Neler Yeni

GTA V ve Minecraft GPU'yu Çok Az Kullanıyor

Tosbağa

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
750
İsim
SAMET SAMET
CPU pek kullanmıyor zaten ayarları fullediğimde bile %80 falan kullanıyor bende CPU'yu. Peki bunun bir çözümü var mıdır GPU kullanımı için artık biraz sinir bozucu olmaya başladı çünkü. Her yerden de tam güçe ayarlı halbuki ektan kartım fakat GTA 5'te öyle oluyor. Zaten bu konu hakkında açılmış çok fazla forum var fakat baktıklarımda çözüöü bulamadım çoğu insanda aynı şekil CPU ve GPU %60 larda ikisi de.
şahsen ben ayrıyeten bişey yapmadım sadece oyunda grafik ayarlarıyla oynamıştım

Kos_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yiğit Koçak
şahsen ben ayrıyeten bişey yapmadım sadece oyunda grafik ayarlarıyla oynamıştım
Ben de yükseltince kullanım artıyor ama yükselttiğim için de fpsim düşüyor :/

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok

fayuk_w

80+ Bronze
Öncelikle merhaba arkadaşlar;
Ben GTA V ve Minecraft oynarken GPU çok düşük kullanılıyor. GTA V story modda %80 civarında iken bu değer online'a girince %60'lara hatta %50'lere kadar düşüyor ama CPU kullanımım çoğunlukla hep aynı değerlerde yani %50-60 civarında kullanılıyor iki oyunda da. Minecraftta ise GPU kullanımı %80 oluyor. GTA V de ayarları değiştirmeyi denedim çok kez denedim şu an kullandığım ayarlar ise GPU'yu %80-%90 kullandığında 50-60fps alıyorum gayet yeterli fakat online'da bu değer ayarlar aynı kalmasına rağmen 30-45fps arası oluyor (çoğunlukla 35fps civarı) ki bende 60fps alabileceğim yerde neden 35fps oynadığımı merak ediyorum bazı yabancı ve yerli forumlara baktım fakat anlayamadım bu konu hakkında bilgisi olup yardım etmek isteyen biri olursa şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada sistemim :
Hp-Pavilion cx-15xxxxxx
Ekran kartı : NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB DX12
İşlemci : Intel(R) Core(TM) i5-8300H CPU @ 2.30GHz (8 CPUs), ~2.3GHz
Ram : 8GB DDR4 2666MHZ + 16GB OPTANE RAM
Depolama : 1tb HDD
online girince fps düşer zaten

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler
Müzik, Para
Discord
Jackk_Sparrow#0001
Oyun zaten bıraz optımızayon sorunlu. Islemcı de yetersız kalıyor. Ekran kartı gırıs sevıye ama kurtarıyor. Ramınızı anlamadım 16gb Optane ram ne oluyor?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
hadi bu arkadaşın işlemcisi düşük kalıyor benim neyim düşük? bende de var aynı sorun

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler
Müzik, Para
Discord
Jackk_Sparrow#0001
hadi bu arkadaşın işlemcisi düşük kalıyor benim neyim düşük? bende de var aynı sorun
Story ve onlıne da kac fps alıyorsun? Gpu dusuklugu herkeste var ama sıstem ne kadar dusukse o kadar etkılıyor.

Kos_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yiğit Koçak
Oyun zaten bıraz optımızayon sorunlu. Islemcı de yetersız kalıyor. Ekran kartı gırıs sevıye ama kurtarıyor. Ramınızı anlamadım 16gb Optane ram ne oluyor?
İzlediğim bazı videolarda insanlar 3. - 4.nesil i5 işlemcilerle sıkıntısız oynuyorlar. Optane ram bildiğim kadarıyla HP nin bir teknolojisi ve HDD hızlandırıyor diye biliyorum SSD kadar hızlı olmasa da hızlandırıyor

yasinYYD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
yiğit yasin doğan
Peki bu GPU kullanımını arttırmak mümkün mü. Ayarları yükseltince GPU %99 CPU ise %70-80 e falan çıkıyor ama bu sefer de 30fps story modda. Ayarları yükseltmeden yükselmez mi bu kullanım en azından onlineda 35fps oynamak istemiyorum çünkü 60 oynayabilecekken
eğer ayarları yükseltirsen GPU daha çok iş yapar CPU nun görevi azalır fps dar boğazla doğru orantılı

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler
Müzik, Para
Discord
Jackk_Sparrow#0001
İzlediğim bazı videolarda insanlar 3. - 4.nesil i5 işlemcilerle sıkıntısız oynuyorlar. Optane ram bildiğim kadarıyla HP nin bir teknolojisi ve HDD hızlandırıyor diye biliyorum SSD kadar hızlı olmasa da hızlandırıyor
O zaman sıstem sadece 8gb ramlı ve mhz de bırazcık dusuk. Gayet normal bence bu kadar sorun olması. Oyunda ben de sıkıntı cekıyorum.

Kos_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yiğit Koçak
eğer ayarları yükseltirsen GPU daha çok iş yapar CPU nun görevi azalır fps dar boğazla doğru orantılı
Ayarları yükseltince de fps düşüyor yine
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman sıstem sadece 8gb ramlı ve mhz de bırazcık dusuk. Gayet normal bence bu kadar sorun olması. Oyunda ben de sıkıntı cekıyorum.
Ramle GPU kullanımı arasında bir bağ mı var? Böyle bir şey olduğunu bilmiyordum

Top Bottom