Neler Yeni

GPU KULLANIMI SORUNU HAK.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan Akdağ
Arkadaşlar ilk başta sistemimi söyliyeyim. Bu FPS değerlerini almam normal mi? Nasıl bir öneri sunabilirsiniz parça mı değiştirmem lazım darboğaz muhabbeti vs. Veya sistemde teknik mi bir sorun var? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistem montajlı geldi ben sadece ekran kartını taktım. Kablolarıda doğru ekteki görsellerden kontrol edebilirsin bir tane kablo boşa çıkıyor onu nereye takıcam bilmiyorum.

Oyun testi FiveM adlı oyunda yapılmıştır. GTA V ONLİNE ROLEPLAY

İşlemci AMD Ryzen 7 5700 3.7GHz 16MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm Tray İşlemci
Ekran Kartı ASUS GeForce RTX 4060 DUAL OC V2 Edition 8GB GDDR6 DLSS 3 128 Bit Ekran Kartı Bulk
Ram GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Single Kit Ram
Anakart ASUS PRIME B450M-K II 4400MHz OC DDR4 SOKET AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart
Fan Rampage GLARE F50 12cm Rainbow 3P+4P Molex Soketli Beyaz Kasa Fanı 3 Adet
SSD Kingston 1TB NV3 Gen4x4 NVMe M.2 SSD (6000MB Okuma / 4000MB Yazma)
Mesaj otomatik birleştirildi:

%31 GPU kullanımınada takıldım ne yapıcam bilmiyorum.

Ekler

• TEST.png
    TEST.png
    1.4 MB · Hit: 39
  • IMG_4228.jpeg
    IMG_4228.jpeg
    408.8 KB · Hit: 34
  • IMG_4227.jpeg
    IMG_4227.jpeg
    346.1 KB · Hit: 35

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
Göksel
oyun grafik ayarlarını yükselt scale arttır

xTURANN

80+ Silver
GPU Kullanımı az ise ayar yükseltip yükü ekran kartına iteleyeceksin. Ekstra olarak Extended Texture Budget ayarı var, onu bir kaç tık arttırırsan da ekran kartına yüklenir, kullanım artabilir.

Farklı sunuculara girip dene, yine gpu kullanımın düşükse başka nedenler ara.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
Göksel
gta 5 zaten yeni sistemlere oyun gibi gelmiyor daha yüksek oyunlara girip deneme yap rdr2 god of war cart curt

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan Akdağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gta 5 zaten yeni sistemlere oyun gibi gelmiyor daha yüksek oyunlara girip deneme yap rdr2 god of war cart curt
Yeni sistemlere oyun gibi gelmiyor demişsin fakat FPS'im garip bir şekilde düşük öyle olsa yüksek alırım yani.

GPU Kullanımı az ise ayar yükseltip yükü ekran kartına iteleyeceksin. Ekstra olarak Extended Texture Budget ayarı var, onu bir kaç tık arttırırsan da ekran kartına yüklenir, kullanım artabilir.

Farklı sunuculara girip dene, yine gpu kullanımın düşükse başka nedenler ara.
Dediğini yaptım GPU kullanımı arttı fakat FPS değerleri aynı anladığım kadarıyla FPS bu kadar alabiliyorum.

Ekstra olarak RAMlerimi değiştirmek istiyorum fps etki eder değil mi? almak istediğim RAM'ide ekte bırakıcam uyumlu olup olmadığının bilgisini geçebilirseniz çok iyi olur birilerine danışmadan almak istemiyorum. İşlemci Soğutucuda almak istiyorum varsa bildiğiniz güzel önerebilirseniz mutlu olurum. İşlemci Soğutucu için MAKS bütçem 3-4k Arası.

GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V Siyah 4000Mhz CL18 DDR4 Dual Kit Ram​

xTURANN

80+ Silver
Dediğini yaptım GPU kullanımı arttı fakat FPS değerleri aynı anladığım kadarıyla FPS bu kadar alabiliyorum.
Oynadığın sunucuya göre değişir FPS değerleri. Ayarların yükseldiyse ve hala sabit 90 alıyorsan, iyi sayılır. 4060'la da çok fazla bi fps beklemeye gerek yok. Sabit 150+ veremez.

