Neler Yeni

Gta5 Enchanded ekran kartına yük vermiyor

Bate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Bate
Selamlar arkadaşlar, gta 5 enchanded yüksek ayarlarda bile %50 gpu kullandığı için fps çok düşük oluyor. Nasıl yükseltebilirim gpu yükünü?

Kemal_Bey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Kemal Gençer
Selamlar arkadaşlar, gta 5 enchanded yüksek ayarlarda bile %50 gpu kullandığı için fps çok düşük oluyor. Nasıl yükseltebilirim gpu yükünü?
Güncellemeyi henüz denemekle beraber yorum yapıyor olacağım ama işlemci kullanımı yüzde kaç acaba?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci darboğaza neden oluyor olabilir. İşlemci kullanımı çok yüksek ise işlemciye yük bindiren grafik ayarları kısılıp ekran kartına yük bindiren grafik ayarları yükseltilebilir.

Son düzenleme:

Bate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Bate
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güncellemeyi henüz denemekle beraber yorum yapıyor olacağım ama işlemci kullanımı yüzde kaç acaba?

İşlemci darboğaza neden oluyor olabilir. İşlemci kullanımı çok yüksek ise işlemciye yük bindiren grafik ayarları kısılıp ekran kartına yük bindiren grafik ayarları yükseltilebilir.
işlemci kullanımı da 50-60 derecelerinde, işlemci ve ekran kartım uyumlu diye biliyorum

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan
Ekran kartın NVIDIA ise
"NVIDIA Denetim Masası"na gir,
"3D Ayarlarının Yönetilmesi"ne tıkla,
"Düşük Gecikme Oranı Modu"nu bul ve
"Ultra" olarak seçip "Uygula" de.
Bu ayardan sonra oyun içi DLSS veya FSR ve NVIDIA Reflex kullanılması önerilmiyor.

AMD ise bilmiyorum.

Bate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Bate
Ekran kartın NVIDIA ise
"NVIDIA Denetim Masası"na gir,
"3D Ayarlarının Yönetilmesi"ne tıkla,
"Düşük Gecikme Oranı Modu"nu bul ve
"Ultra" olarak seçip "Uygula" de.
Bu ayardan sonra oyun içi DLSS veya FSR ve NVIDIA Reflex kullanılması önerilmiyor.

AMD ise bilmiyorum.
Sağolun hocam deneyeceğim ama neden dlss kullanılması önerilmiyor ki?

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan
Sağolun hocam deneyeceğim ama neden dlss kullanılması önerilmiyor ki?
Yaptığımız ayar sonrası çakışma veya kararsızlık olmasın diye ama yine de DLSS'i de denersiniz, herkeste sorun çıkaracak diye bir şey yok, belki sizde sıkıntı olmaz DLSS kullanmanız.

The Semih

80+ Gold
Yaptığımız ayar sonrası çakışma veya kararsızlık olmasın diye ama yine de DLSS'i de denersiniz, herkeste sorun çıkaracak diye bir şey yok, belki sizde sıkıntı olmaz DLSS kullanmanız.
Sadece reflex önerilmiyor DLSS konusunda problem yoktu bende

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan
Benim okuduğum konudaki çözüm sahibi DLSS'i de önermemişti ama deneme yanılma işi, açıp bakarsın olmadı kapatırsın, sorun değil, bir yere kaçmıyor ya.

Bate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Bate
Benim okuduğum konudaki çözüm sahibi DLSS'i de önermemişti ama deneme yanılma işi, açıp bakarsın olmadı kapatırsın, sorun değil, bir yere kaçmıyor ya.
Hocam oyunun optimizasyonu cok garip. şimdi 99 kullanım ile oynuyorum 40 oluyor fps, ekran kartım rtx 2060 super neden oluyor acaba

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
803
İsim
Emirhan
Düşündüm ve neden DLSS'in önerilmediğini buldum, ekran kartına yük bindirmek için olabilir, oyun içi grafik ayarlarını her şeyi fullesek bile iyi bir ekran kartına sahip kullanıcılar için ekran kartına yeterli yükü bindirmiyor olabilir, bu yüzden de DLSS önerilmiyordur. Ama normal bir ekran kartına sahipseniz önemli değil zaten.

Hocam oyunun optimizasyonu cok garip. şimdi 99 kullanım ile oynuyorum 40 oluyor fps, ekran kartım rtx 2060 super neden oluyor acaba
Bilemiyorum, bende her şey normal.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,920
Üyeler
169,793
Son üye
El Patron0
Top Bottom