Neler Yeni

GPU anlık 0'a düşüyor ve Donma & Takılma Oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Kaan Alptuğ
Herkese merhaba, arkadaşlar. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

Sistemimde oyunlarda bazen aniden FPS düşüşü oluyor GPU kullanımı 0'a düşüyor. Çoğu yerden baktım önerilenleri yaptım ama bir türlü sonuç alamadım. İşlemciden kaynaklandığını düşündüm ve gönderip yenisini aldım fakat sonuç değişmedi. Müşteri hizmetleri yetkilisi işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklandığını söyledi. Oyunlarda Max 75 derece oluyor ve bence bu değer yazdığım soğutucuya göre iyi diye düşünüyorum. Intel XTU üzerinden birkaç ayar yapın sorun düzelmezse yine işlemciyi gönderin yenisini gönderelim dedi. XTU üzerinden yanlış bir ayar yapıp işlemciyi ve sistemi bozmayayım diye karışmadım.

İşlemci: i7-14700K
Ekran kartı: Asus Tuf Gaming GeForce RTX 4070 12GB OC
Anakart : ASUS TUF Gaming B760 Plus Wi-Fi DDR5 (7200 OC)
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE.
RAM: G.Skill Trident Z 32 GB (2x16)
SSD: Kingston Fury Renegade sfyrs 1TB 7300/6000
PSU: FSP Hydro GT Pro 850W.

Birkaç oyunda hem en yüksek ayarlarda hem de en düşük ayarlarda denedim. FPS sınırsız kullandım olmadı sabitledim yine olmadı.
Sizce sorun ne olabilir?

Not: Son olarak bir de soğutucuyu değiştireceğim. Eğer gerçekten işlemcinin ısınmasından kaynaklıysa çözülür diye umut ediyorum. Arctic LF 3 360mm ya da DeepCool LT720 almayı düşünüyorum.

Not: Oyunda denemelik video almıştım buyrun.

Son düzenleme:

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,272
İsim
Emre siyah
soğutuculuk bir durum yok 75 anormal bir sıcaklık değil 100 derece olsa sorun olurdu belki

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Kaan Alptuğ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
soğutuculuk bir durum yok 75 anormal bir sıcaklık değil 100 derece olsa sorun olurdu belki
Sizce sorun ne olabilir? Denemelik bir video aldım oyunda onu paylaşacağım birazdan bakarsanız sevinirim.
Gpu anlık 0 oluyor o sırada donma, takılma, kasma vs. oluyor.

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,272
İsim
Emre siyah
Sizce sorun ne olabilir? Denemelik bir video aldım oyunda onu paylaşacağım birazdan bakarsanız sevinirim.
Gpu anlık 0 oluyor o sırada donma, takılma, kasma vs. oluyor.
valla sorun her şey olabilir o konuda kesin bir fikrim yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Kaan Alptuğ
Şunu yapabilirsin veya bunu yapabilirsin diye önerisi olan var mı?

basics

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
guclu k
gpu %0 a düşerken işlemci kullanımı ne düzeyde kalıyor?, bir çok sebebi olabilir, anlamanın en kolay yolu eşde dostta benzer kartlar varsa onları takıp denemek

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Kaan Alptuğ
gpu %0 a düşerken işlemci kullanımı ne düzeyde kalıyor?, bir çok sebebi olabilir, anlamanın en kolay yolu eşde dostta benzer kartlar varsa onları takıp denemek
İşlemci kullanımı değişmiyor. Sadece GPU, msi afterburner'dan baktığımda anlık olarak 0'a iniyor o sırada fps drop oluyor takılma oluyor 1 sn sonra tekrar düzeliyor. Videoda da görebilirsiniz sadece ekran kartı 0 oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,038,476
Üyeler
164,679
Son üye
oyuncuman
Top Bottom