GPU ve CPU Az Kullanımı?

enisberberr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,078
Merhaba sevgili dostlarım,
Elimdeki mevcut sistemin aynısının (Hatta Ryzen 5 1600 14nm işlemcili) FPS test videolarına baktığımda o videolara göre %10-20 daha az FPS alıyorum ve en çok oynamış olduğum Fortnite'ta CPU ve GPU kullanımı neredeyse aynı olduğu için FPS'im az oluyor.
Acaba sebebi nedir ve nasıl çözebilirim?

Ekler

• Ekran Görüntüsü (12).webp
    Ekran Görüntüsü (12).webp
    222.6 KB · Hit: 121
Değerler gayet yerinde gördüm. Darboğaz yok sıcaklıklar yerinde. Driverleri güncellemeyi den eve ardından oyundaki grafikleri Destansıya al birde öyle Kullanım yüzdelerine bak

Değerler gayet yerinde gördüm. Darboğaz yok sıcaklıklar yerinde. Driverleri güncellemeyi den eve ardından oyundaki grafikleri Destansıya al birde öyle Kullanım yüzdelerine bak
Hocam destansı ayarlarda GPU kullanımı %95-100 ama ben FPS im daha çok olsun ve akıcı olsun diye en düşükte oynuyorum ve fps imde az GPU CPU kullanımı da az :(

Hocam destansı ayarlarda GPU kullanımı %95-100 ama ben FPS im daha çok olsun ve akıcı olsun diye en düşükte oynuyorum ve fps imde az GPU CPU kullanımı da az :(
Eğerki sistem kendiisni yormazsa ya da yormasını gerektirecek bir durum olmazsa tam verimde çalışmazki zaten

Eğerki sistem kendiisni yormazsa ya da yormasını gerektirecek bir durum olmazsa tam verimde çalışmazki zaten
Hocam peki FPS im neden az onu bilebilir misiniz?
Yani şunu diyeyim Youtube'dan izlediğim videoda adamın işlemcisi Ryzen 5 1600 14nm benimki ise 12nm sistemde başka farkımız yok ama adamın videosunda hiç 80-90 FPS e düşmedi ama benim düşüyor sebebi ne olabilir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani şunu diyeyim Youtube'dan izlediğim videoda adamın işlemcisi Ryzen 5 1600 14nm benimki ise 12nm sistemde başka farkımız yok ama adamın videosunda hiç 80-90 FPS e düşmedi ama benim düşüyor sebebi ne olabilir?
Ve bir diğer sorum olacak biraz konu dışı ama ekran kartımda 3 adet displayport giri var ve 2 girişten görüntü alamıyorum 1 girişten ise görüntü aldığımda monitörüm göz kırpıyor görüntüyü maalesef HDMI dan alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir ekran kartımda mı monitörümde mi kabloda mı?

Ve bir diğer sorum olacak biraz konu dışı ama ekran kartımda 3 adet displayport giri var ve 2 girişten görüntü alamıyorum 1 girişten ise görüntü aldığımda monitörüm göz kırpıyor görüntüyü maalesef HDMI dan alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir ekran kartımda mı monitörümde mi kabloda mı?

Öncelikle düşük ayarlarda gpu ve cpu gerektiği kadar çalışır. Fazla çalışsa daha fazla fps alamazsın. Sorun o videodaki kişilerin ayarlarında vs olabilir. Sizden farklı olabilir.

Öncelikle düşük ayarlarda GPU ve CPU gerektiği kadar çalışır. Fazla çalışsa daha fazla fps alamazsın. Sorun o videodaki kişilerin ayarlarında vs olabilir. Sizden farklı olabilir.
Orta - üst düzey bir sistem için sizce de en düşük ayarlarda 80-90 FPS düşmesi anormal değil mi? Acaba sebebi nedir hala çözemedim

Ekran kartında olabilkir soru driverleri güncelleyip başka pc de deneyiniz.

Ayarlar düşükte olduğu için işlemci ve Ekran kartı o kadar çalışmak için yorulmuyor. Ayarları orta grafiklere alırsan sorunun çözülür diye tahmin ediyorum.

@furkan01adana Hitap şeklini düzeltir'misin? Yaşının küçük olduğu belli oluyor.

Ayarlar düşükte olduğu için işlemci ve Ekran kartı o kadar çalışmak için yorulmuyor. Ayarları orta grafiklere alırsan sorunun çözülür diye tahmin ediyorum.

@furkan01adana Hitap şeklini düzeltir'misin? Yaşının küçük olduğu belli oluyor.
Hocam o zamanda fps im daha da azalıyor :) benim derdim CPU ve GPU kullanımından çok en düşük ayarlarda düşük fps alma

Düşük ayarlarda Donanımlar kendilerini zorlama ihtiyacı hissetmezler. Kısaca yapılabilecek bir şey yok.
Hocam o zamanda fps im daha da azalıyor :) benim derdim CPU ve GPU kullanımından çok en düşük ayarlarda düşük fps alma

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,417
Üyeler
188,420
Son üye
kjw37
Geri