Gta 5 Fps Kaybı

Benim de şöyle bir sorunum var. Laptop kullanıyorum ve story modda ayarları ne kadar düşüğe çekersem çekeyim 100fps aşmıyor. Gtx1660ti var en düşükte %10-30 falan kullanılıyor. Sadece advanced ayarlar dahil köklediğim zaman %100 görüyorum ama o da 35 fps falan veriyor. Sormadan söyleyeyim denetim masasından max fps 1000 yaptım. Benim meramım ekran kartını %100 kullanıma sokabilmek.

Yüksek ayarlardan normale çekince FPS düşmesine bende şaşırdım. Grafik ayarları ile RAM kullanımın bir alakası yok. O zaman sen yüksek ayarlarda takıl :)
Burda sadece fps yi gösteriyor diğer değerleri nasıl ekleyebilirim

Ekler

• Screenshot_129.webp
    Screenshot_129.webp
    3.6 KB · Hit: 45

Ekler

• Screenshot_130.webp
    Screenshot_130.webp
    16.1 KB · Hit: 46
  • Screenshot_130.webp
    Screenshot_130.webp
    16.1 KB · Hit: 41
Değerler bu şekilde RAM 2.5 gb ı geçince fps 60 ın altına düşüyor RAM almam lazım sanırım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O ekran kartının belleği. Sanırsam senin ekran kartın 3 GB versiyonu.

GTA 5 ayarlar kısmında kaç GB bellek gözüküyor? Oradaki 2.5 GB RAM olayı farklı bir şey, oyun 2.5 GB RAM kullansa zaten 1 FPS falan alırsın. O ekran kartının belleği, kendini 3 GB ile sınırlıyor mu yoksa 3 GB'nin üstüne çıkıyor mu?

Değerler bu şekilde RAM 2.5 gb ı geçince fps 60 ın altına düşüyor RAM almam lazım sanırım

Şimdi fark ettim GPU %20 kullanılıyor. Bir iş var orda.

GTA 5 ayarlar kısmında kaç GB bellek gözüküyor? Oradaki 2.5 GB RAM olayı farklı bir şey, oyun 2.5 GB RAM kullansa zaten 1 FPS falan alırsın. O ekran kartının belleği, kendini 3 GB ile sınırlıyor mu yoksa 3 GB'nin üstüne çıkıyor mu?
Bütün ayarları fulleleyip bakıyım bi 3 ü geçiyor mu

Şimdi fark ettim GPU %20 kullanılıyor. Bir iş var orda.
Geçiyor

Ekler

• Screenshot_132.webp
    Screenshot_132.webp
    6.5 KB · Hit: 44

Ekler

• Screenshot_133.webp
    Screenshot_133.webp
    11.2 KB · Hit: 43

Ekler

• Screenshot_134.webp
    Screenshot_134.webp
    10.8 KB · Hit: 44
  • Screenshot_135.webp
    Screenshot_135.webp
    9.8 KB · Hit: 42
Evet tam da dediğim gibi Online a girince gpu kullanımı deli gibi düşüyor. 2. resimde Kırmızı kısım story mod gerisi online

Bu işte bi iş var ama.

Evet tam da dediğim gibi Online a girince gpu kullanımı deli gibi düşüyor. 2. resimde Kırmızı kısım story mod gerisi online

İnternette bir arkadaşın sorunu şöyle çözülmüş:
Reflection MSAA ayarını 8x, normal MSAA ayarını 2x yapıp dener misin ? Eğer çok geldiyse grass quality ayarını ultra' dan very high' a düşür.

Alıntı bu arada.

Geri