ProCoup

80+ Bronze
Arkadaşlar ilk başta sistemimi söyliyeyim. Bu FPS değerlerini almam normal mi? Nasıl bir öneri sunabilirsiniz parça mı değiştirmem lazım darboğaz muhabbeti vs. Veya sistemde teknik mi bir sorun var? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistem montajlı geldi ben sadece ekran kartını taktım. Kablolarıda doğru ekteki görsellerden kontrol edebilirsin bir tane kablo boşa çıkıyor onu nereye takıcam bilmiyorum.

Oyun testi FiveM adlı oyunda yapılmıştır. GTA V ONLİNE ROLEPLAY

İşlemci AMD Ryzen 7 5700 3.7GHz 16MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm Tray İşlemci
Ekran Kartı ASUS GeForce RTX 4060 DUAL OC V2 Edition 8GB GDDR6 DLSS 3 128 Bit Ekran Kartı Bulk
Ram GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Single Kit Ram
Anakart ASUS PRIME B450M-K II 4400MHz OC DDR4 SOKET AM4 D-Sub DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart
Fan Rampage GLARE F50 12cm Rainbow 3P+4P Molex Soketli Beyaz Kasa Fanı 3 Adet
SSD Kingston 1TB NV3 Gen4x4 NVMe M.2 SSD (6000MB Okuma / 4000MB Yazma)

%31 GPU kullanımınada takıldım ne yapıcam bilmiyorum.
Hocam 90 fps alıyorsunuz Gayet yeterli bence.çözünrlük ölçeği filan arttırın gelişmiş ayarlardan 1.500 filan yapın. yüksek kalitede oynayın aynı fps de. O sarkan kablo biryere takılmıyacak fazlalık o.

Yeni sistemlere oyun gibi gelmiyor demişsin fakat FPS'im garip bir şekilde düşük öyle olsa yüksek alırım yani.

Ekstra olarak RAMlerimi değiştirmek istiyorum fps etki eder değil mi? almak istediğim RAM'ide ekte bırakıcam uyumlu olup olmadığının bilgisini geçebilirseniz çok iyi olur birilerine danışmadan almak istemiyorum. İşlemci Soğutucuda almak istiyorum varsa bildiğiniz güzel önerebilirseniz mutlu olurum. İşlemci Soğutucu için MAKS bütçem 3-4k Arası.

GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V Siyah 4000Mhz CL18 DDR4 Dual Kit Ram​

Cpu sıcaklığını eklememişsiniz afterburner e onu ekleyip gözlemleyin sıcak çalışıyorsa alın soğutucu. Ancak fiveM için ram almanın bir anlamı yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan Akdağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oynadığın sunucuya göre değişir FPS değerleri. Ayarların yükseldiyse ve hala sabit 90 alıyorsan, iyi sayılır. 4060'la da çok fazla bi fps beklemeye gerek yok. Sabit 150+ veremez.
O zaman ne almam gerekir FPS 150 140 larda takılması için komple ekran kartı ve işlemci mi değiştirmem lazım

Hocam 90 fps alıyorsunuz Gayet yeterli bence.çözünrlük ölçeği filan arttırın gelişmiş ayarlardan 1.500 filan yapın. yüksek kalitede oynayın aynı fps de. O sarkan kablo biryere takılmıyacak fazlalık o.

Cpu sıcaklığını eklememişsiniz afterburner e onu ekleyip gözlemleyin sıcak çalışıyorsa alın soğutucu. Ancak fiveM için ram almanın bir anlamı yok
O zaman ne almam gerekir FPS 150 140 larda takılması için komple ekran kartı ve işlemci mi değiştirmem lazım?

Sıcaklıkları 40 50 arasında gidip geliyor okey o zaman almama gerek yok diye yorumladım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,480
Üyeler
164,505
Son üye
waunts
Top Bottom