorgunluğa vermiştim. 2007'de mezun oldum. 2012'de gözüme bir cisim kaçtığı için doktora gittim ve astigmat olduğumu öğrendim. İlk gözlük numaram 0.25 ya da 0.50 gibi bir şeydi galiba. Şu an 2'ye yükseldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,084
Üyeler
163,941
Son üye
Ahmet166
Top Bottom